Sohbet Redmi 5 Plus Elime Ulaştı - Alacaklara Tavsiyeler - Hepsiburada Sorunları

GokhanOfficial

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
13
Cihaz bu pazartesi elime ulaştı. Direk BL kilidi açayım demiştim ama açık gelmiş. Alacak kişilere şunu söyleyeceğim: Cihazı Hepsiburada'dan almayın. :)

Destek talebi gönderdim cihazın Global veya China olmasıyla ilgili. Bana Global olduğunu söylediler ama cihaz elime China ve Ritzy garantili olarak geldi. Garanti umrumda değil ama China gelmesi biraz hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim. (Aldığım cihazın satıcısı olarak Hepsiburada yazıyor.)

Başta direk güncelleyiciden yükseltme rehberi ile (Aşağıda link bırakacağım.) MIUI 10 Beta'ya geçtim. Ardından RWRP kurulum rehberinden RedWolf Recovery Project kurdum ve Camera2API ve Magisk yükleyerek başladım. Sonra RWRP'de dahili depolama görünmediği ayrıca Cache sıfırlarken hata verdiği gerekçesiyle OrangeFox Recovery Project'e geçtim. Belirttiğim sorunları da çözdü, rehberi XDA sitesinde mevcut. Sonrasında XDA'da gördüğüm Dual Speaker modunu kurdum Magisk'ten. (Konu henüz burada yoktu. :)) Ardından Google Camera'nın buradaki rehberdeki sürümün çalışmadığını fark ettim. Kendi sitesinden güncel sürümü indirince o da sorunsuz çalıştı. Telefon flash'ının seviyesini değiştirmek için de Root sonrası Godly Torch adlı uygulamayı kurup "Redmi Note 4" seçin, sorunsuz çalışacaktır.

Ek olarak cihaz ekran koruyuculu geldi. Kamera ve sensör bölülerini kaplamayan üstünde her bölüm için delikler bulunan bir koruyucu takmış Ritzy, koruyucu diğer dokunuşunu sevmediğim Samsung telefonlar gibi kaygan değil. Bu nedenle bu yanını gayet beğendim. Koruyucu yapıştırılmış olarak geldi sanırım Ritzy yapıyor bunu.

RWRP: Recovery - Redmi 5 Plus için "RWRP" Kurulumu
OrangeFox Recovery: (Direk Install Zip üzerinden seçip yükledim otomatik kurdu.)
Google Camera Güncel sürümü: sitesinden içerisinde R5Plus ifadesi geçen dosyaları indirebilirsiniz. Ben V8.2 indirdim.
Magisk: Github üzerinden son sürümü indirdim.
Godly Torch:

Ek birkaç tavsiye:
+ Mi Band 2 bileklik kullanıyorsanız Mi Band Master uygulaması ile mesaj içeriklerini bilekliğinize aktarabilirsiniz. Daha birçok özelliği de var programın.
+ Reklamları engellemek için root attıktan sonra AdAway kurabilirsiniz. Ben ek olarak AdAway programına Energized P*rn adındaki hosts paketini ekledim. O adreslere de erişimi engelledi.
+ İlk Beta'da yaşadığım Messenger bildirimlerinin bildirim çubuğunda boş içerik olarak gelmesi sorunu dünki güncellemede çözülmüş sanırım artık bildirimlerin yazısı var.
+ Google Play Movies gibi gereksiz uygulamaları devre dışı bırakmak için ayarlarda bir seçenek bulamadım QuickShortcutMaker adlı araç ile Settings altından Installed Apps'e gelip uygulamaları devre dışı bırakabiliyoruz.
+ Google Camera kendi kamera uygulamasından çok daha başarılı. Ve benzer fiyattaki diğer telefonlardan hiçbir eksiği yok kameranın. Alacakların korkmasına gerek yok. Gece ışığında, yakın bütçedeki J7 telefonların kamerası bunu geçiyor ama. Gün içerisinde sorun yaşatmaz. Gece çekimleri sizin için önemliyse zaten bütçenizi artırın. :)

Telefonda yaşadığım sorunları da söyleyim:
- Reklamları engelledikten sonra Chrome çökmeye başladı. Çok reklam gösteren sitelerde bir süre takıldığı oluyor.
- Parmak izi okuyucu bir haftada matlığını kaybetmeye yüz tuttu. Aslında önemli bir şey değil. Yine de alacak kişiler bunu yaşayacaktır.
- Bluetooth görünürlüğünü kapatmayı bulamadım. (Sanırım yok. Olsa iyi olabilirdi. Yolu varsa söyleyebilirsiniz.)

Telefon için kulaklıktan az ses gelme sorunu yaşayan arkadaşlar olmuş. Samsung kulaklık ile bilgisayarımla aynı sesi almayı başarabiliyorum. Hatta yer yer daha yüksek ses veriyor. Dolby Atmos kurdum ama çalışmadı ben de kaldırdım. Çalıştırmanın bir yolu varsa aydınlatırsanız da sevinirim. Pil olarak da otomatik parlaklıkta pili bitiririm diye uğraştığım gün 10 saat ekran süresini rahat aldım. Kitap okurken pil süresi çok daha fazla uzuyor. Bluetooth da her zaman açık oluyor. Bunu da söyleyim.

@Forcesser seni de etiketleyim. :) Geç oldu ama cihazı 1400TL'den elime ulaştırmayı başardım. :)

Ekli dosyalar

• Screenshot_2018-08-31-13-30-35-685_com.miui.home.png
    Screenshot_2018-08-31-13-30-35-685_com.miui.home.png
    1,5 MB · Görüntüleme: 37
  • Screenshot_2018-08-29-23-16-30-324_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2018-08-29-23-16-30-324_com.miui.securitycenter.png
    60,2 KB · Görüntüleme: 35

FenerBahce

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Dervis ATES
Cihazım
Mi note 2
Konular
3
bende hepsiburada üzerinden alıcam yarın. bızım satıcı arkadaşlar saolsun garantisiz fiyatları garantili fiyatlara denk getirmişler. umarım 1 sorun yaşamayız

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Hocam öncelikle hayırlı olsun :)

Cihazı aldığınıza emin olun sizden daha çok sevindim. Bende zamanında çok bekledim almak için. Sabrettim, sıktım dişimi ve aldım. Sizinle de gerek özelden, gerek açtığım konulardan konuşuyorduk zaten. Biraz geç gördüm konunuzu kusura bakmayın. Bana etiket bildirimi gelmediği için tesadüfen gördüm aslında :)

Yazınızın hepsini okudum. Telefonunuza yaptığınız değişiklikler arasında kullanmak istediğim birkaç mod var aslında. İlerde bende denemeyi düşünüyorum. Özellikle şu Dual Speaker'ı. Bende daha dün açtım BL kilidini. 15 gün anca doldu mağlum :)

Çok da fazla kıyamıyorum aslında cihaza. Hani daha yeni aldım ve yanlış bişey yapmaktan korkuyorum. Az çok bilgim var. Temel şeyleri biliyorum en azından ama, kendimi TAM anlamıyla hazır hissettiğimde uygulamak istiyorum bazı değişiklikleri. Herkesin malı kıymetlidir elbette ama, benim malım normalden bi tık daha fazla kıymetli :) Zengin de değiliz. Çok şükür bi şekilde geçimimizi sağlıyoruz ama, her sene her sene yeni telefon alma gibi bir durum söz konusu değil benim için.

1400TL'ye de bulabilmeniz iyi olmuş aslında. Bende o civarlarda bi fiyata aldım. Biliyosunuz zaten. Biz biraz geç kaldık maalesef almak için. Daha erken alabilseydik keşke ama, işte maddi olarak her an müsait durumda olamayabiliyor insan.

Tekrardan hayırlı olsun hocam. Allah Kazasız belasız, dertsiz tasasız sorunsuz kullanmayı nasip eder inşallah :)

prodroandro

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
76
Band 3 Kullanıyorum Bluetooth Görünmezlik Yok Tam Bir Felaket Hem de Böyle Bir Telde.

GokhanOfficial

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
13
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bildiğim kadarıyla telefonda "Anti RoolBack" zımbırtısı yok. Ben rahatça her şeyi yaparım. Cesur olun işinizi sağlama alacak tedbirleri de alın hiçbir sorun yaşamazsınız. :) Bu benim ilk telefonum o konuda benimkinin daha değerli olması lazım. :) Telefonu tam performansta kullanmayı isterim ben.

Bluetooth sorunu yazılımsal gibi geliyor bana. Birkaç gündür bakıyorum bir çözüm bulurum gibi geliyor.

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Bildiğim kadarıyla telefonda "Anti RoolBack" zımbırtısı yok. Ben rahatça her şeyi yaparım. Cesur olun işinizi sağlama alacak tedbirleri de alın hiçbir sorun yaşamazsınız. :) Bu benim ilk telefonum o konuda benimkinin daha değerli olması lazım. :) Telefonu tam performansta kullanmayı isterim ben.

Bluetooth sorunu yazılımsal gibi geliyor bana. Birkaç gündür bakıyorum bir çözüm bulurum gibi geliyor.
Hocam belki de korku falan değildir de üşeniyorumdur. Onu aslında ben bile çözemedim daha kendimde :)

Her ikisi de olabilir. Bakalım. Zamanla yaparız deneriz.

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

prodroandro

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
76

Yazılım atmayı biliyorum hocam da ben orjinalciyim yani telefonu kurdugum gibi ayarladigim gibi durmasini istiyorum.bir daha rom at tekrar kur.

GokhanOfficial

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
13
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
AOSP bir ROM'da sorun olmadığına adım gibi eminim ama MIUI dururken AOSP'ye geçmek aptallık bence. Aslında büyük bir sorun da değil. Okulda işsiz arkadaşlarınız varsa o zaman sorun çıkarabilir. :)

Fkızıltepe

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Red mi note 5
Konular
2
Hocam hayırlı olsun telefondan pek anlamam sizin kadar proğram vs yükleyemem (sizin paylaşımı görmeden) Hepsiburada üzerinden alan memnun isimli alfa sanal mağazacılıkdan note 5 aldım cihaz elime bugün ulaştı kırmızı kutu Çin versiyonu geldi sence iade yapmalı mıyım ? Para mı almakta sıkıntı yaşar mıyım ? Bide imeı sorgulayınca orjinal değil gibi birşey diyor ?
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

GokhanOfficial

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
13
Hocam hayırlı olsun telefondan pek anlamam sizin kadar proğram vs yükleyemem (sizin paylaşımı görmeden) Hepsiburada üzerinden alan memnun isimli alfa sanal mağazacılıkdan note 5 aldım cihaz elime bugün ulaştı kırmızı kutu Çin versiyonu geldi sence iade yapmalı mıyım ? Para mı almakta sıkıntı yaşar mıyım ? Bide imeı sorgulayınca orjinal değil gibi birşey diyor ?
Çin versiyon 4G kullanmak zorunda değilseniz önemli değil ancak IMEI kayıtlı değil diyorsa ve kullanınca da sorun devam ederse iade edin. Kullanınca aktifleşebiliyor IMEI'ler.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Üst Alt