Yardım Redmi 5 plus temiz rom kurma

avrilem

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miui 10 global rom android 8
Telefon Modeli
Redmi 5 plus
Bootloader Kilidi
Kapalı
Arkadaslar redmi 5 plus vihaz 2 tane biri 32 gb digeri 64 luk. İkisi de miui 10 global android 8 yüklü. 32 lik olan sarji 3 gün gider ekran suresi 10 saat. 64 luk olan 1.5 gun gider ekran suresi 5 -6 saat. İkiside sebekeden guncellendi. Ben 64 luge temiz rom kurmak istiyorum. Nasıl yapabilirim. Bl acmam gerekir mi. Direk fatboot dan indirdigimi romu mu flash liyoz yoksa mi nin flash tool u ile direk romu gosterip mi flash liyoz. Yardim istiyorum. Cihazi brick etmed3n

alixali373

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
3
Sıfır lama ile duzelmedi. Ayrica bi soru. Sony de bl kapali olduğu zaman cihazin brick olma ihtimali sifir. Andeoid versiyon vs artır düşür sıkıntı olmaz. Diyelim sony de bl actin rom yaptin brick oldu. Bl kapatabikirsen cihazi kurtarirsin. Ki ben böyle yaptim
Xioami de bl acik iken stock rom flaslama cok sacma geldi. O zaman bl nin kapali olmasinin hic faydasi yok.
Xiomi icin bl acik kapali olmasi durumunda kar zarar ne yardimci olur musunuz

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
Sıfır lama ile duzelmedi. Ayrica bi soru. Sony de bl kapali olduğu zaman cihazin brick olma ihtimali sifir. Andeoid versiyon vs artır düşür sıkıntı olmaz. Diyelim sony de bl actin rom yaptin brick oldu. Bl kapatabikirsen cihazi kurtarirsin. Ki ben böyle yaptim
Xioami de bl acik iken stock rom flaslama cok sacma geldi. O zaman bl nin kapali olmasinin hic faydasi yok.
Xiomi icin bl acik kapali olmasi durumunda kar zarar ne yardimci olur musunuz

İlk olarak Sony kullanmadım o tarafta olay ne bilmiyorum ama her firmanın kendi tercihleri ve yaptırımları var.

BL kilidi üreticinin telefonla uğraşılmasının önüne geçmek için koyulmuş bir güvenlik durumu, uğraşmak isterseniz de size açma seçeneği sunuyor ama açılması içinde bekletiyor.
BL kilidinin kapalı olmasının artısı herhangi bir çalınma durumunda cihaza müdahale etmeyi zorlaştırmak, BL kilidi açık bir cihaz çalınırsa ve çalan kişi de bu işten anlıyorsa bilgilerinize ulaşması 10 dakika'yı geçmez.
Telefonunuzda önemli şeyler taşımıyorsanız açık olmasının artısı çok daha fazla bence, olası bir yazılımsal sıkıntıda da müdahale çok daha kolay bir seviyeye inmiş oluyor.

Oyla:

alixali373

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
3
Yani stock custom rom root twrp brick brickten dönüş hespi bl nin acik olmasina bakiiosa yapacam. Sony de bl nin kapali olmasi mantikli idi stock icin ama burda mantiksiz gorunuo. Peki brick e nasil düşerim dusersem nasıl kurtarabilirim. Bu konuda bi bilgiji var mi. Dediğim gibi sony de samsung da uzmanligim var ama xiomi de ise yeni basladim

Oyla:

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
Yani stock custom rom root twrp brick brickten dönüş hespi bl nin acik olmasina bakiiosa yapacam. Sony de bl nin kapali olmasi mantikli idi stock icin ama burda mantiksiz gorunuo. Peki brick e nasil düşerim dusersem nasıl kurtarabilirim. Bu konuda bi bilgiji var mi. Dediğim gibi sony de samsung da uzmanligim var ama xiomi de ise yeni basladim

R5+'da brick ihtimali düşük, MiFlash ile farklı bir romda Lock yaparsanız brick olacaktır, çözümü de arka kapağı çıkartıp bu işlemi yapmalısınız; Rehber - Redmi 5 Plus için Test Point Metodu ile Unbrick Yapma Anlatımı

Oyla:

alixali373

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
3
Yani farkli bi cihaza ait rom kurarsak brick olur. Peki cihazda mi10 var. Mi9 a nasi donus yapariz. Yapar isek yada android version dusurur isek brick olmaz mi.

Oyla:

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
Yani farkli bi cihaza ait rom kurarsak brick olur. Peki cihazda mi10 var. Mi9 a nasi donus yapariz. Yapar isek yada android version dusurur isek brick olmaz mi.

R5+'da anti roll back yok. MiFlash ile MIUI sürümü ve Android sürümü düşürebilirsiniz.

Oyla:

alixali373

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
3
Paylasilan listelerde antirollback var denio. Kesin olarak nasil anlariz

Oyla:

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
Paylasilan listelerde antirollback var denio. Kesin olarak nasil anlariz

R5+'da yok hocam kendim kullanıyorum aynı cihazı 7.1-8.1-9.0 romları arasında kaç kere geçiş yaptım öyle bir durum olsa çoktan giderdi cihaz :) , ayrıca hangi listede var ?

Oyla:
Üst Alt