Yardım Redmi 9 hızlı şarj problemi

anilvuraal

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Anıl
Cihazım
Redmi Note 10P
Meslek
Web Tasarım
Konular
19
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 12.0.4
Telefon Modeli
Redmi 9
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaşlar merhaba
Redmi 9 cihazım dün geceye kadar sorunsuz bir şekilde şarj oluyordu. Orjinal şarj aleti ile hızlı şarj oluyordu. 1 saat içinde %60-70 doluyordu. Şarj dolarken şarj aleti ve telefonda hızlı şarj olduğu için biraz ısınma oluyordu.

Ne olduysa dün gece oldu. Telefonumun şarjı %5 iken şarja taktım. Hızlı şarj ibaresi var ama 4-5 dakikada %1 artıyor. Şarj aleti orjinal. Farklı bir orijinal şarj aleti ile deneme yaptım onda da öyle bir hata var. Şarj aleti ve telefon artık hiç ısınmıyor. Ama çok ağır şarj olmaya başladı. Yani 1 gün içinde telefonun şarjında problem yaşıyorum.

anilvuraal

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Anıl
Cihazım
Redmi Note 10P
Meslek
Web Tasarım
Konular
19
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilgisi olan var mı

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Cihazlar kullanılırken çektiği akımı düşürür. Belki arka planda çalışan bir uygulama varsa ondan dolayı böyle yapıyor olabilir. Cihazınızı yeniden başlatın, kablonun adaptör girişine, adaptörün de prize tam oturduğundan emin olun, kabloda hasar olup olmadığını kontrol edin.

Oyla:

anilvuraal

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Anıl
Cihazım
Redmi Note 10P
Meslek
Web Tasarım
Konular
19
Cihazlar kullanılırken çektiği akımı düşürür. Belki arka planda çalışan bir uygulama varsa ondan dolayı böyle yapıyor olabilir. Cihazınızı yeniden başlatın, kablonun adaptör girişine, adaptörün de prize tam oturduğundan emin olun, kabloda hasar olup olmadığını kontrol edin.
Ampere uygulamasından baktım 2030 mA çekiyor şarj olurken. Kablo ve adaptör hasarsız ve orjinal. Cihaz 3 aylık. Şarj girişi temiz. Neden böyle bir problem olmuş olabilir. Normalde hızlı şarj olurken adaptör ve telefon biraz isiniyordu şimdi hiç öyle değil. Çok yavaş şarj oluyor. Sıfırdan yazılım yüklemek sorunu çözebilir mi? Cozmezse ne yapabilirim?

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Ampere uygulamasından baktım 2030 mA çekiyor şarj olurken. Kablo ve adaptör hasarsız ve orjinal. Cihaz 3 aylık. Şarj girişi temiz. Neden böyle bir problem olmuş olabilir. Normalde hızlı şarj olurken adaptör ve telefon biraz isiniyordu şimdi hiç öyle değil. Çok yavaş şarj oluyor. Sıfırdan yazılım yüklemek sorunu çözebilir mi? Cozmezse ne yapabilirim?
Cihazı yeniden başlatın, çözüm olabilir eğer arka planda uygulama çalışıyorsa. Format atmak da işe yarayabilir.

Oyla:

anilvuraal

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Anıl
Cihazım
Redmi Note 10P
Meslek
Web Tasarım
Konular
19
Cihazı yeniden başlatın, çözüm olabilir eğer arka planda uygulama çalışıyorsa. Format atmak da işe yarayabilir.
Cihazın ekranı kapalı iken normal bir şekilde hızlı olarak şarj ediyor. Ama ekran açık iken 5 dakika 1 artıyor şarj. Normald adaptör ve telefon isinirdi, simdi adaptör takılı olan kablonun USB ucu ısınıyor. Ampere uygulamasında aldığım değerler bunlar. Normal midir? Varolan güncellemeyi tekrar indirdim ve kurdum. Şu anlık problem geçmiş gibi durmuyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Cihazın ekranı kapalı iken normal bir şekilde hızlı olarak şarj ediyor. Ama ekran açık iken 5 dakika 1 artıyor şarj. Normald adaptör ve telefon isinirdi, simdi adaptör takılı olan kablonun USB ucu ısınıyor. Ampere uygulamasında aldığım değerler bunlar. Normal midir? Varolan güncellemeyi tekrar indirdim ve kurdum. Şu anlık problem geçmiş gibi durmuyor.
Ayrıca ampere uygulamasında sürekli bu değerde değil 1000-1200'lere sürekli dalgalanıyor.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-06-24-02-39-03-997_com.gombosdev.ampere.jpg
    Screenshot_2021-06-24-02-39-03-997_com.gombosdev.ampere.jpg
    373,3 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt