Soru Ram kullanım gösterici

pitbull1212

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Turgay
Cihazım
Lenovo vibe
Konular
35
Telefon da sol alttaki 3 çizgiye basınca açılan görev yöneticisinde 1.5 veya 1.6 boş gözüküyor fakat cpu z den bakınca 700 mb kullanılabilir diyor neden acaba?

hmthvrn

мιυιcαɴdιr
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulhamit
Cihazım
Redmi Note9 Pro
Konular
16
hocam romun stock ram izleyicisi ile uygulama arasında farklılıklar olabilir ve de ram kullanımı anlık olarak kullanımla değişir. telefon boştayken veya görev yöneticisindeyken gösterilen ram durumu ile uygulama üzerinden baktığınızda (uygulama da ram kullandığı için) daha düşük gözükmesi normaldir.

Oyla:

pitbull1212

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Turgay
Cihazım
Lenovo vibe
Konular
35
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam romun stock ram izleyicisi ile uygulama arasında farklılıklar olabilir ve de ram kullanımı anlık olarak kullanımla değişir. telefon boştayken veya görev yöneticisindeyken gösterilen ram durumu ile uygulama üzerinden baktığınızda (uygulama da ram kullandığı için) daha düşük gözükmesi normaldir.
Fakat cpu z açıkken bakınca dediğim gibi 650 mb kullanabilirsin diyor programı kapatmadan direk yöneticiden baktığımda 1.5 gb kullanılabilir

Oyla:

JohnSmith96

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mido
Konular
10
Fakat cpu z açıkken bakınca dediğim gibi 650 mb kullanabilirsin diyor programı kapatmadan direk yöneticiden baktığımda 1.5 gb kullanılabilir

Bir de şöyle bir şey var hocam her cihazın rami tam anlamıyla bildiğimiz gibi değil, sistemde 3 gb, 4gb vs ram yazar fakat aslında tam 3 gb veya 4gb degildir. Mesela 4 gb ramli cihazlarda aslında 3.5 küsür gb ram vardır. Sistem 4 gb ram yazarken cpu z gibu uygulamalar 3.5 gb ram yazar böylelikle aralarında fark olmasına etki eden bi etmen de budur.

Oyla:

pitbull1212

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Turgay
Cihazım
Lenovo vibe
Konular
35
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bir de şöyle bir şey var hocam her cihazın rami tam anlamıyla bildiğimiz gibi değil, sistemde 3 gb, 4gb vs ram yazar fakat aslında tam 3 gb veya 4gb degildir. Mesela 4 gb ramli cihazlarda aslında 3.5 küsür gb ram vardır. Sistem 4 gb ram yazarken cpu z gibu uygulamalar 3.5 gb ram yazar böylelikle aralarında fark olmasına etki eden bi etmen de budur.
Benim telefonda cpu z den bakınca toplam ram 2826 gözüküyor yani görev yöneticisinde 1.5 yazıyorsa normalde cpu z de o sıra 700 mb filen yaziyor ramin tam 3000 olmadığını varsayarak 200 mb da ordan çıksak görev yöneticisinde 1.3 kalması gerek belki yanlış gösteriyodur çok önemli değil telefon çok iyi hızlı ve kullanışlı sadece merak ettiğim den sordum bu arada bu telefonun kamerasına kesinlikle yapay zekâ yı getirmeleri lazım

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Benim de aynı hocam 4 GB ram var ancak Cpu-z uygulamasında 3.5 GB'a yakın olduğunu söylüyor

Oyla:
Üst Alt