Yardım Redmi Note 12 Pro Plus 5G düştükten sonra şarj göstergesi dondu

ulivii

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ali
Cihazım
redmi note 12 p
Konular
1
Redmi Note 12 Pro Plus 5G telefonu diz boyu yükseklikten yere düşürdüm %85-90 aralığında olan şarjım %53 oldu ve 3 gün geçmesine rağmen hala değişmedi. Başına böyle bir şey gelen var mı?
3 tane telefoncuya götürdüm kimse ne olduğunu bilmiyor.
Telefona hard reset attım bir şey değişmedi. Dirençli IMEI attırmıştım umarım gerçekten atmışlardır da IMEI gitmemiştir.

%53 e düştükten sonra cuma gününden cumartesi akşamına kadar gittiği şarjı.

(Bugün)
Galiba Batarya'da bozulmuş dün akşam telefonu %100 yapmıştım normalde 1 gün giden şarj 3 saatte falan 0 oldu format falan attığımdan daha fazla gitmiştir belki ama bu kadar düşeceğini sanmam

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Yıllar önce benzer bir sorun yaşamıştım. Düşme sonrasında sizinkilere ek olarak telefon düşük sıcaklık uyarısı da veriyordu. Türk işi onarım metodum olan üst kısmına sertçe bir kaç sallama darbesi ile düzeliyordu. Düzelmediğinde açıp batarya bağlantısını söküp takıyordum ve bir kaç gün idare ediyordu. Pil ömrünü doldurmadığı için bir süre bu şekilde kullandım ve sonrasında bataryayı değiştirmiştim. Bataryayı değiştirince çözülmüştü. Detaylı bir inceleme ve araştırma yapmadım ama sorun bataryada veya cihazda değil batarya konektöründe veya kablosundaydı tahmin ediyorum. Batarya değiştirip yeni kabloyu taktığımda sorun tamamen geçti. İmkanınız varsa yeni bataryayla bir deneyin. Tanıdık telefoncu varsa çıkma bir batarya taksın bir kaç deneyimleyin düzelirse yeni batarya alın.

Üst Alt