Yardım Redmi 5 Plus - Böyle bi' brick yok :)

crywarstm

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ufuk
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
2
Konuyu önceden yanlış yerde açmışım, o yüzden buraya tekrardan açıyorum.

Herkese selamlar. AOSP Rom kullanıyordum çünkü telefon stock romda aniden donup öyle kalıyor ve reboot edince de boot olmuyordu. Rasgele, ama uzun bir süre kapalı kaldıktan sonra tekrardan boot edilebiliyordu. Neyse, aradan belli bir zaman geçti, MIUI'yi de nasıl özlemişim. Dedim "Bari Custom ROM'dan Stock Global'e döneyim." Her şey iyi hoş da, dönerken dalgınlıkla "Clean all and lock" seçeneği ile flashladım ROM'u. Allah'tan "Test Point" metodunu falan biliyorum. EDL ile China Stock rom flashlayıp, bootloader kilidini açıp Global'e geri dönecektim. EDL ile flash atarken sıkıntı yok, işlem başarıyla tamamlanıyor. Fakat EDL ile flash atmama rağmen cihaz yine de Mi Logo'da, boot loop'da kalıyor. .

Recovery Mod'a erişim asla yok, Mi logosundan sonra ekranda hiçbir şey çıkmıyor recovery moda girmek isteyince. Bildiğiniz siyah ekran geliyor. Miui 11'de boot loop yaşayınca 9 ve 10'u da denedim hepsinde sonuç aynı. Redmi 5 Plus'ta anti rollback yok zaten.

Test Point metoduyla bile boot loop'da kalıyorum. Custom romlarda sıkıntı çıkarmadan boot oluyordu cihaz, fakat dediğim gibi stock romlarda hep boot loop'da kalıyor. Şimdi bootloader da kilitli, kilidi açmak için de cihaza girip Mi hesabıyla oturum açmam gerekiyor. Mi Unlock Tool ile bootloader'ı açmayı denedim, geliştirici seçeneklerine gidip OEM Unlock'u etkinleştirmem gerektiğini söylüyor bana, telefon boot loop'da olduğundan açılmıyor ki yapayım... Allah kahretsin, vallahi az kaldı gardolabın üzerinden telefona uçup RKO çekeceğim cihaza. Uzman arkadaşlara sesleniyorum buradan. Bir fikri, bilgisi olan var mı?

dj_yuxexes

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi 5s Plus
Meslek
Polis Memuru
Konular