Sohbet Ramazanı Şerifiniz Mubarek Olsun MIUI TÜRKİYE

Defineadresi

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Defineci
Cihazım
Redmi not 5
Meslek
DEFİNECİ_ARKEOLOG
Konular
9
Değerli MIUI TÜRKİYE Dostları tüm islam aleminin ve siz dostlarmın ramazanı şerefifi mubarek olsun...hanenizde bereket muhabbetinz peygamber muhabbeti olsun.rabbim hepimize sağlık sıhhat şifa nasip eylesin ve bu mubarek ayı güzel ve rahat bir şekilde geçirmemize yarımcı olsun...

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

"Ya Rabbi, herşeyi kuşatan rahmetinin hakkı için beni affet, bağışla!" diye dualarda bulunurdu. Özellikle Ramazan gecelerinde Allah'ın rahmeti coşar ve taşar, Ramazan bir dua denizi olurdu Ramazan ayı girer girmez Yüce Allah kullarını dua etmeye davet eder, yapılacak duaları kabul edeceğini bildirir. Efendimizin dile getirdiği gibi: "Ramazan'ın ilk gecesinde Cennet kapıları açılır. Her gece sabaha kadar bir çağırıcı seslenir:

"Günahlarının affedilmesi için bağışlanma isteyen yok mu? Tövbe eden yok mu? Allah tövbesini kabul buyursun. "Duâ eden yok mu? Cevap verilsin. "Kendisi için bir şey isteyen yok mu? İsteği hemen yerine getirilsin."

Oruçluyu, duâsı reddedilmeyecek üç kişi arasında sayan Sevgili Peygamberimiz şu teşviklerde bulunurdu: "Üç kişinin duâsı geri çevrilmez: "Adalet üzere hüküm veren hakimin... "İftar edinceye kadar oruç tutanın... "Zulme, haksızlığa uğrayan mazlumun..."

Zaten Ramazan ayı duaların makbul olacağı, karşılık verileceği özel ve müstesna bir mevsimdir. Oruçlu ağzın duası hep makbuldür. Hadis-i şerif bu müjdeyi dile getirir:

"Her oruç tutan kulun iftar vaktinde kabul olunacak bir duası vardır. Duasının karşılığı mükâfat olarak ya dünyada verilir ya da âhirette ebedi bir surette ihsan edilir." (Kenzü'l-Ummal, 3:328)

İftar saati gelince de Peygamberimiz şöyle dua ederdi: "Ey Allah'ım! Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum." "Susuzluk gitti, damarlar ıslandı, inşâ sevap kesinleşti."

FuXiN

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi 9T
Konular
19
Hayırlı ramazanlar olsun herkese. Bu sene biraz buruk bir ramazan olacak olsada Rabbim yokluğunu eksik etmesin daha büyük dertleri üstümüzden bertaraf etsin inşallah.
Hep beraber bayramı görmeyi de nasibi müyesser eylesin. Amin

Redmi K20 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt