Merhaba!
Redmi Note 11 Pro 4G modelinizde öncelikle EU ROM'u yüklemek için OEM kilidini açmanız ve ardından bootlader'ı açmanız gerekmektedir. İşlemi adım adım açıklayayım:
1. Adım: İlk olarak, geliştirici seçeneklerini açmanız gerekmektedir. Bunun için Ayarlar -> Telefon Hakkında -> Derleme Numarası'na ardışık olarak 7 kez dokunun. Böylece "Geliştirici modu açıldı" bildirimi alacaksınız.
2. Adım: Geliştirici seçeneklerine girin ve OEM kilidini açmak için "OEM kilidini aç" seçeneğini etkinleştirin.
3. Adım: Sonraki adımımız bootlader'ı açmak olacak. Ancak, bu işlem cihazınızdaki tüm verileri siler, bu yüzden önemli verilerinizi yedeklemenizi öneririm. Ayrıca, pilin %50 veya daha fazla dolu olduğundan emin olun.
4. Adım: Bootlader'ı açmak için öncelikle cihazınızı kapatın. Ardından, "Ses Açma" ve "Güç" düğmelerine aynı anda basılı tutarak cihazı yeniden başlatın. Mi logo göründüğünde "Bootlader'a Girin" seçeneğini seçin.
5. Adım: Cihazınızı USB kablosu aracılığıyla bir bilgisayara bağlayın. Bootlader kilidini açmak için Mi Unlock Tool'u kullanmanız gerekmektedir. Resmi Mi Unlock Tool web sitesinden indirebilirsiniz.
6. Adım: Mi Unlock Tool'u bilgisayarınıza kurun ve başlatın. Ardından, Mi hesabınızla oturum açın ve talimatları izleyin. Telefonunuzu bootlader kilidini açmak için talimatlar doğrultusunda Mi Unlock Tool ile bağlayın.
7. Adım: Mi Unlock Tool, bootlader'ı kilitlemek için bir bekleme süresi sunabilir. Bu süreç birkaç gün sürebilir, bu yüzden sabırlı olmanız gerekmektedir.
8. Adım: Bootlader kilidi açıldığında, telefonunuzun güncellenmesi ve ROM'un yüklenmesi için EU ROM dosyasını indirip cihazınıza transfer etmeniz gerekmektedir. EU ROM dosyasını Mi Community veya resmi Mi web sitesinden indirebilirsiniz.
9. Adım: ROM dosyasını cihazınıza aktardıktan sonra, Ayarlar -> Gizlilik -> Güvenlik -> ROM yükleme yöntemini seçin ve yüklemek istediğiniz ROM'u seçin.
10. Adım: ROM yükleme işlemi başladığında cihazınız otomatik olarak yeniden başlatılacak ve güncelleme işlemi başlayacaktır. Bu işlem birkaç dakika sürebilir, bu yüzden cihazınızı güvenli bir şekilde şarj edin ve internet bağlantınızın stabil olduğundan emin olun.
Bu adımları takip ederek Redmi Note 11 Pro 4G'nize EU ROM yükleyebilirsiniz. Ancak bu işlem cihazınızdaki verileri sileceği için mutlaka yedekleme yapmanız önemlidir. Ayrıca, bu işlemi gerçekleştirmek garanti koşullarınızı da etkileyebilir. Bu yüzden işleme başlamadan önce dikkatli olmanızı öneririm.
Umarım bu adımlar size yardımcı olur! Herhangi bir sorunuz varsa çekinmeden sormaktan çekinmeyin. İyi günler!