- Adım
- İsmail
- Cihazım
- Mi 9T [Davinci]
- Konular
- 181
Redmi Not 5 için anti rollback hardbrick çözümü bulunduğuna göre konuyu paylaşabilirim diye düşünüyorum. Daha önce Redmi Note 5 kullanan biri çeviri yapsın diye rica ettim ama kimse ilgilenmedi. Şimdi elimden geldiği kadar farklı kaynaklardan çeviri yaparak anlatmak istiyorum.
★Ben bir Mi5 kullanıcısıyım. Konusu geçen telefona sahip olmadığım için deneme yapamadığımı belirtmek istiyorum. Yapılan uygulama sonucu oluşacak tüm riskler size aittir.
★Ben bir Mi5 kullanıcısıyım. Konusu geçen telefona sahip olmadığım için deneme yapamadığımı belirtmek istiyorum. Yapılan uygulama sonucu oluşacak tüm riskler size aittir.
İşlemlere başlamadan önce alabilirseniz Twrp den sistem yedeğinizi ve telefon hafızasını komple bilgisayarınıza yedekleyin.
- Cihazınızda TWRP kurulu olmalıdır
- Redmi Note 5 için mevcut firmware MIUI 10 Fastboot'u
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir"★ Redmi Note 5 Lastest Global Developer Version Fastboot File Download" dosyasını indirin
-
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedirprogramını indirin ve kurun.
- C: / sürücüsünde, "whyred" klasörünü oluşturun.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedirdosyasını indirin ayrıştırıp, whyred_global_images_X.XX klasörü ile birlikte oluşturduğunuz "whyred" klasörün çerisine atın. Resimdeki gibi olacak
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
- Telefonu Fastboot modunda açın(Cihaz kapalıyken Güç+ses kısma tuşu)
- Telefonu bilgisayara bağlayın
- Mi Flash programını başlatın, Select tıklayıp "whyred_global_images_X.XX" ile klasörü seçin.(1)
- Sağ altta tümünü temizlemeyi(clean all ) seçin , LOCK SEÇİLİ OLMAYACAK aksi halde bootloader tekrar kilitlenir!(3)
- Yenile(Refresh) tuşuna basın , listede cihazınızı görmelisiniz(2)
- Kurulumu başlatmak için flash tuşuna basın ve tamamlanmasını bekleyin(4)
- Ürün yazılımından sonra, telefon sisteme önyükleme yapacaktır.
- Sistem tamamen başlatıldıktan sonra telefonu kapatın ve tekrar Fastboot moduna girin (telefon bilgisayara bağlı olmalıdır)
- C: / whyred / adb / klasöründe start.bat dosyasını başlatın.
- Anti Rollback önlemek için (dummy.img ) yükleme işlemi ve TWRP kurtarma işlemi başlayacaktır:
- Bundan sonra telefon yeniden başlatılacaktır ve TWRP Recovery açılacak.
- Temizlik(Wipe)>Gelişmiş temizlik(Advanced Wipe) adımlarını takip edip Dalvik/Art önbelleği, Önbellek, Sistem, Satıcı, Veri (Cache, Dalvik Cache, System, Vendor ve Data) seçeneklerini seçip sistemi temizleyin.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Son düzenleme: