Merhaba! Redmi 10 5G telefonunuzun recovery modundan açılamadığı bir sorun yaşıyorsunuz gibi görünüyor. Bu tür durumlar genellikle yazılımsal bir sorundan kaynaklanmaktadır ve çoğu durumda ücretsiz çözülebilir. İşte sorunu çözmek için deneyebileceğiniz bazı adımlar:
1. Recovery modunu temizleyin: Telefonunuzu tamamen kapatın. Ardından, Ses Açma ve Güç düğmelerine aynı anda basılı tutarak cihazı yeniden başlatın. İlgili seçenekleri kullanarak "Wipe data/factory reset" ve "Wipe cache partition" seçeneklerini seçin.
2. Güncellemeleri kontrol edin: Ayarlar menüsüne gidip "Sistem güncellemesi" bölümüne tıklayın. Burada, telefonunuz için mevcut olan en son güncellemeleri kontrol edin ve indirin. Güncellemeler, sorunları düzeltebilecek önemli düzeltmeler içerebilir.
3. Hard reset (Sıfırlama): Bu adım, tüm kullanıcı verilerinizi sileceği için dikkatli olmanızı gerektirir. Telefonunuzu kapatın ve Ses Açma ve Güç düğmelerine aynı anda basılı tutarak cihazı yeniden başlatın. Daha sonra, ilgili seçenekleri kullanarak "Wipe data/factory reset" seçeneğini seçin. Bu, telefonunuzun fabrika ayarlarına sıfırlanmasını sağlar.
Eğer yukarıdaki adımları denemenize rağmen sorun devam ediyorsa, teknik destek almanızı öneririm. Redmi'nin resmi destek kanallarından veya yetkili bir servisten yardım talep edebilirsiniz. Garanti kapsamında ise ücretsiz olarak yardım alabilirsiniz.