- Adım
- yiğit can
- Cihazım
- redmi 5 plus
- Konular
- 1
- Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
- Global 9.2 Kararlı
- Telefon Modeli
- Redmi 5 Plus
- Bootloader Kilidi
- Açık
Öncelikle herkese merhaba. Bugün internetten aldığım Xiaomi redmi 5 plus cihazım elime ulaştı ve aldığım sitede global rom yüklü yazıyordu. Android 7.1 ve MIUI 9.2.6.0.0 sürümü yüklüydü. Ben de hemen MIUI 10 ve android oreoya yükseltmek için xiaominin kendi sitesinden global rom stable indirdim. Fakat güncellemeye çalıştığımda "Güncelleme doğrulanamıyor, Current version is illegal, only allowed to flash the lastest stable version" yazıyordu. Biraz araştırdıktan sonra romun orijinal olmadığını düşünüyorum. "Fastboot" ile güncelleme yapmaya çalıştım fakat "flash modem error" hatası aldım. Bunu araştırdığımda unlock olmadığından dolayı olmadığını anladım. Hemen miflash ile unlock yapmaya calıstım fakat bu sefer "current account is not bound on this device" hatası aldım altında "Settings > developer options > mi unlock states binding account" yazıyordu. Dediği konuma gittiğimde unlocked gözüküyor fakat altında add my devices gibi bir seçenek gözükmüyor. Forumlarda herkes alttaki "add account" sekmesi varken benim ekranım tamamen boş sadece kilit açık gözüküyor. Baya bir araştırıp buraya konu açtım sonunda lütfen bana yardımcı olabilirseniz sevinirim ne yapmam gerekiyor? Şimdiden teşekkürler.