Sohbet psu fan değişimi ve fps drop?

jeff123can

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
AZİZ CAN
Cihazım
Pro Plus 16-512
Konular
9
psumun fanını temizliyim derken bozdum 1800 rpm idi.şuan taktıgımın rpm si düşük bir fan.
lolde ve cs go da fps droplar almaya başladım 5 saniyelik sonra geçiyor.
ama sürekli oluyor.
acaba psu fazla ısınıp yeterince sogumadıgı için ekran kartına yeterince güç gönderemiyor ve fps drop oluyor olabilirmi alakası var mı ?

maydemir77

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
redmi note 7
Konular
2
psumun fanını temizliyim derken bozdum 1800 rpm idi.şuan taktıgımın rpm si düşük bir fan.
lolde ve cs go da fps droplar almaya başladım 5 saniyelik sonra geçiyor.
ama sürekli oluyor.
acaba psu fazla ısınıp yeterince sogumadıgı için ekran kartına yeterince güç gönderemiyor ve fps drop oluyor olabilirmi alakası var mı ?
olabilir benim psu 12 cm fanlı kasanın altında kalıyor fan. biraz toz biriksin hemen kendini belli ediyor bilgisayar. kasanın altında kaldığı için de görünmüyor toz olup olmadığı. alta bi filtre sistemi yapmışlar çok ince psu nun içine toz girmiyor ama çok çabuk toz toplayıp tıkanıyor. ısı bilgisayarın baş düşmanı. 6adet 12cm fanla zor soğutuyor oyunlarda
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

jeff123can

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
AZİZ CAN
Cihazım
Pro Plus 16-512
Konular
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
#edit kasada ekstradan fan yok sadece parçaların fanları var. değiştiğim fanın rpm si asıl psu fanın rpm sinin altında olduğu için ve kasa kapağıda kapalı olduğu için kasanın içi alev alıyormuş meğer.kasa kapağını açtım ve masanın üstüne koydum pc rahatladı
sorun tamamen ısıdan kaynaklanıyormuş

rido_knight

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rıdvan
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Öğrenci
Konular
11
Hava akışı sağlanmayan kasa bozulmaya mahkumdur. Bütçeyi ona göre ayarlayıp hareket etmek lazım. Isınınca güç kontrolcülerinin sağlıklı akım taşıması beklenmez, lehimler gevşer ve kapasitör gibi parçaların ufak çaplı patlamasına(havaya uçma şeklinde değil, görev yapamayacak şekilde bozulmak babında diyorum) kadar yol aldırır. O yüzden özellikle gpu gibi kasanın tam ortasında bir soba kurup önden ve arkadan çıkışın olmadığı kasalar hiç sağlıklı değil. Başınıza iş alıyorsunuz. Kasanızda fan yerleri varsa en fazla(ön ve arka) 40tlx2 den 80 liraya bu iş çözülür.

Üst Alt