Yardım Redmi note 5a prime şebeke sorunu

nazmi28

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
nazmi çınar
Cihazım
mi 9t mavi
Konular
42
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Mıuı 9 9.6.2.0 kararlı
Telefon Modeli
Redmi note 5a prime
Bootloader Kilidi
Kapalı
Arkadaşlar selamlar.Elimde suan a101 den alınma redmi note5a prüme 3 32 cihaz var.Sorun şu şekil cihaz avea ve vodafone de denedim 3g ve 4g de şebeke geliyor gidiyor bazen full çekerken bazen 1 2 diş çekiyor.Çekerken bazen internete giriyor bazen girmiyor yine cekerken bazen arama alıp veriyor bazen vermiyor.
Cihaz 2g ye hiç bağlanmıyor.
Sorun qcn yazılımında mıdır yoksa şebeke donanımsal arızamıdır..
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İmeiler sağlam btk dan da kontrol ettim.bootloaderi açmak için müracat ettim 54 saat sonra açılacak..Bu tarz sorun yaşayan oldu mu ? Qcn flaslasam düzelme şansı nedir ?

nazmi28

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
nazmi çınar
Cihazım
mi 9t mavi
Konular
42
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Madem ki cihaz garantili bence partisyonlar ile hiç oynamayın ve servise yönlendirin aksi halde cihazınız garanti dışı olur.
Garantili mi bilmiyorum ben takasla aldım cihazı fakat aldığım kişi a101 den aldığını söyledi..
Ama cihaz daha önce tamir görmüş arka kapağı söktüm baktım.
Benim merak ettiğim qcn dosyasıyla düzelir mi bu tarz bir durum..kilit açılınca eu rom atıp bir de öyle bakıcam...

Redmi Note 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Garantili mi bilmiyorum ben takasla aldım cihazı fakat aldığım kişi a101 den aldığını söyledi..
Ama cihaz daha önce tamir görmüş arka kapağı söktüm baktım.
Benim merak ettiğim qcn dosyasıyla düzelir mi bu tarz bir durum..kilit açılınca eu rom atıp bir de öyle bakıcam...

Test etmeden kesin bir şey söylemek zor hocam. Nadiren de olsa IMEI değişikliği yapılan cihazlarda bu tarz sorunlar oluşabiliyor fakat imei değişikliğine ilişkin forumumuzda bilgi paylaşımı yasak. Kilit açıldığında bir de eu romla deneyin fakat arızanın donanımsal olma ihtimali de mevcut...

Oyla:

nazmi28

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
nazmi çınar
Cihazım
mi 9t mavi
Konular
42
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
cantara evet biliyorum imeiler değişmemiş anakart taki etikette telefonun menüsünde yazan imeiler tutıyor..benim merak ettiğim anlattığım dururum yazılımsal mıdır.
Çünkü şebeke sorunu olsa hiç çekmez yada çok az çeker diye düşğnüyorum daha önceki deneyimlerime göre..

Cvp larınız için teşekkürler..

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
cantara evet biliyorum imeiler değişmemiş anakart taki etikette telefonun menüsünde yazan imeiler tutıyor..benim merak ettiğim anlattığım dururum yazılımsal mıdır.
Çünkü şebeke sorunu olsa hiç çekmez yada çok az çeker diye düşğnüyorum daha önceki deneyimlerime göre..

Cvp larınız için teşekkürler..

Rica ederim. IMEI'si orijinal olan cihazlarda daha önce böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım hocam. Eğer daha önce karşılaşmış olan arkadaşımız varsa konuya not olarak yazacaktır.

Oyla:
Üst Alt