Redmi 3 Sensör sorunu.

MÜŞAVİR

S.M.M.M.
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Y
Cihazım
POCO M3 4/64
Meslek
SMMM
Konular
36
Arkadaşlar telefona racing fever diye bir oyun indirdim. Araba sürekli sola çekiyor. Pusula ile kontrol ettim, sensörler düzgün çalışıyor. Sorun ne olabilir?

MÜŞAVİR

S.M.M.M.
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Y
Cihazım
POCO M3 4/64
Meslek
SMMM
Konular
36
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
+ 64 gb usb2.0 bellek aldım. Sandisk marka ve bir tarafı mikro usb olup direk telefona takılandan ama telefon belleği görmüyor, bunu nasıl çözebilirim.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
+ 64 gb usb2.0 bellek aldım. Sandisk marka ve bir tarafı mikro usb olup direk telefona takılandan ama telefon belleği görmüyor, bunu nasıl çözebilirim.
Belleğin Fat32 yada exFat olarak biçilendirilmiş olması ve telefonunuzun OTG drive'ları destekliyor olması gerekiyor.

MÜŞAVİR

S.M.M.M.
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Y
Cihazım
POCO M3 4/64
Meslek
SMMM
Konular
36
Belleğin Fat32 yada exFat olarak biçilendirilmiş olması ve telefonunuzun OTG drive'ları destekliyor olması gerekiyor.

Hocam zaten exFAT olarak geldi, o formatta görmeyince NTFS ye çevirdim yine görmedi. Fat32 işimi görmez, hani o formatta telefon tanısa bile bu seferde ihtiyaca cevap vermeyecek. (Film v.s. yüksek boyutlu dosyalar yüklemem gerekecek)

OTG drive'ları desteklemesi gerekiyor diyorsunuz (konuya hakim değilim) bu linklte Usb OTG: Yes diyor. Bu durumda desteklemesi gerekiyor diye düşünüyorum. Tabi atladığım bir nokta yoksa.

Bu arada oyunda sola çekme olayını recovery den sensör testten accelerometer calibration kısmından bir miktar düzeltebildim. Eskisi kadar sola çekmiyor artık ama sorunu yaşayan bir diğer arkadaşta aynı yönetmi denemiş ve onda da bir miktar hala sola çekme varmış. Ya telefonda genel bir sorun var ya yazılımda.

hilmi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hilmi
Cihazım
mi9 se
Konular
18
android ntfs dosya sistemini tanımaz.ek programlarla çözebilirsin.yanlış hatırlamıyorsam paragon'du uygulamanın adı.
ama telefon rotlu olması gerekir.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Android ya Fat32'yi görür yada exFat'i. Fat32 benim de işimi görmediği için devamlı exFat'i kullanırım. Bunun tek sorunu WinXp ve altı Windows sürümlerinin exFat'i tanımaması. Emin olmak için Fat32 ile formatlayıp en azından sorunun OTG olarak çalışmaması mı yoksa format biçimi mi olduğunu anlayabilirsiniz. En azından araştırmanızı o yönde yaparsınız.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

MÜŞAVİR

S.M.M.M.
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Y
Cihazım
POCO M3 4/64
Meslek
SMMM
Konular
36
Android ya Fat32'yi görür yada exFat'i. Fat32 benim de işimi görmediği için devamlı exFat'i kullanırım. Bunun tek sorunu WinXp ve altı Windows sürümlerinin exFat'i tanımaması. Emin olmak için Fat32 ile formatlayıp en azından sorunun OTG olarak çalışmaması mı yoksa format biçimi mi olduğunu anlayabilirsiniz. En azından araştırmanızı o yönde yaparsınız.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

Samsung note3 ile denedim, exFat formatında gördü, kendi telefonumda Bellek boş ya da desteklenmeyen dosya sistemi diyor.

MÜŞAVİR

S.M.M.M.
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Y
Cihazım
POCO M3 4/64
Meslek
SMMM
Konular
36
Fat 32 ile denediniz mi?

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Bellek Fat32 olarak biçimlendirilemiyor. Başka bir 64 gb usb belleği (ama bundada mikro usb girişi yok) aşağıdaki yöntemle Fat32 ye çevirdim ama aynı yöntemle Sandik 64 gb olanı Fat32 ye çeviremedim.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Bellek Fat32 olarak biçimlendirilemiyor. Başka bir 64 gb usb belleği (ama bundada mikro usb girişi yok) aşağıdaki yöntemle Fat32 ye çevirdim ama aynı yöntemle Sandik 64 gb olanı Fat32 ye çeviremedim.

Fat32'ye çevrilememesi ilginç.

Üst Alt