Yardım RAM kullanımı artıyor ve kasma oluyor

BugategAyas

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Makale Yazarı
Konular
68
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global 12.0.3 QFDIDXM
Telefon Modeli
Xiaomi Mi Note 10 (CC9 Pro)
Bootloader Kilidi
Açık
Cihazımda MIUI Global 12.0.3 QFDIDXM ROM yüklü. Daha önce 11.0.1.0 yüklüydü. Ondan önce de yine MIUI 11 ROM yüklüydü. Bundan yaklaşık 2 ay önce falan telefonda RAM kullanımı artıp aşırı kasma meydana gelmeye başladı. Telefonu yeniden başlatmak zorunda kalıyordum. Yeniden başlatınca düzeliyordu ama belli bir süre sonra tekrar aynı şekilde kasma meydana geliyordu. ROM değişikliği yaptım ve Indonesia 11.0.1.0 ROM yükledim. Telefonu normal kullanmaya başladım. Yaklaşık 1 hafta falan sıkıntı yoktu. Sonra yine aynı durum olmaya başladı. Görev pencereleri kısmında sağ üst köşede RAM miktarı 460 MB / 6 GB yazıyordu. Fakat kasma yokken 2.8 GB / 6 GB olarak gösteriyor. Ne zaman kasmaya başlasa MB değerine düşüyor. Bu sorunu daha önce yaşayan oldu mu? Nasıl halledebilirim? Çok can sıkıyor!

Düzenleme:
Yazmayı unutmuşum; İnternet bağlantısı yokken kasma da olmuyor. Fakat İnternet bağlantısı olunca bir süre normal çalışıp sonra kasmaya başlıyor. Özellikle Wi-Fi ile bağlanınca çok sık tekrarlanıyor.

burak25863

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
burak
Cihazım
note 10 pro
Konular
23
Deneyebileceğiniz Çözüm Yolları

• Arka Plan Uygulamalarını Kısıtlayın:
    • Ayarlar > Pil ve Performans > Uygulama Pil Kullanımı kısmından arka planda çalışan uygulamaları sınırlandırabilirsiniz.
    • MIUI, bazı sistem uygulamalarını arka planda agresif şekilde çalıştırabiliyor.
  • Otomatik Senkronizasyonu Kapatın:
    • Ayarlar > Hesaplar > Otomatik senkronizasyonu devre dışı bırakmak, arka plandaki veri trafiğini azaltabilir.
  • Geliştirici Seçeneklerinden RAM Kullanımını İzleyin:
    • Ayarlar > Telefon Hakkında > MIUI sürümüne 7 kez dokunarak geliştirici modunu açın.
    • Geliştirici seçeneklerinde “Arka plan işlemlerini sınırla” seçeneğini deneyebilirsiniz.
  • Görsel Efektleri Azaltın:
    • MIUI arayüzü oldukça görsel ağırlıklı. Ayarlar > Ek Ayarlar > Erişilebilirlik > Hareketleri azalt seçeneğiyle animasyonları kapatmak RAM kullanımını hafifletebilir.
  • ROM Değişikliği Yerine Temiz Kurulum Yapın:
    • Farklı bölge ROM’ları (örneğin Endonezya) bazen sistem uyumsuzluklarına yol açabiliyor. Global ROM’un en stabil sürümünü temiz kurulumla yüklemek daha sağlıklı olabilir.
  • Wi-Fi Bağlantısı Sorunları:

• Wi-Fi ile bağlantı kurulduğunda sistem güncellemeleri, reklam servisleri veya MIUI Cloud gibi servisler aktifleşiyor olabilir. DNS değişikliği veya reklam engelleyici kullanmak bu yükü azaltabilir.

Ekstra Tavsiye

Bazı kullanıcılar MIUI yerine Custom ROM (örneğin Pixel Experience, LineageOS) kullanarak bu tür sistemsel sorunlardan kurtulduklarını belirtiyor. Ancak bu adım teknik bilgi ve dikkat gerektirir.

Oyla:
Üst Alt