Soru Redmi Note 11 sürüm düşürme nasıl yapılır?

kaiser soze

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
.
Cihazım
.
Konular
14
Merhaba. Redmi Note 11 (spes) cihaz kullanıyorum. Global sürüm ROM yüklü. Daha da açığı bugüne kadar sadece resmi kanallardan verilen güncellemeleri uyguladım. Şu an HyperOS 1.0.3.0 TGCMIXM yüklü. MIUI 14'e geri dönmek istiyorum. Prosedürü bana anlatır mısınız? Ben geliştirici seçeneklerinden "OEM kilit açma(Bootloader kilidi açılmasına izin ver)" seçeneğini kullandım biraz önce. MIUI kilit açma menüsünde hata veriyor. Bu noktadan sonra ne yapmam gerektiğini ve fastboot ile nasıl sürüm düşüreceğimi birisinin anlatması lazım.

Bu rezaletten kurtulmak istiyorum. Performans sorunları ve pilin hızlı boşalması söz konusu. Bir takım buglar da çıkmıştı ama hatırlamıyorum. Şimdi de görüntülü konuşmalarda sıkıntı çıkıyor. Bir müddet sonra ekranı karartıyor ve sonra komple kapatıyor. Sanki ekranda alelade bir uygulama açıkmış gibi. Sürekli dokunmak zorunda kalıyorum. Ben MIUI 14'e dönmeye karar verdim. Daha önce kullandığım Redmi Note 5 dahil hiç custom ROM veya sürüm düşürme işlemi yapmadım. Redmi Note 5 ile niyetlendim ama bilgisayarda kullanılan yazılım kaynaklı hata olduğu için başaramamıştım. Bu seferki cihaz için bir şekilde çözmem lazım.

kayaweb78

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi note 11
Konular
2
Bende merak ediyorum

halil.halil2000

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Halil
Cihazım
Redmi note 11
Konular
0
Konu yeni değil ancak merak edenler için;
Bootloader kilidini açmadan sürüm düşüremezsiniz.Bootloader kilidini açmak için Mi hesabınıza wifi kapatıp mobil veri ile giriş yapmalısınız(mi hesabınızda kullandığınız hattında kayıtlı olmasına dikkat edin).Mi Community uygulamasına giriş yapın, ayarlardan bölgeyi global yapın ve bootloader kilidini aç seçip kilidi açma izni alacaksınız.Kota sınırlı olduğu için Türkiye saati 19.00(kış sezonunda 18.00) olduğunda hemen başvurun.İzin verildiğine dair bildirim geldiyse ayarlar,ek ayarlar,geliştirici seçenekler,oem kilit açma aktif edin,mi kilit açma_hesap ve cihaz ekle(hesap eklendikten sonra bir daha buraya dokunmuyoruz)Artık 72 saat süreyi bekliyoruz(bu süre daha fazla da olabilir).
Kilidi açana kadar hesaptan çıkış yapmıyoruz,cihazı kapatmıyoruz,yeniden başlatmıyoruz.
Kilidi açtınız artık fastboot mod üzerinden istediğiniz fastboot rom yükleyebilirsiniz(spes kullandığım için biliyorum)
Benim de en çok tercih ettiğim TWRP recovery mod üzerinden de yükleyebilirsiniz(bu yöntemde recovery rom kullanacaksınız).

Üst Alt