Yardım Redmi Note 12 Pro+ — Bootloader Kilidi Açılmıyor (Region Lock) | HyperOS Geçiş Yardım

Kaanklc12

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
kaan
Cihazım
Redmi 12 pro +
Konular
2

Merhaba arkadaşlar,

Elimde yurt dışı (muhtemelen Çin versiyonu) olan bir Redmi Note 12 Pro+ (MediaTek Dimensity 1080 işlemcili) cihaz var. Cihazın MIUI sürümü:

MIUI 14.0.3.0 SMOMIXX

Görünen o ki bu ROM, orijinal Xiaomi ROM’larından değil. Yani muhtemelen sahte/fake Global ROM yüklenmiş. Cihazı bootloader kilidini açmak için Mi Unlock Tool ile deneme yaptım ancak şu hatayı alıyorum:

"The place where the account is registered does not match the place where the phone is sold."

Anladığım kadarıyla bu cihaz region-locked yani bölge kilidi açık değil, dolayısıyla bootloader kilidini açamıyorum.

Amacım:​

• Cihazı orijinal ROM'a kavuşturmak (mümkünse Global HyperOS Fastboot ROM yüklemek)
  • OTA güncellemeleri alabilmek
  • Sahte ROM'dan tamamen kurtulmak

Sorum şu:​

• Xiaomi’nin bu engelini aşmanın güvenli bir yolu var mı?
  • Aynı durumla karşılaşıp çözüm bulan var mı?

Görüş ve yardımlarınızı bekliyorum.

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
forumdaki bu hata ile ilgili çözümler işe yarıyor mu? bilmiyorum deneyin ama bu cihazlara biz yazılımsal kayıt yapıyoruz. güncelleme sıfırlama sorunsuz yapıyor. Kilit açmaya gerek kalmıyor.

Kaanklc12

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
kaan
Cihazım
Redmi 12 pro +
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
forumdaki bu hata ile ilgili çözümler işe yarıyor mu? bilmiyorum deneyin ama bu cihazlara biz yazılımsal kayıt yapıyoruz. güncelleme sıfırlama sorunsuz yapıyor. Kilit açmaya gerek kalmıyor.
Cihaza daha önceden dirençi imei kaydı atıldı. İmei atılmadan öncede cihaz güncelleme almıyordu yani değişen bir şey yok.

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Cihaza daha önceden dirençi imei kaydı atıldı. İmei atılmadan öncede cihaz güncelleme almıyordu yani değişen bir şey yok.
Tamam direnç ten sonra global romda yüklemesi gerekiyordu yapmamışlar. bu şekilde güncelleme yapmaz zaten. İşlem eksik olursa değişen bir şey olmaz doğrudur.

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Buradan yapabileceğim bir şey var mı?
eğer cihaz dirençli ise forumda mtk cihazlar için yetkili hesabı atlama rehberleri var. onlarla global rom yüklemeyi deneyin. imeiler orjinale dönebilir. ama cihaz dirençli ise sorunsuz global romda açacak ve güncelleme yapacaktır. (format download şeklinde sakın yüklemeyin.)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kaanklc12

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
kaan
Cihazım
Redmi 12 pro +
Konular
2
eğer cihaz dirençli ise forumda mtk cihazlar için yetkili hesabı atlama rehberleri var. onlarla global rom yüklemeyi deneyin. imeiler orjinale dönebilir. ama cihaz dirençli ise sorunsuz global romda açacak ve güncelleme yapacaktır. (format download şeklinde sakın yüklemeyin.)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bulamadım rica etsem link bırakır mısınız?

Kaanklc12

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
kaan
Cihazım
Redmi 12 pro +
Konular
2
Üst Alt