Recovery Menü Wipe/Data Reset Yok mu?

magellan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
cuneyt kaya
Cihazım
mi5 + mi5s
Konular
24
Mi5 kullanıyorum. Bu telefonda Samsung telefondaki gibi recovery menü wipe data reset vb. yok mu ?
Ses kısma + güç tuşuna basınca fastboot resmi çıkıyor.
Ses aç+ güç tuşuna basınca iPhone daki gibi usb kablo bağlantı resmi yani download modu geliyor.

Download modundan rom yükleme yapılıyor bildiğim , peki fastboot modu niye var ? Boot kilidini kaldırmak için ve rom yuklemek kullanıliyor bunu sonra iptal etmek mümkün mü? Rom yuklemek için sürekli download modu kullanılsa olmuyor mu?
Fastboot yerine dediğim wipecache reset lerin olduğu recovery menü açılamaz mi?

azadalihuseyin2830

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
azad
Cihazım
mi2
Konular
7
Twrp yuklumu yuklu degilse cikmaz twrp yuklemen lazim kilidi kaldirdiysan

Gesendet von meinem MI 5 mit Tapatalk

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Mi5 kullanıyorum. Bu telefonda Samsung telefondaki gibi recovery menü wipe data reset vb. yok mu ?
Ses kısma + güç tuşuna basınca fastboot resmi çıkıyor.
Ses aç+ güç tuşuna basınca iPhone daki gibi usb kablo bağlantı resmi yani download modu geliyor.

Download modundan rom yükleme yapılıyor bildiğim , peki fastboot modu niye var ? Boot kilidini kaldırmak için ve rom yuklemek kullanıliyor bunu sonra iptal etmek mümkün mü? Rom yuklemek için sürekli download modu kullanılsa olmuyor mu?
Fastboot yerine dediğim wipecache reset lerin olduğu recovery menü açılamaz mi?
Bootloader kilitli olan cihazlarda Recovery menüsü yoktur. Bu yüzden ses açma power tuşlarına bastığınızda Recovery menüsü yerine bilgisayar bağlantı resmi gelmektedir. Eğer recovery'den rom yüklemek istiyorsanız, güncelleyici (updater) uygulamasını açıp ordan güncelleme dosyasını seç seçeneği ile yüklemek zorundasınız. Wipe işlemleri için de telefonun ayarlarına bulunan sıfırlama seçeneğini kullanabilirsiniz.
Fastboot, Download, Recovery, Edl modu gibi seçenekler o cihazın zenginliğidir. Hepsinin farklı bir anlamı, görevi, romu yükleme yöntemi vardır. Mesela Recovery modu dosya kopyalama yöntemini kullanır. Yani zip uzantılı rom dosyasını winrar ile açtığınızda, telefonun içindeki dosyaları aynen görebilirsiniz. Rom yüklenirken mesela System partisyonu içindeki dosyaları siler ve Zip dosyası içindeki dosyaları tek tek buraya kopyalar. Mesela Fastboot dosya kopyalama değil imaj yükleme yöntemi kullanır. Yani System içindeki dosyaları değil System partisyonunu komple yeniden yazar. Bilgisayarlardaki Norton Ghost yada Acronis gibi uygulamaların yaptığı gibi. Bu yüzden Fastboot romlarını açtığınızda gelen klasörlerde telefona yüklenen dosyaları değil tüm bu dosyaların içinde olduğu img uzantılı imaj dosyalarını görürsünüz.
Yazacak şey çok. Ama ne vakit nede yer var. :D

MI PAD 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

magellan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
cuneyt kaya
Cihazım
mi5 + mi5s
Konular
24
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bootloader kilitli olan cihazlarda Recovery menüsü yoktur. Bu yüzden ses açma power tuşlarına bastığınızda Recovery menüsü yerine bilgisayar bağlantı resmi gelmektedir. Eğer recovery'den rom yüklemek istiyorsanız, güncelleyici (updater) uygulamasını açıp ordan güncelleme dosyasını seç seçeneği ile yüklemek zorundasınız. Wipe işlemleri için de telefonun ayarlarına bulunan sıfırlama seçeneğini kullanabilirsiniz.
Fastboot, Download, Recovery, Edl modu gibi seçenekler o cihazın zenginliğidir. Hepsinin farklı bir anlamı, görevi, romu yükleme yöntemi vardır. Mesela Recovery modu dosya kopyalama yöntemini kullanır. Yani zip uzantılı rom dosyasını winrar ile açtığınızda, telefonun içindeki dosyaları aynen görebilirsiniz. Rom yüklenirken mesela System partisyonu içindeki dosyaları siler ve Zip dosyası içindeki dosyaları tek tek buraya kopyalar. Mesela Fastboot dosya kopyalama değil imaj yükleme yöntemi kullanır. Yani System içindeki dosyaları değil System partisyonunu komple yeniden yazar. Bilgisayarlardaki Norton Ghost yada Acronis gibi uygulamaların yaptığı gibi. Bu yüzden Fastboot romlarını açtığınızda gelen klasörlerde telefona yüklenen dosyaları değil tüm bu dosyaların içinde olduğu img uzantılı imaj dosyalarını görürsünüz.
Yazacak şey çok. Ama ne vakit nede yer var. :D

Sıfırdan temiz Windows kuruyormus gibi kurulum yapmak için sesaç+ güç tuşuna basıp pc bağlantı resmi çıkınca miflash ile yapabilir miyiz peki ?
Yapamiyorsak eğer Sesaç+güç yaptığımızda cikan pc bağlantı modu ne işe yarar ?

Rom yükleme yöntemleri ,
1. Sesikıs+ güç fastboot moda alıp uygun rom dosyasını yükleme
2. Cihaz açıkken güncelleyici üstündeki 3noktadan uygun rom dosyasını yükleme.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Sıfırdan temiz Windows kuruyormus gibi kurulum yapmak için sesaç+ güç tuşuna basıp pc bağlantı resmi çıkınca miflash ile yapabilir miyiz peki ?
Yapamiyorsak eğer Sesaç+güç yaptığımızda cikan pc bağlantı modu ne işe yarar ?

Rom yükleme yöntemleri ,
1. Sesikıs+ güç fastboot moda alıp uygun rom dosyasını yükleme
2. Cihaz açıkken güncelleyici üstündeki 3noktadan uygun rom dosyasını yükleme.
Mi Flash sadece Fastboot ve Edl modlarında kullanılabilir.
Rom yükleme yöntemleri arasına Mi Pc Suite te katılmalıdır.

alp238

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
alp
Cihazım
mi 5s plus
Konular
1
Elimde twrp dosyası var 5s plus için bunu zipten çıkarıp mi flash lamı kuracağım acaba birde telefonda global ROM yüklü ota dan güncelleme alabilirmiyim twrp ı yüklersem

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

aslanenver

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enver
Cihazım
Mi 6
Konular
25
Android 7.1 versiyonu yükledim gün içinde. Hiç bir sıkıntı yoktu. Telefonu kapattım. Açtıktan sonra yazılım çöktü. Şimdi recovery moda girip zip le dosyayı yükleme yapmak için pc harici yöntem var mı?

Recovery moda tuş kombinasyonu ile giriş yapabilir miyim?

SM-T700 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Elimde twrp dosyası var 5s plus için bunu zipten çıkarıp mi flash lamı kuracağım acaba birde telefonda global ROM yüklü ota dan güncelleme alabilirmiyim twrp ı yüklersem

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Zip dosyasının içinde recovery.img dosyası vardır. Bunu Fastboot ile yükleyebilirsiniz. Forumda videolu anlatımları da var. Yöntem aynı olup sadece dosyalar değiştiği için tüm cihazların bölümünden bakabilirsiniz.
Android 7.1 versiyonu yükledim gün içinde. Hiç bir sıkıntı yoktu. Telefonu kapattım. Açtıktan sonra yazılım çöktü. Şimdi recovery moda girip zip le dosyayı yükleme yapmak için pc harici yöntem var mı?

Recovery moda tuş kombinasyonu ile giriş yapabilir miyim?

SM-T700 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Telefonun içinde rom dosyası varsa Custom Recovery yüklüyse (cwm, twrp v.s.) recovery'den yükleyebilirsiniz. Telefon OTG destekliyorsa rom dosyasını bir USB belleğe kopyalayıp, Custom Recovery üzerinden bellekteki rom dosyası yükleyebilirsiniz.

Üst Alt