- Adım
- Tarık
- Cihazım
- Redmi K20 Pro
- Konular
- 4
- Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
- 11.0.5 EEA
- Telefon Modeli
- Redmi K20 Pro
- Bootloader Kilidi
- Açık
Herkese selam arkadaşlar,yaklaşık 1 hafta önce cihazıma Mi Room atmamla başladı bu hadise,K20 Pro cihazıma Mi Room yüklemek istedim,gerekli herşeyi yaptım ve başarılı bir şekilde yüklememi gerçekleştirip,yedeklerimi ve kurulumumu yaptım,daha sonrasında,Mi Room rootlu olduğu için,twrp'ye girmek istedim,ancak cihazım Fastboot modda kaldı,bende yazılım arayışına girdim,ilk attığım yazılım global değil çin yazılımıydı,bende birkaç araştırma sonrasına cihazıma MİUİ 10 (Android 9) yüklemek istedim çünki ekrana OverClock yapmıştım MİUİ 11'de 66hz'in üstündeki img dtbo dosyalarını flashladığımda olmuyordu ekran 33hz'e falan düşüyordu,bende MİUİ 10'da 81hz'in olduğunu ve çalıştığını gördüm bu yüzden MİUİ 10 yüklemek istedim,gidip cihazımın kodunun Raphael olmasına rağmen göz göre göre Davinci (K20) Rom'u indirdim ve yanlışlıkla onu flashladım,daha sonra telefon hiçbir tepki vermedi,sadece bilgisayara bağlayınca COM olarak görünüyordu,telefonda hiçbir tepki yoktu,biraz araştırma ve foruma yazmam sonucunda cihazın arka kapağının açılıp EDL moda alınıp yetkili Mİ Hesabı ile ROM atılması gerektiğini öğrendim,cihazın arka kapağını düzgün bir şekilde açıp,gerekli işlemleri yapıp cihazımı EDL moda aldım ve flashlamaya hazır hale getirdim,daha sonra bir ücret karşılığında yetkili Mİ Hesabı ayarladım,herşeyi yaptım,ancak rom'u flashlamaya gelince dummy.img dosyasının yazmadığını gördüm,yani yeşil çubuk hiç ilerlemiyor,herhangi bir yazma işlemi gerçekleşmiyordu,bu sayede ilk hakkımı harcadım,çin romunu yükleyip son edl doğrulama hakkımıda kullandım ve gene cihazda tepki yok,yazma işlemi gerçekleşemedi,cihazı aldığım yere gönderdim,cihaz Elazığ'da bi ustaya gitti ve sonraki gün elime ulaştı,yaklaşık 600tl gibi bi rakama çip değişimi yapıldı,bu çip programlanabilir bi çipmiş ve 1sefer programlama hakkına sahipmiş onuda fabrika programladığı için çip otomatikmen bi daha programlanamaz hale gelmiş bu yüzden yeni çip takıldı ve programlandı,cihazı yapan usta Xiaomi. eu'dan miui 11.0.7 Stabil rom'u yüklemişti,ilk görüşte cihaz eskisi gibiydi,ancak arka kamerayı açtığımda ana kameranın bulanık olduğunu ve netleme yapmadığını gördüm,48mp kamerada aynı şekilde bulanık,sadece geniş açı lensi düzgün çalışıyor ve ana kamera 2x optik zoom'da düzgün çekiyor (portre modunda 48mp kamerada net çekiyor),telefonun tamirini yapan usta ile görüştüm ve o bölgeye herhangi bir işlem yapmadığını ayrıca cihazın içi 2sefer açılıp kapandığı için kameralarda oynama olmuş olabileceğini ve bu yüzden kameranın bulanık çektiğini söyledi,ben cihazın içini açtığımda kameranın dış kapağı düştü ve içindende bi silikon çıktı,o silikonu ana kameranın kapağına koyup tekrar kapatmıştım kameraları,ve o silikonun hala neye yaradığını anlamış değilim,resmen kamerayı koruyan kapakta kücücük bi silikon vardı,neyse sonrasında cihazın ön sensörüde sorunluydu kulağıma koyduğumda ekran kapanmıyordu,durduğu yerde ana ekran kilidini açarken kulaklık alanını kapatmayın diyordu (çözüldü),bu sefer Redmi Airdots'umu bağlamak istediğimde ise cihazımın bluetooth'unun çalışmadığını farkettim,kulaklığı cihazın üstüne koyunca görüyor ve müzik, telefon kulaklığa çok yakın olduğunda çalıyor,zaten ilk başta wi-fi'nin stabil çalışmamasından anlamıştım birşeyler olduğunu,daha sonra bunların custom rom yükleme sonrasında olduğunu gördüm ve cihaza twrp flashlayıp komple cihazı sildim,yazılımı,tüm dosyaları,kökten,global miui 11.0.3.0yükledim ve hala durum aynıydı,sadece düzelen ön sensör oldu,şimdilik bi sıkıntı yok,tekrardan rom atıp son şansımı denemek istedim,temiz kurulum ile,şuanda yüklü olan MİUİ 11.0.5 EEA rom'unu yükledim ve kullanıyorum,cihazın tüm donanımını herşeyini kontrol ettim,şimdilik bi sıkıntı yok,bazıları cihaz işlem gördü eskisi gibi randıman vermez diyor ama oyunlardada sıcaklık testine kadar yaptım herşey eskisi gibi söylediklerimin dışında
maalesef bahsetmiş olduğum sorunlarda hala devam ediyor,bluetooth'un zamanla düzelmesini umut ediyorum,yüklemiş olduğum romu forumdan avrupa romu olarak yükledim,ancak ayarlara girdiğimde MİUİ Global,olarak gözüküyor,onuda anlamış değilim,sanırım forum kurulduğundan beri benim gibi bi vaka ile karşılaşmadınız
uzunda bi yazı oldu ama,cevap veren herkese çok teşekkürler.
-Redmi K20 Pro cihazımdan yazılıp gönderildi
-Redmi K20 Pro cihazımdan yazılıp gönderildi