Çözüldü Redmi 8 Şarj düşüyor

Mustafa Dursun

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mustafa Durs
Cihazım
Xiomi redmi 8
Konular
1
Redmi 8 kullancisiyim, telefonumda 5000 mh batarya var, 4 ay önce telefonu aldım 3-4 gün öncesine kadar şarjı gayet iyiydi ancak telefonu kullanmadığım halde telefonum bir saat te yaklaşık yüzde on beş düşüyor, normalde 2 gün kullandığım telefonu sürekli şarj etmek zorunda kalıyorum.

mrkulpayak

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Kul
Cihazım
Payak
Konular
0
Bende de aynı problem var. Redmi Note 8 Pro kullanıcısıyım, telefonu 6 ay önce Kasım 2019 da aldım, şarjı 2 gün giden telefonu 11 Mayıs 2020 tarihinden beri günde 2 kere şarj etmem gerekiyor.

Oyla:

muhammed540

...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
Redmi 8 kullancisiyim, telefonumda 5000 mh batarya var, 4 ay önce telefonu aldım 3-4 gün öncesine kadar şarjı gayet iyiydi ancak telefonu kullanmadığım halde telefonum bir saat te yaklaşık yüzde on beş düşüyor, normalde 2 gün kullandığım telefonu sürekli şarj etmek zorunda kalıyorum.
Telefonunuz delta garantili mi?

Oyla:

mrkulpayak

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Kul
Cihazım
Payak
Konular
0
Benimki değil. Araştırıyorum; reddit, ekşi sözlük, şikayet siteleri vb. sitelerde bir hafta içinde aynı sorun bildirilmiş. Bu durum yazılım kaynaklı bir problem olduğu izlenimi veriyor.

Oyla:

mrkulpayak

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Kul
Cihazım
Payak
Konular
0
Sorun çözüldü; 5 dakika kapalı tutup tekrar açtım, düzeldi.

Oyla:

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
157
Hocam bu gibi durumlarda telefonu kendi adaptörü ile (quick charge) şarj edin. şarja takılıyken kullanmayin. En yüksek parlaklık seviyesinde ve çok yüksek kaliteli grafik oyunlarında kullanmamanızı öneririm.

Ayrıca arka plan aktivitesi olan uygulamaları da kapalı tutunuz. Bu da fazla batarya tüketimine sebep veriyor.

Telefonunuzu belli dönemlerde hiç şarj etmeden %0 olana kadar kullanın şarja takin ve %100 olana kadar şarjdan alıp kullanmayın. Batarya kalibrasyonu yapmış olursunuz.

Edit: RN 8 kullanıyorum, sabah 9dan bu yana(14.43) sürekli kullanimimda %20 tüketti.

Rom degistirmeyecekseniz bataryanızın ömrünü uzun tutmanizda yarar var.

Oyla:
Üst Alt