Yardım Redmi Note 10 pro sürüm düşürme

köyün_delisi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
14.0.2
Telefon Modeli
Redmi note 10 pro
Bootloader Kilidi
Kapalı
Dostlar merhabalar aranızda yeniyim bir kusurum olursa şimdiden affola,

3, 4 ay önce Amazon'dan garantili "Redmi Note 10 Pro (global)" aldım aldığımda MIUI 13 (And. 12) vardı, 14'e (And. 13) yükselttim lakin pil performansından pek memnun değilim. Sürüm 12.5.9'a (And. 11) düşürmeye niyetliyim, Android 13'ten, 11'e (global) düşürmek telefonun çökmesine sebep olur mu?

Eğer sorun olmaz ise sonrasında telefonun "Bootloader kilidini" kapatmak istiyorum bu işlem cihazın "brick" olmasına sebep olur mu?
Teşekkür ederim.

Youtube'dan bir hayli nasıl yapılır videosu izledim.

Edindiğin bilgileri kısaca aktarmam gerekirse;
  1. Geliştirici seçeneklerinden "mi kilit açma durumu", wifi kapat, başvuru yap, 1 hafta bekle.
  2. Bilgisayardan sürücü imzası kontrolünü devre dışı bırak.
  3. Mi flash programı ile "driver" sekmesinden sürücüleri yükle.
  4. Mi flash unlock programı ile "unlock" seçeneği aktif ise kilidi aç.
  5. Mi flash programına dön ve önceden indirilen rom dosyası ile ilgili sürümü yükle.

Egoege

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mi-yu-ay
Cihazım
Rn9Pro/Joyeuse
Meslek
Eu rom düşmanlığı
Konular
48
Dostlar merhabalar aranızda yeniyim bir kusurum olursa şimdiden affola,

3, 4 ay önce Amazon'dan garantili "Redmi Note 10 Pro (global)" aldım aldığımda MIUI 13 (And. 12) vardı, 14'e (And. 13) yükselttim lakin pil performansından pek memnun değilim. Sürüm 12.5.9'a (And. 11) düşürmeye niyetliyim, Android 13'ten, 11'e (global) düşürmek telefonun çökmesine sebep olur mu?

Eğer sorun olmaz ise sonrasında telefonun "Bootloader kilidini" kapatmak istiyorum bu işlem cihazın "brick" olmasına sebep olur mu?
Teşekkür ederim.

Youtube'dan bir hayli nasıl yapılır videosu izledim.

Edindiğin bilgileri kısaca aktarmam gerekirse;
  1. Geliştirici seçeneklerinden "mi kilit açma durumu", wifi kapat, başvuru yap, 1 hafta bekle.
  2. Bilgisayardan sürücü imzası kontrolünü devre dışı bırak.
  3. Mi flash programı ile "driver" sekmesinden sürücüleri yükle.
  4. Mi flash unlock programı ile "unlock" seçeneği aktif ise kilidi aç.
  5. Mi flash programına dön ve önceden indirilen rom dosyası ile ilgili sürümü yükle.
Miflash üstünde şu iki faktöre dikkat edin:
İlk olarak, save data yerine clean all seçeneğini seçin. Temiz kurulum yapar, bilgileri yedekleyin.

İkinci ve son olarak ta ayarlarda checkpoint mevzusu var, onu boş bırakın. Kurulumdan sonra bl açık kalacağından dolayı hata verebilir ama cihazda sıkıntı olmaz.

Oyla:

köyün_delisi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sayın hocam bir de şöyle bir mantık yürüttüm acaba tutarlı, geçerli bir düşünce midir?

Sürüm düşürme = Riskli
Aynı sürüm = düşük riskli
Sürüm yükseltme = (neredeyse) risksiz

Bu düşünceye binaen, ilk önce 12.5.9 sürümünü kursam "clear all" seçeneğini işaretlesem ve kurulumu yapsam.
Makineyi sağlıklı bir şekilde ilk kurulumu yaptıktan sonra ise;
Tekrardan aynı işlemi başlatsam ama bu sefer "clear and locked" seçeneğini seçsem ki bu sayede sürüm düşürüp kilitlemek yerine aynı sürümü tekrar yükleyip kilitlemiş olurum ve telefonun çökme ihtimalini daha aza indirgemiş olur muyum?

Çünkü sürüm düşürüp kilitleme işlemini başlatırsam ve işlem başarısız olup kilidi kapatırsam artık telefona müdahale ihtimalim kalmaz, ama iki kademeli yaparsam sürüm düşürmemiş olurum aynı sürümü tekrar yükleyip kilitlemiş olurum ki bu sayede risk oranını aza indirgemiş olurum diye düşündüm.

Sizce oluru var mı?
Teşekkür ederim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sayın hocam bir de şöyle bir mantık yürüttüm acaba tutarlı, geçerli bir düşünce midir?

Sürüm düşürme = Riskli

Bu düşünceye binaen, ilk önce 12.5.9 sürümünü kursam "clear all" seçeneğini işaretlesem ve kurulumu yapsam.
Tekrardan aynı işlemi başlatsam ama bu sefer "clear and locked" seçeneğini seçsem ki bu sayede sürüm düşürüp kilitlemek yerine aynı sürümü tekrar yükleyip kilitlemiş olurum ve telefonun çökme ihtimalini daha aza indirgemiş olur muyum?

Çünkü sürüm düşürüp kilitleme işlemini başlatırsam ve işlem başarısız olup kilidi kapatırsam artık telefona müdahale ihtimalim kalmaz, ama iki kademeli yaparsam sürüm düşürmemiş olurum aynı sürümü tekrar yükleyip kilitlemiş olurum ki bu sayede risk oranını aza indirgemiş olurum diye düşündüm.

Sizce oluru var mı?
Teşekkür ederim.
Hocam çünkü garantiyi bozmak istemiyorum "bootloader kilidi" kapatılınca sorun olmaz diye biliyorum yanlışsam lütfen düzeltin.

Son düzenleme:
Oyla:

SpectrumWolf

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Rafi
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
16

Sürüm düşürme = Riskli

Sizce oluru var mı?
Teşekkür ederim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam çünkü garantiyi bozmak istemiyorum "bootloader kilidi" kapatılınca sorun olmaz diye biliyorum yanlışsam lütfen düzeltin.
Sürüm düşürme, aynı sürüm, sürüm yükseltme risksiz ama aynı zamanda hepsi eşit derecede riskli. Bu tamamen sizin uyguladığınız adımlara bağlı olarak değişen şeyler. :)
Hepsinden ayrı olarak BL kilidi garantiyi bozmaz. Yani 2 sene önceye kadar öyleydi hatta ben eski telefonumu BL kilidi açık bir şekilde garantiye göndermiştim. :)

Oyla:

köyün_delisi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sürüm düşürme, aynı sürüm, sürüm yükseltme risksiz ama aynı zamanda hepsi eşit derecede riskli. Bu tamamen sizin uyguladığınız adımlara bağlı olarak değişen şeyler. :)
Hepsinden ayrı olarak BL kilidi garantiyi bozmaz. Yani 2 sene önceye kadar öyleydi hatta ben eski telefonumu BL kilidi açık bir şekilde garantiye göndermiştim. :)
İşin aslı nerede okusam, kime sorsam "garantiyi bozar" cevabını aldığım için bootlader olayını önemsiyordum.

Peki oluşabilecek riskler neler olabilir?

Oyla:
Üst Alt