Yardım Redmi Buds 3 düşük ses sorunu

Muentuit86

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note 10S
Meslek
Satış Elemanı
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global 13.0.8
Telefon Modeli
Redmi Note 10S
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Herkese iyi günler iyi forumlar, forumda yeniyim konuyu yanlış yere açtıysam affola.

8 Ocak 2022'de Mi Store'dan aldığım Redmi Buds 3 ürünümü ilk kullandığım an sesinin çok az olduğunu farkettim. O zamanlar telefon olarak LG Q6 kullanıyordum ve sorunun telefondan kaynaklı olduğunu düşünmüştüm. Kaldı ki LG'deyken AirPods da kullanmıştım ve böyle bir sorun yoktu. Ancak Buds 3'ü bilgisayara bağladığımda ses seviyesi oldukça yüksek (olması gereken şekilde) iken telefonda tam bir hayal kırıklığıydı. Kulaklığı Redmi Note 7, Redmi Note 8, iPhone 8, Mate 10 Pro gibi farklı cihazlarda da denediğimde ses seviyesi aynı şekilde düşüktü. 18 Şubat'ta şu anda da kullandığım Redmi Note 10S cihazıma kavuştum ve durum hala aynı. Geliştirici seçeneklerinden bir ümit bütün Bluetooth ses ayarlarını değiştirdim ancak değişen bir şey olmadı. Ekolayzır uygulamaları da herhangi bir işe yaramıyor. Ayrıca MIUI 13 güncellemesinden sonra sık sık bağlantı sorunu da yaşamaya başladım, eskiden istisnasız saniyesinde bağlanan kulaklık artık kafasına göre bağlanıyor, tekrar tekrar Bluetooth'u açıp kapatmam gerekiyor (hatta bazen bağlantıyı unuttup sıfırdan bağlamam gerekebiliyor). Durum artık o kadar sinirimi bozmaya başladı ki kablolu kulaklığa geri dönmeyi ciddi ciddi düşünüyorum. Bu sorunu nasıl çözerim?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2022-10-22-00-04-27-321_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2022-10-22-00-04-27-321_com.miui.gallery.jpg
    909,5 KB · Görüntüleme: 10

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Redmi K60 Pro
Konular
12
Bağlantı sorunları için BT kulaklığınıza reset atmanız fayda sağlar. Kullanma kılavuzu ya da model ile Google'da aratarak tuş kombinasyonunu bulabilirsiniz.
MIUI 13 ile mutlak ses ayarı bağlantı menüsüne gelmiş olmalı.
Mutlak sesi devre dışı bırakmak bir tık fayda sağlar.
Mutlak sesi devre dışı bıraktıktan sonra cihaz bağlantısını kesip tekrar bağlayın ve ses yükseltme tuşuna fazladan bir kaç kez daha basın.
Onun haricinde cihazınız rootluysa viper4android modülü ile sese bir tık daha katkı alabilirsiniz. Bu gerçekten fark yaratır.

Ayrıca ses efektleri menüsünden kulaklık türünü "Gençlik sürümü" seçmek sesi bir tık daha yükseltiyor.
Üstteki Ön Ayarlar kısmında ise SES seçili olmalı. Müzik seçili olursa detayları daha belirginleştirmek için sesi kısıyor cihaz.

BT kulaklık asla bir kablolu kulaklık kadar iyi performans vermiyor maalesef. Daha önce kullandığım T15 ile bağlantı sorunlarını çok sık yaşıyordum şu an Edifier X3S kullanıyorum bağlantı konusunda mükemmel çalışıyor.

Oyla:

Muentuit86

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note 10S
Meslek
Satış Elemanı
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bağlantı sorunları için BT kulaklığınıza reset atmanız fayda sağlar. Kullanma kılavuzu ya da model ile Google'da aratarak tuş kombinasyonunu bulabilirsiniz.
MIUI 13 ile mutlak ses ayarı bağlantı menüsüne gelmiş olmalı.
Mutlak sesi devre dışı bırakmak bir tık fayda sağlar.
Mutlak sesi devre dışı bıraktıktan sonra cihaz bağlantısını kesip tekrar bağlayın ve ses yükseltme tuşuna fazladan bir kaç kez daha basın.
Onun haricinde cihazınız rootluysa viper4android modülü ile sese bir tık daha katkı alabilirsiniz. Bu gerçekten fark yaratır.

Ayrıca ses efektleri menüsünden kulaklık türünü "Gençlik sürümü" seçmek sesi bir tık daha yükseltiyor.
Üstteki Ön Ayarlar kısmında ise SES seçili olmalı. Müzik seçili olursa detayları daha belirginleştirmek için sesi kısıyor cihaz.

BT kulaklık asla bir kablolu kulaklık kadar iyi performans vermiyor maalesef. Daha önce kullandığım T15 ile bağlantı sorunlarını çok sık yaşıyordum şu an Edifier X3S kullanıyorum bağlantı konusunda mükemmel çalışıyor.
Hocam ne kadar resetlesem de fayda etmiyor, bazen hiç bağlanmama gibi bir problem yaratıyor o zaman mecburen resetliyorum zaten. Mutlak sesi halihazırda devre dışı bırakmıştım, cihazım rootlu değil o yüzden modül deneyemem maalesef. Ses efektleri kısmı kablolu kulaklıklar için geçerli, o menülere giremiyorum. Normalde Apple'ın 3.5mm kablolu kulaklığını (EarPods) kullanıyordum zaten, Airpods'a geçince ses seviyesi de ses kalitesi de 2 kat artmıştı. Elbette Redmi Buds 3'ten Airpods kadar iyi olmasını beklemedim ancak 50 liralık kablolu kulaklık bile daha iyi ses veriyor ve bu ağırıma gidiyor. Buds 3'ün ses kalitesinden çok memnunum ama seviyesinden maalesef...

Oyla:

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Redmi K60 Pro
Konular
12
Hocam ne kadar resetlesem de fayda etmiyor, bazen hiç bağlanmama gibi bir problem yaratıyor o zaman mecburen resetliyorum zaten. Mutlak sesi halihazırda devre dışı bırakmıştım, cihazım rootlu değil o yüzden modül deneyemem maalesef. Ses efektleri kısmı kablolu kulaklıklar için geçerli, o menülere giremiyorum. Normalde Apple'ın 3.5mm kablolu kulaklığını (EarPods) kullanıyordum zaten, Airpods'a geçince ses seviyesi de ses kalitesi de 2 kat artmıştı. Elbette Redmi Buds 3'ten Airpods kadar iyi olmasını beklemedim ancak 50 liralık kablolu kulaklık bile daha iyi ses veriyor ve bu ağırıma gidiyor. Buds 3'ün ses kalitesinden çok memnunum ama seviyesinden maalesef...
Aslında BT kulaklık da destekliyordu ses efekti menüsü ancak Xiaomi güncelleme ile kaldırmış bir çok modelde. Maalesef kaliteli ses için düşük sese mahkum ediyor bir çok BT kulaklık bu şekilde. Root gibi özelleştirme yollarına gitmeniz yararınıza olur. Eski sürüm Mıuı 12 romlarda BT kulaklık ses efekti desteği de bulabilirsiniz.

Oyla:

Volkiyy

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Vokka
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
0
Ses yüksekliğini yetersiz bulduğum için ayarları biraz kurcaladım.
Hi-Fi kalitesinde ses almak için Bluetooth ayarlarından AAC aktif ettim.
Düşük ses sorunu yaşadığım için telefonun ayarlar menüsünden "ses & titreşim" seçeneği altında yer alan "ses efektleri" menüsünden Dolby Atmos özelliğini kapattım. (Varsayılanda sinema modundaydı.)
Bu aşamalardan sonra ses düzeyi önemli ölçüde yükselirken ses kalitesi de yükseldi, basslar çok yüksek değildi ama ses berraktı. Bassları da yükseltmek için ise ses efektleri menüsü altında bulunan ses ayarına tıklayarak buradan ses ayarı seçeneğini aktif edip yaş aralığımı seçtim ve basslar mükemmel dereceye geldi, herkese tavsiye ederim. Basslar yuksek gelirse ses ayarı seçeneğini kapalı konuma getirin.

Oyla:

doganrock

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Doğan
Cihazım
note 23
Konular
0
Size inanamayacağınız bir sorun düzeltme yöntemi söyleyeceğim. Kulaklığın ses gelen kısmını ağzınıza koyun ve içinize doğru derin bir şekilde emin Yani üflemek yerine içinize çekin. Ben bunu farklı bir sitede gördüm ve benim sorunumu düzeltti. Düzelirse bi duanızı alırım.

Oyla:

ihsan_demir

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ihsan
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
0
Size inanamayacağınız bir sorun düzeltme yöntemi söyleyeceğim. Kulaklığın ses gelen kısmını ağzınıza koyun ve içinize doğru derin bir şekilde emin Yani üflemek yerine içinize çekin. Ben bunu farklı bir sitede gördüm ve benim sorunumu düzeltti. Düzelirse bi duanızı alırım.
gerçekten işe yaradı sol kulaklığımda ses sağa göre az geliyordu. ikiside takılı iken sanki sadece sağdan ses geliyor gibi hissediyordum. sağı çıkarınca soldan az ses geliyordu. dediğiniz gibi ( inanmayarak) yaptım ve şimdi ses düzelti. teşekkürler

Oyla:
Üst Alt