- Adım
- M. Ahmet
- Cihazım
- Redmi Note 9S
- Meslek
- Makale Yazarı
- Konular
- 68
- Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
- MIUI Global 12.0.3 QFDIDXM
- Telefon Modeli
- Xiaomi Mi Note 10 (CC9 Pro)
- Bootloader Kilidi
- Açık
Cihazımda MIUI Global 12.0.3 QFDIDXM ROM yüklü. Daha önce 11.0.1.0 yüklüydü. Ondan önce de yine MIUI 11 ROM yüklüydü. Bundan yaklaşık 2 ay önce falan telefonda RAM kullanımı artıp aşırı kasma meydana gelmeye başladı. Telefonu yeniden başlatmak zorunda kalıyordum. Yeniden başlatınca düzeliyordu ama belli bir süre sonra tekrar aynı şekilde kasma meydana geliyordu. ROM değişikliği yaptım ve Indonesia 11.0.1.0 ROM yükledim. Telefonu normal kullanmaya başladım. Yaklaşık 1 hafta falan sıkıntı yoktu. Sonra yine aynı durum olmaya başladı. Görev pencereleri kısmında sağ üst köşede RAM miktarı 460 MB / 6 GB yazıyordu. Fakat kasma yokken 2.8 GB / 6 GB olarak gösteriyor. Ne zaman kasmaya başlasa MB değerine düşüyor. Bu sorunu daha önce yaşayan oldu mu? Nasıl halledebilirim? Çok can sıkıyor!
Düzenleme:
Yazmayı unutmuşum; İnternet bağlantısı yokken kasma da olmuyor. Fakat İnternet bağlantısı olunca bir süre normal çalışıp sonra kasmaya başlıyor. Özellikle Wi-Fi ile bağlanınca çok sık tekrarlanıyor.
Düzenleme:
Yazmayı unutmuşum; İnternet bağlantısı yokken kasma da olmuyor. Fakat İnternet bağlantısı olunca bir süre normal çalışıp sonra kasmaya başlıyor. Özellikle Wi-Fi ile bağlanınca çok sık tekrarlanıyor.