Sohbet Redmi 5 Plus'da Güzel Bişey Farkettim

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Bilmiyorum belki çoğu cihazda da oluyordur bi fikrim yok doğrusu ama, şimdi bana "Günaydııın. Biz biliyorduk zaten :)" falan yazmayın hocam. Hevesimi kırmayın :)

Herneyse şöyle açıklayayım ;

Normalde de cihazın, mono olmasına rağmen hoparlörü gayet iyi. Ama extradan, düz bir zemine (masa vb.) koyduğumuzda, ses daha temiz ve daha yüksek çıkıyor. Benim eski cihazımda (GM 4G Android One) böyle bişey yoktu. Zamanında bi videoda görmüştüm. "Telefonu, müzik açıkken düz bir zemine koyduğumuzda, daha iyi kalitede ve daha yüksek bir ses çıkıyor. Sesi, titreşim halinde, bulunduğu zemine yaydığı için, ses, daha çok alana hitab edebiliyor. Bu yüzden daha temiz ve daha yüksek çıkıyor." gibisinden bişeyler söylemişti. Hangi video, hangi telefon hiç hatırlamıyorum ama, Redmi 5 Plus'da da bunu keşfetmek için sanırım geç kalmışım. Geç olsun güç olmasın diyelim. Bilmeyen arkadaşlar da, isterlerse deneyebilirer. Aynı zamanda ipucu niteliğinde bir konu oldu.

NOT : Benimle birlikte, diğer Redmi 5 Plus kullanıcıları da, (çoğunluk) bu özelliği-durumu bilebilme ihtimallerine karşı, konu türünü "Sohbet" olarak seçtim. Bilmeyen kullanıcı sayısı çok ise, konuyu gerektiği gibi düzenlerim.

Bu arada Günaydın MIUI Turkey. Herkese İyi Forumlar . . .

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cyclone

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Batuhan
Cihazım
RN8 Pro 6/64
Konular
6
Aynen kardeşim. Bende cihazı alalı 2 gün oluyor. Keşfedemediğim bir sürü özelliği var biliyorum. Ayrıca bir sorum olacak. Bataryası LiPo olduğu için nasıl şarj etmeliyiz. Kaç saat ekran süresi alıyorsun.

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynen kardeşim. Bende cihazı alalı 2 gün oluyor. Keşfedemediğim bir sürü özelliği var biliyorum. Ayrıca bir sorum olacak. Bataryası LiPo olduğu için nasıl şarj etmeliyiz. Kaç saat ekran süresi alıyorsun.
Hocam. Mertal hocamızın bana zamanında söylediği bi yöntem vardı. Batarya ömrünü uzatmak için. Onu ben anlatayım hemen size ;

Cihazı %20'ye gelene kadar kullanın. %20'de şarja takın ve %100 olana kadar hiç telefonla oynamayın. Telefonunuzu sürekli, şarj %20 olduğunda şarja takın. Böylelikle, daha uzun bir batarya ömrüne sahip olursunuz.

Ekran süreme gelecek olursak da, 11-12 saat civarı hocam. Sosyal Medya - İnternet(Chrome)

Buna ek olarak, normal zaman düzeyinde oyun oynadığım vakitte ise 9-10 saat falan alıyorum ekran süresi.

NOT : Bu değerler, Şarjım %1 iken olan değerler. Genelde, yukarıda anlattığım sebepten dolayı, sürekli %20'de şarja taktığım için, ekran süresi haliyle çok daha farklı oluyor. Telefonu alalı 3 hafta oldu. %1'de iken, 2 kere denemiştim, ne kadar ekran süresi aldığımı. Onun haricinde, size anlattığım yöntemi uyguluyorum hocam.

Ferhat Bahadır

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ferhat
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
2
Hocam. Mertal hocamızın bana zamanında söylediği bi yöntem vardı. Batarya ömrünü uzatmak için. Onu ben anlatayım hemen size ;

Cihazı %20'ye gelene kadar kullanın. %20'de şarja takın ve %100 olana kadar hiç telefonla oynamayın. Telefonunuzu sürekli, şarj %20 olduğunda şarja takın. Böylelikle, daha uzun bir batarya ömrüne sahip olursunuz.

Ekran süreme gelecek olursak da, 11-12 saat civarı hocam. Sosyal Medya - İnternet(Chrome)

Buna ek olarak, normal zaman düzeyinde oyun oynadığım vakitte ise 9-10 saat falan alıyorum ekran süresi.

NOT : Bu değerler, Şarjım %1 iken olan değerler. Genelde, yukarıda anlattığım sebepten dolayı, sürekli %20'de şarja taktığım için, ekran süresi haliyle çok daha farklı oluyor. Telefonu alalı 3 hafta oldu. %1'de iken, 2 kere denemiştim, ne kadar ekran süresi aldığımı. Onun haricinde, size anlattığım yöntemi uyguluyorum hocam.

merhaba xiaomi redmi 5 plusa fasboot ile rom nasıl atılır

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
merhaba xiaomi redmi 5 plusa fasboot ile rom nasıl atılır

Bu soruyu sormanız gereken yer burası değil hocam ama, anladığım kadarıyla forumda yenisiniz. Ben yine de size özelden, sorunuza cevap bulacak bir konu linki paylaştım. İnceler, bakarsınız.

Cyclone

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Batuhan
Cihazım
RN8 Pro 6/64
Konular
6
İlk şarjı nasıl yaptınız

Cyclone

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Batuhan
Cihazım
RN8 Pro 6/64
Konular
6

Zwilling

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Samsung S20 FE
Konular
29
Şarj konusunda uzun şarj yerine çoklu kısa şarjlar yapın diyor Xiaomi. Başka kaynaklarda da her zaman takıp şarj edebilirsiniz, bir sakıncası yok deniyor.

Üst Alt