1GB RAM'in MIUI için yetersiz geldiğinden Redmi 1s kullanıcıları şikayet ediyor.
Redmi 2 benim için hayal kırıklığı oldu. Redmi Note'un dizaynını aynen alıp küçültmüşler. 64-bit diye de aldanmamak lazım. Snapdragon 410, Redmi 1s'teki Snapdragon 400'den hemen hemen farksız.
Redmi 1s'e kıyasla biraz boyutunu küçültmek dışında adam akıllı hiçbir şey getirmemiş. Tembellik etmiş.
Zaten o yüzden olsa gerek Redmi ve Redmi 1s'in fiyat seviyesinden çıkamadı. 16GB/2GB (enchanted) versiyonunu kısa süre içerisinde açıklamak zorunda kaldı.
Redmi 2'ye karşı ben olsam Meizu M1'i tercih ederdim. Fiyatları aynı.
Kişiye göre değişir tabi, ama M1'in iyi bir dizaynı var. Daha ince çerçeveleri ve daha büyük bir ekranı var. Ekran 5 inç, ama normalde telefonlar 16:9 oranında olur, bunda 15:9 oranında (MX4 ve MX4 Pro'da olduğu gibi). M1 Note ise 16:9 oranında.
Yani 5 inçlik M1'in ekranı aslında 16:9 oranında 5.1 inçe yakın bir büyüklükte. 16:9 oranındaki ekranlara göre boyu 4.8 inçlik bir ekran kadar, eni ise 5.2 inçlik bir cihazdan hafif daha geniş.
M1'in TFT ekranına karşılık Redmi 2'nin IPS ekranı üstünlüğü var.
CPU'su Snapdragon 615'ten daha hızlı. GPU'su biraz daha zayıf, ama yakın. Her iki yönden de Redmi 2'deki Snapdragon 410'dan bir hayli daha kuvvetli.
Daha yüksek çözünürlüklü kameraları var, ama ikisinin fotoğraf kıyaslamalarını görmedim. Arka kamerada Redmi 2'nin düşük ışık performansı daha iyi olmalı kağıt üstünde.
Redmi 2'nin gelişmiş versiyonunda 16GB dahili hafıza var. M1 de rakip olarak gelişmiş bir versiyon sunabilir belki.