Çözüldü Redmi note 6 Pil Sorunu

Reja

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Rana
Cihazım
Redmi not 6 pro
Meslek
Öğrenci
Konular
6
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Bunun anlamını bilmiyorum
Telefon Modeli
Redmi note 6 pro
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Gece yüzde doksan da kilitleyip uyudum sabah 11 civari uyandığımda telefonumun pili tamamen bitmiş telefon kapanmıştı. Ayarlara baktım ama bir şey bulamadım. Batarya tükenmiş olabilir mi?

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Çok soğuk bir yerde kaldıysa pil düzeyi kendiliğinden sıfırlanmış olabilir. Ama ortam ısısı iyiyse (veya koyulduğu yüzey) ya yazılımsal ya da donanımsaldır sorun.

Yazılımsal ise şarjı %90 üstüne çıkartmazsan pil grafiği sıfırlanmadığı için hangi uygulama yapmış görürsün. Normal uygulama ise kaldırıp geri kurarsın, sistem uygulaması ise format şart.

Bunun dışında donanımsal olarak ise; çok uzun süreli ve cihazı yorarak kullandıysan belki batarya erken ölmüştür. Ki Xiaomi'nin bataryaları kaliteli oluyor, pek olası değil bu. Fabrikasyon hata değilse tabi.

Oyla:

mfk925

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
22
çok soğuk bir ortamda veya çok sıcak bir ortamda uzun süre kalan pillerde sıcakta patlama yanma gibi soğukta pilin tamamen boşalması veya normal bir ortama alınsa, düzgün ve doğru kullanılsa bile artık çok şarj tutamaması gibi sorunlar çıkabilir
ama bana sizin durumunuz telefonu yatarken hafif sertçe bırakmış olabilmenizden kaynaklı zaten yuvasına çokta oturmamış olması muhtemel pil soketinin yerinden çıkmış olabilmesi de geldi
eğer durum pil soketinin yuvasından çıkmış olmasıysa da cihazı açamazsınız
o yüzden şuan cihazı şarja taktığınızda ekranın gelip gelmediğini geliyorsa nasıl bir ekranın geldiğini merak ediyorum ..

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Reja

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Rana
Cihazım
Redmi not 6 pro
Meslek
Öğrenci
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet şu karantina günlerinde çok yoğun bir şekilde kullanıyorum uyuyasiya kadar 3 kere şarj ettiğim oluyor. Telefonu yorduğum için böyleyse bir kaç gün rahat bıraksam normale döner mi yoksa bozulmuş mudur?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

çok soğuk bir ortamda veya çok sıcak bir ortamda uzun süre kalan pillerde sıcakta patlama yanma gibi soğukta pilin tamamen boşalması veya normal bir ortama alınsa, düzgün ve doğru kullanılsa bile artık çok şarj tutamaması gibi sorunlar çıkabilir
ama bana sizin durumunuz telefonu yatarken hafif sertçe bırakmış olabilmenizden kaynaklı zaten yuvasına çokta oturmamış olması muhtemel pil soketinin yerinden çıkmış olabilmesi de geldi
o yüzden şuan cihazı şarja taktığınızda ekranın gelip gelmediğini geliyorsa nasıl bir ekranın geldiğini merak ediyorum ..

Son düzenleme:
Oyla:

mfk925

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
22
genelde pil toparlayamaz toparlasa bile sıfır kadar iyi olmaz müsait bir zamana kadar idare edip garantiniz devam ediyorsa garantiye verip pil değişimi istemenizi devam etmiyorsa uygun gördüğünüz teknik servise veya elinizden geliyorsa teknik servisten daha iyi yapacağınıza inaniyorsanız pilinizi mümkünse orjinal bir pille değiştirmenizi tavsiye ederim eğer benim cihazımda olduğu gibi orjinal pil bulmakta zorlanırsanız deji marka pilde işinizi görür tavsiye ederim

Oyla:

Reja

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Rana
Cihazım
Redmi not 6 pro
Meslek
Öğrenci
Konular
6

Telefondan bir türlü beceremedim cevap yazmayı kusura bakmayin ... Telefonum şarj da değildi yüzdesi 90lardayken kilitleyip uyumuştum. Yoğun kullandigimdan dolayı olabilir bir süre rahat bırakınca umarım düzelir. Çünkü pilin gücünden dolayı bu telefonu almıştım.

Oyla:

mfk925

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
22
Telefondan bir türlü beceremedim cevap yazmayı kusura bakmayin ... Telefonum şarj da değildi yüzdesi 90lardayken kilitleyip uyumuştum. Yoğun kullandigimdan dolayı olabilir bir süre rahat bırakınca umarım düzelir. Çünkü pilin gücünden dolayı bu telefonu almıştım.
ben telefonu şuan şarja bağladınızda ekran geliyormu diye merak etmiştim anladığım kadarıyla geliyormuş hocam

Oyla:

Reja

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Rana
Cihazım
Redmi not 6 pro
Meslek
Öğrenci
Konular
6
genelde pil toparlayamaz toparlasa bile sıfır kadar iyi olmaz müsait bir zamana kadar idare edip garantiniz devam ediyorsa garantiye verip pil değişimi istemenizi devam etmiyorsa uygun gördüğünüz teknik servise veya elinizden geliyorsa teknik servisten daha iyi yapacağınıza inaniyorsanız pilinizi mümkünse orjinal bir pille değiştirmenizi tavsiye ederim eğer benim cihazımda olduğu gibi orjinal pil bulmakta zorlanırsanız deji marka pilde işinizi görür tavsiye ederim

Yardımınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim :)

Oyla:
Üst Alt