Redmi 2 Alınırmı ?

Egowest

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kubilay
Cihazım
GM Discovery
Konular
2
Merhaba arkadaşlar. Redmi 2 almayı düşünüyorum. Alınırmı, kullanan varmı, eksileri ve artıları nelerdir. Yardımlarınızı bekliyorum

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
Redmi 2 değilde, 2GB RAMli sürümü olan Redmi 2 Enhanced Edition öneririm. Nasıl alacaksın?

ByChaster

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Ilkehan
Konular
0
Redmi 2 su an ulkemizde bulunan htc one gibi bir telefon (2gb surumu icin).

Tabiki elime gecmedi fakat biraz arastirdim. Antutu puani olarak redmi 1gb surum 21k almisti. Redmi 2 de tahminimce 26/27k alacak gibi. Antutudan Htc one 27k aldi.

Tabiki antutuya bakmak tam dogru bir yontemdegil ama malesef su an icin turkce bir inceleme olmadigindan boyle degerlendirdim.
Kazik yemek istiyorsan htc one al :D

Redmi 2 dusunuyorsan sa eger biriyle konusmustum. En fazla 450 olacak gibi.

Iyi forumlar...

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
1GB RAM'in MIUI için yetersiz geldiğinden Redmi 1s kullanıcıları şikayet ediyor.

Redmi 2 benim için hayal kırıklığı oldu. Redmi Note'un dizaynını aynen alıp küçültmüşler. 64-bit diye de aldanmamak lazım. Snapdragon 410, Redmi 1s'teki Snapdragon 400'den hemen hemen farksız.

Redmi 1s'e kıyasla biraz boyutunu küçültmek dışında adam akıllı hiçbir şey getirmemiş. Tembellik etmiş.

Zaten o yüzden olsa gerek Redmi ve Redmi 1s'in fiyat seviyesinden çıkamadı. 16GB/2GB (enchanted) versiyonunu kısa süre içerisinde açıklamak zorunda kaldı.

Redmi 2'ye karşı ben olsam Meizu M1'i tercih ederdim. Fiyatları aynı.

Kişiye göre değişir tabi, ama M1'in iyi bir dizaynı var. Daha ince çerçeveleri ve daha büyük bir ekranı var. Ekran 5 inç, ama normalde telefonlar 16:9 oranında olur, bunda 15:9 oranında (MX4 ve MX4 Pro'da olduğu gibi). M1 Note ise 16:9 oranında.

Yani 5 inçlik M1'in ekranı aslında 16:9 oranında 5.1 inçe yakın bir büyüklükte. 16:9 oranındaki ekranlara göre boyu 4.8 inçlik bir ekran kadar, eni ise 5.2 inçlik bir cihazdan hafif daha geniş.

M1'in TFT ekranına karşılık Redmi 2'nin IPS ekranı üstünlüğü var.

CPU'su Snapdragon 615'ten daha hızlı. GPU'su biraz daha zayıf, ama yakın. Her iki yönden de Redmi 2'deki Snapdragon 410'dan bir hayli daha kuvvetli.

Daha yüksek çözünürlüklü kameraları var, ama ikisinin fotoğraf kıyaslamalarını görmedim. Arka kamerada Redmi 2'nin düşük ışık performansı daha iyi olmalı kağıt üstünde.

Redmi 2'nin gelişmiş versiyonunda 16GB dahili hafıza var. M1 de rakip olarak gelişmiş bir versiyon sunabilir belki.

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
M1 halihazırda hala satışta değil diye biliyorum. Redmi 2 Enhanced o performans düşüklüğünü yaşatacağını düşünmüyorum. 2 GB RAM var Enhanced sürümünde. Ekranın TFT olması çok fazla bir dezavantaj. Ekrana bakınca kaliteyi hissetmedikten sonra ne önemli var hacım.

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
2GB RAM Snapdragon 410'un eksikliğini gidermez. MIUI'ın ağırlığını telafi eder ancak.

Ekranı konusunda da bakıp karar verin.

[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=socxfk9L1Dk[/video]

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
Guaire' Alıntı:
2GB RAM Snapdragon 410'un eksikliğini gidermez. MIUI'ın ağırlığını telafi eder ancak.

Hocam vediğiniz video TFT nin kalitesizliğini göstermiyor ki. TFT ekrana bi 120 dereceden bak bakalım ne oluyor. :D Snapdragon 410 tarif ettiğiniz kadar ağır değil. Ki bir haftalık bir Mİ4 deneyimim sonucunda MIUI ile ilgili hiçbir sıkıntı olmadığını söyleyebilirim. 

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
ByKatre' Alıntı:
Guaire' Alıntı:

Hocam vediğiniz video TFT nin kalitesizliğini göstermiyor ki. TFT ekrana bi 120 dereceden bak bakalım ne oluyor. :D Snapdragon 410 tarif ettiğiniz kadar ağır değil. Ki bir haftalık bir Mİ4 deneyimim sonucunda MIUI ile ilgili hiçbir sıkıntı olmadığını söyleyebilirim. 

Direk karşıdan göstermiyorlar. Videoyu 4:20'den itibaren izlediniz mi? 120 dereceden telefonu kullanma ihtimali ne kadar?

Cihaz pahalı olsaydı yadırganırdı.

Üst Alt