Çözüldü Redmi Note 10S çamur gibi video çekmesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ibrother

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
ibo
Cihazım
RN10PRO
Konular
26
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Endonezya 14.0.5
Telefon Modeli
Redmi Note 10s
Bootloader Kilidi
Açık
Redmi Note 10s ile ister 1080p 60fps ister 30fps hatta 4k video çekince bile görüntü kalitesi çamur gibi. Eski tuşlu telefonlar gibi video çekiyor. Fotoğraf konusunda sorun yok ama iş videoya geldiği zaman çok kötü çekiyor. Gcam, lmc eu Rom falan denedim ama hiçbir değişiklik olmadı. Daha kaliteli video çekecek bir program ya da mod var mıdır.

Çözüm
Kameralar da bir sorun yoksa :) Sorun cihazın video yu işlemesi rom değiştirme yaparak deneyimleyebilirsiniz.

Fakat pek bir şeyin değişeceğini sanmıyorum açıkçası.
Hocam tam hatırlamıyorum V12.5.8.0 veya daha aşağı sürümünden sonra kamerayı bozdular.Aynı cihaz arkadaşta video kötü çekerken,bendeki fena değildi.Güncelleyince her ikiside berbat çekmeye başladı.
Sorunun kesin çözümünü buldum. Mx player indirdim marketten(vlc de de var bu özellik) kod çözücü yazılımsal kod çözücü olarak ayarladım videolar arasında dağlar kadar fark var. Sorun MTK işlemcinin video çözme kodeğinde. Mx player in kod çözücüsü videoları daha pürüzsüz ve düzgün gösteriyor. Telefonun kamerasında sorun yokmuş, sorun video kodekte.

Security Developer

ᴍɪᴜɪ ᴍᴇᴍᴏʀʏ
Yönetici
Destek Ekibi
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Đ₳Ɽ₭ ₩ØⱤⱠĐ
Cihazım
Xiaomi, Huawei
Meslek
Whatever
Konular
31
Redmi Note 10s ile ister 1080p 60fps ister 30fps hatta 4k video çekince bile görüntü kalitesi çamur gibi. Eski tuşlu telefonlar gibi video çekiyor. Fotoğraf konusunda sorun yok ama iş videoya geldiği zaman çok kötü çekiyor. Gcam, lmc eu Rom falan denedim ama hiçbir değişiklik olmadı. Daha kaliteli video çekecek bir program ya da mod var mıdır.
Kameralar da bir sorun yoksa :) Sorun cihazın video yu işlemesi rom değiştirme yaparak deneyimleyebilirsiniz.

Oyla:

tyt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Coşkun
Cihazım
Not 9 pro
Konular
2
Hocam tam hatırlamıyorum V12.5.8.0 veya daha aşağı sürümünden sonra kamerayı bozdular.Aynı cihaz arkadaşta video kötü çekerken,bendeki fena değildi.Güncelleyince her ikiside berbat çekmeye başladı.

Oyla:

Security Developer

ᴍɪᴜɪ ᴍᴇᴍᴏʀʏ
Yönetici
Destek Ekibi
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Đ₳Ɽ₭ ₩ØⱤⱠĐ
Cihazım
Xiaomi, Huawei
Meslek
Whatever
Konular
31
Sürüm düşürün o vakit sizin için daha iyi olacaktır.

Tabi bunun için Kilidinizin açık olması gerekmektedir.

MIuı sürüm düşürme vardı fakat bildiğim kadarıyla sistem uygulamaları sorun yaratıyor rom çakışıyordu.

En iyisi fastboot üzerinden rom atmaktır.

Oyla:

ibrother

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
ibo
Cihazım
RN10PRO
Konular
26
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sürüm düşürün o vakit sizin için daha iyi olacaktır.

Tabi bunun için Kilidinizin açık olması gerekmektedir.

MIuı sürüm düşürme vardı fakat bildiğim kadarıyla sistem uygulamaları sorun yaratıyor rom çakışıyordu.

En iyisi fastboot üzerinden rom atmaktır.
Eski sürüme dönmek istemiyorum. Kamera fotoğraf konusunda çok iyi fakat video çekimi neden böyle anlamadım. 4k bile kötü olur mu anlamadım. Redmi Note 10 pro da da aynı sorunu gördüm ama onda bu kadar bariz değil 4k da iyi çekiyor. Redmi Note 10s video değil çorba çekiyor.

Oyla:

ibrother

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
ibo
Cihazım
RN10PRO
Konular
26
Sanırım sorunu çözdüm. Arkadaşımın Samsung telefonuna ve bendeki note 10 pro ya attım 10s ile çektiğim videoyu, 10s de göründüğü kadar kötü değildi. Sorun Redmi Note 10s video kodeğinde. MediaTek video codec'leri sorunlu olduğu için çamurlu görünüyor. Snapdragon veya diğerlerinde bu sorun yok ama MediaTek sorunlu ve maalesef çözümü yok gibi. Mx player sw kod çözücü ile denedim aynı.

Oyla:

ibrother

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
ibo
Cihazım
RN10PRO
Konular
26

Sorunun kesin çözümünü buldum. Mx player indirdim marketten(vlc de de var bu özellik) kod çözücü yazılımsal kod çözücü olarak ayarladım videolar arasında dağlar kadar fark var. Sorun MTK işlemcinin video çözme kodeğinde. Mx player in kod çözücüsü videoları daha pürüzsüz ve düzgün gösteriyor. Telefonun kamerasında sorun yokmuş, sorun video kodekte.

Oyla: Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt