Yardım Redmi 5 Plus Güncelleyemiyorum ve Unlock Sorunu

caddish13

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
yiğit can
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 9.2 Kararlı
Telefon Modeli
Redmi 5 Plus
Bootloader Kilidi
Açık
Öncelikle herkese merhaba. Bugün internetten aldığım Xiaomi redmi 5 plus cihazım elime ulaştı ve aldığım sitede global rom yüklü yazıyordu. Android 7.1 ve MIUI 9.2.6.0.0 sürümü yüklüydü. Ben de hemen MIUI 10 ve android oreoya yükseltmek için xiaominin kendi sitesinden global rom stable indirdim. Fakat güncellemeye çalıştığımda "Güncelleme doğrulanamıyor, Current version is illegal, only allowed to flash the lastest stable version" yazıyordu. Biraz araştırdıktan sonra romun orijinal olmadığını düşünüyorum. "Fastboot" ile güncelleme yapmaya çalıştım fakat "flash modem error" hatası aldım. Bunu araştırdığımda unlock olmadığından dolayı olmadığını anladım. Hemen miflash ile unlock yapmaya calıstım fakat bu sefer "current account is not bound on this device" hatası aldım altında "Settings > developer options > mi unlock states binding account" yazıyordu. Dediği konuma gittiğimde unlocked gözüküyor fakat altında add my devices gibi bir seçenek gözükmüyor. Forumlarda herkes alttaki "add account" sekmesi varken benim ekranım tamamen boş sadece kilit açık gözüküyor. Baya bir araştırıp buraya konu açtım sonunda lütfen bana yardımcı olabilirseniz sevinirim ne yapmam gerekiyor? Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• IMG-20181016-WA0004.jpg
    IMG-20181016-WA0004.jpg
    59 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG-20181016-WA0007.jpg
    IMG-20181016-WA0007.jpg
    32,9 KB · Görüntüleme: 28

caddish13

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
yiğit can
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyla:

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
Teşekkür ederim fakat ben de de aynı sorun var. Fakat konunun sonundaki mesajdaki işlemi yapmam mümkün değil bunu birine hediye yolladım ve o da uzaktan anlatmakla yapılacak bir şey değil pek anlamaz bu işlerden. Başka bir çözümü olmalı.
Bu konuda ( ) yine bir R5+ kullanıcısı telefon üzerinde ki Güncelleyici üzerinden kurarak çözdüğünü söylemiş fakat sizde bu işe yaramıyor, hata alıyorsunuz. Aldığınız hata için çözümlere baktınız mı ?

Oyla:

caddish13

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
yiğit can
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
1
Bu konuda ( ) yine bir R5+ kullanıcısı telefon üzerinde ki Güncelleyici üzerinden kurarak çözdüğünü söylemiş fakat sizde bu işe yaramıyor, hata alıyorsunuz. Aldığınız hata için çözümlere baktınız mı ?
Valla yalan olmasın akşam 6dan berti araştırıyorum denemediğim şey kalmadı. Sonunda satıcıya geri yollayıp fake rom diye iade ettirebilir miyim diye düşünüyorum.

Oyla:

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
Valla yalan olmasın akşam 6dan berti araştırıyorum denemediğim şey kalmadı. Sonunda satıcıya geri yollayıp fake rom diye iade ettirebilir miyim diye düşünüyorum.
Şansınızı deneyin derim, cihazı nereden aldınız ?

Oyla:

nomig66

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Aemut
Cihazım
Vince
Konular
0
test noktalarıyla edl moda alacaksın başka bir şey deneme şansın varsa geri yolla. burada verilen şeyleri denesen bile miui bu cihaza yüklenemez diyecek açılmadan elinde kalır telefon öyle. tek çözüm test point metodu yani

Oyla:

caddish13

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
yiğit can
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
1
Şansınızı deneyin derim, cihazı nereden aldınız ?
gittigidiyor üzerinden bir satıcıdan aldım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

test noktalarıyla edl moda alacaksın başka bir şey deneme şansın varsa geri yolla. burada verilen şeyleri denesen bile miui açılmayacak elinde kalır telefon öyle. tek çözüm test point metodu yani
Yarın son birkaç şey daha deneyip olmazsa iade etmeyi deneyeceğim artık. Teşekkür ederim cevabınız için.

Oyla:

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
O halde "Test Point" yoluna girişmeyin ve cihaza daha fazla müdahale etmeyin, satıcı ile iletişime geçin geç olmadan hatta mesajınızı şimdi yollayın siz satıcıya.

Oyla:

nomig66

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Aemut
Cihazım
Vince
Konular
0
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yarın son birkaç şey daha deneyip olmazsa iade etmeyi deneyeceğim artık. Teşekkür ederim cevabınız için.

Hocam, telefon yeni zaten yollayın gitsin başka bir şey denemeyin sonra satıcı sıkıntı çıkarır. MiFlash vb. olmuyor yani çok konuşuldu bunlar.

Oyla:
Üst Alt