- Adım
- hasan
- Cihazım
- redmi note 10s
- Konular
- 1
Cihaz Geçmişi ve Sorunun Başlangıcı: Redmi Note 10S cihazım aniden bootloop’a girdi. İmeisini korumak adına TWRP üzerinden nvdata ve nvram yedeklerimi alıp custom ROM (crdroid) kurulumu yaptım. Ancak bu süreçten sonra cihazın IMEI bilgisi silindi. Bir telefoncuda yapılan IMEI tamiri sonrası bu kez de "Şebeke Yok" "Vodefone (TR) Kullanılamıyor" sorunu baş gösterdi.
Uygulanan İşlemler ve Karşılaşılan Hatalar:
Uygulanan İşlemler ve Karşılaşılan Hatalar:
- Dün gece cihazı kurtarmak için Mi Flash üzerinden MIUI 14 Global ROM flashladım. İşlem sırasında hiç bir şey yapmamama ve başarıyla bitmesine rağmen cihaz açılışta “NV Data is Corrupted” hatasına düştü.
- Yapay zeka, .win uzantılı dosyaların aslında imaj verisi olduğunu belirterek, bu dosyaları terminalden dd komutuyla doğrudan ilgili partisyonlara yazdırdı:
- dd if=nvdata.ext4.win of=/dev/block/by-name/nvdata
- dd if=nvram.emmc.win of=/dev/block/by-name/nvram
- dd if=protect_f.ext4.win of=/dev/block/by-name/protect1
- Geri yükleme sonrası "Corrupted" hatası devam edince, yapay zeka bu döngüyü kırmak için bölümleri tamamen temizlemem gerektiğini belirtti ve şu komutu uygulattı:
- dd if=/dev/zero of=/dev/block/by-name/nvdata
- IMEI tekrar silinmiş durumda (0/Bilinmiyor).
- Cihazın şebeke bölümleri (nvdata/nvram) muhtemelen hala yazılımsal olarak stabil değil.
- Cihazın orijinal boot.img dosyası geri yüklenerek "bootloop" sorunu geçici olarak aşılsa da temel şebeke sorunu devam ediyor.