Rehber Recovery Rom Kurulum Rehberi

• Konbuyu başlatan Üye silindi 278685
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 5
  • Görüntüleme 673
Ü

Üye silindi 278685

Guest
Öncelikle forumda bazı insanların rom kurarken zorluk çektiğini hatta hiç bilmediğini gördüm . Ve twrp olduğu halde kurmayı bilmeyen bir sürü insan da dahil .

Ve bazı rehberler insanlara karışık geliyor diye oldukça sade ve basit kısa bir rehber hazırlamanın uygun olduğunu düşündüm . Neyse adımlara geçelim.

Öncelikle yedeklerimizi almamız gerek . Güncelleme hariç tüm rom yüklemeleriniz de fotoğraflar , uygulamalar ve rehber gibi her bilginiz silinecektir . Ben yedekleme yapar iken Alpha Back-Up Pro kullanıyorum Swift Back-Up kullanırdım fakat premiuim özelliklerin hepsi ücretli . Siz bu programları kullanarak yüklü olan uygulamaları geri restore ettiğiniz yani yüklediğiniz zaman oturum açma yada oyunlarda iç indirme gibi hiç bir şey ile karşılaşmayacaksınız . Ama ben temiz bir kurulum isterim diyorsanız bilgisayar yada SD kartınıza standart bir yedek alın . Twrp Back-Up menüsünden EFS yedeğinizi alırsanız IMEI silinse bile restore bölümünden geri yükleyebilirsiniz .

Her neyse yedeklerinizi aldığınızı varsayıyorum. Şimdi ise tüm Google yada mi hesaplarınızın çıkışını oturumunu kapatın . Şifrenizi unutmayın yine de . Ve kilit ekranı şifresini kaldırın .

Şimdi geçelim esas olayımıza.

• Telefonu güç tuşu ile tamamen kapatın .

• Ses açma ve kapatma tuşlarına basılı tutmaya başlayın . Twrp menüsü açılacaktır . Eğer açılmaz yada telefon normal bir şekilde açılır ise yine yapın . Eğer twrp yüklü değil ise ve bilmiyorsanız forumda güncel bir twrp yükleme rehberi yok ise bununda konusunu açabilirim .

• Twrp menüsünden wipe menüsüne girerek advanced wipe ı seçin . Internal storage , USB , micro SD hariç tüm bölümleri silin . Şimdi sisteminiz silindi fakat dosyalarınız hala içerde .

• Ana menüye dönün ve install menüsüne girin . Rom dosyanızı seçerek flashlayın . Genelde 10 dakika en fazla 15 dakika vakit alır. Bitince telefonunuz titreyecektir ve altta reboot gibi tuşlar görünür olacaktır .

• Rom yüklemeyi bitirdiğinizi varsayıyorum. Root istiyorsanız magisk flashlayın . Root istemem diyorsanız yada flashladıysanız ana menüye geri dönün .

• Wipe menüsüne yeniden girin format data yaparak reboot system basın . Telefonunuz 4-5 dakika içinde MIUI yada yüklediğiniz romun logosundan çıkarak kurulum ekranı gelecektir .

Rom yüklemeyi başarıyla bitirdiniz .

Herhangi bir sorun yada eksik işlemden kaynaklı hiç bir sorunu ve sorumluluğu kabul etmiyorum . Yapacağınız tüm işlemler sizin kendi rızanız ile yaptığınız işlemlerdir .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Rehberi zamanla düzenleyip daha güzel bir görünüme ve bilgili bir hale kavuşturacağımı da eklemek isterim :)

BilalYigit

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yiğit
Cihazım
Mi 9T PRO
Konular
51
Elinize sağlık ilerde resimlerle daha güzel olur.

Lucas.Rintaro

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
17
Her ne kadar yedek alınsa da format data yapınca bu yedekler telefonda ise silinecektir. Bunları mutlaka bilgisayara kopyalamak gerekli. Gözden kaçmasın diye uyarayım dedim :)

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
535
Paylaşım için teşekkürler, ancak bu konu uzun zamandır forumumuzda detaylı şekilde mevcut, yine de kalabilir emek vermişsiniz sonuçta.

note8prosahibi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berkay
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
55
Paylaşım için teşekkürler, ancak bu konu uzun zamandır forumumuzda detaylı şekilde mevcut, yine de kalabilir emek vermişsiniz sonuçta.
Hocam uzun zaman önce benim konum çöp kutusuna taşınmıştı kendi açtığım konunun aynısı mevcut diye :)

Üst Alt