Yardım Redmi Note 4X EDL modda ROM yükleyemiyorum

emincan09

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emin Can
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
8
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
China ROM MIUI 11.0.2.0
Telefon Modeli
Redmi Note 4X (mido)
Bootloader Kilidi
Kapalı
Herkese iyi forumlar. Telefonu 2-3 sene önce Pixel ROM'dan MIUI 11'e geçirmeye çalışırken çok fazla hata yaptım, hem Bootloader kilidini kapattım hem de yanlışlıkla Global ROM yerine Çin ROM'u yükledim. Telefon açılıyor ama ne WiFi çalışıyor ne de Bluetooth. Mobil veri ile telefon internete bağlanıyor ama Mi hesabına giremiyorum, "Couldn't check device security info - Can't get device status, wait a minute or two and try again" hatası alıyorum. Öncesinde de çok denemiştim ama bir sonuca ulaşamamıştım. Tekrar uğraş olsun diye bir bakayım dedim ve telefonda EDL modu olduğunu öğrendim. Test point yöntemiyle telefonu EDL moda getirdikten sonra Mi Flash üzerinden stabil MIUI 11 Global ROM'unu yüklemeye çalışırken NON-HLOS.bin dosyasında takılı kaldı. Bu dosya da sanırım telefonun modemiyle alakalı bir dosyaymış, yanlışım varsa düzeltin lütfen. Şimdiye kadar yaptığım şeyleri madde madde yazayım:
  1. Sürücülerde herhangi bir sıkıntı yok, bilgisayar telefonu EDL modunda olması gerektiği gibi algılıyor -Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 şeklinde.
  2. Hem Mi Flash'le hem de QFIL uygulamalarıyla denedim:
    1. Mi Flash'te bahsettiğim dosyada takılı kalıyor, progress bar hiçbir şekilde ilerlemiyor. Yaklaşık 40dk boyunca bekledim.
    2. QFIL'de ise Sahara service failed hatası alıyorum.
  3. İki farklı bilgisayarda denedim işlemlerin hepsini. USB 2.0 portu daha stabil çalışır diye port bile değiştirdim ama değişen bir şey olmadı.
Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

Üst Alt