Rom Port rommu aosp romlarmi daha iyi

İskender5467890

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İskender
Cihazım
Xiaomi redmi
Konular
8
Ben normalde aosp yani linageos,crDroid gibi bazı romları telefonumda kurdum ama çok performans göremedim oyunlarda, ama son kurduğum tequila os romu baya iyiydi port rom da kurdum cihaza ama bı tık yavaşladı oyunlarda kasmalara artti falan sizce aosp mı kullanmaliyim yoksa port rom mu kullanmalıyım çoğu port romu denemedim beni bilgilendirirseniz sevinirim

birGaripYolcu

Düşündüğün gibi yaşarsın.
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdal
Cihazım
Xiaomi
Meslek
Mak.Tekn.
Konular
20
Oyunlarda iyi performans almak için heleki pubg mobile gibi grafikleri fazla olan bir oyunu kasmadan ısınmadan ve fazla fps düşüklüğü yaşamamak için elinizdeki cihazın ram, hafıza ve işlemcisinin iyi olması gerekir. Xiaomi telefonlarda t serisinin 10, mi serisinin 13 ve redmi serisinin 12 sinden yukarısı olması oyun zevkinin beklentinin altına düşmemesini sağlar.
Misal veriyorum, elinizde hafızası, rami, işlemcisi kötü olan bir cihaza istediğiniz kadar debloat edilmiş aops veya custom rom yükleyin bu ancak telefon deneyimini değiştirir. Rootlayarak cpu gpu gibi aşırtmalar yapılabilir ama bahsettiğim özelliklerde olmayan telefonlarda ısınmaya ve haliyle fps düşmesine yol açacaktır.

foor.cun

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Furkan
Cihazım
Redmi Note9 Pro
Konular
16
Port romlar genellikle stabil olmuyor o sebeple tavsiye etmiyorum.
Fakat bazı miui romlarda orijinal miui ve joyeuse (redmi note 9 pro) tabanlı stabil romlar mevcut. Örnek vermek gerekirse Miui Mint romlar (telegramdan bulabilirsiniz)
Ben kemdim de şu an Miui 14 eea tabanlı Mint rom kullanıyorum ve herhangi bir problem yaşamadım.

Aosp romsa tercihiniz crDroid öneririm. En stabil ve sürekli güncelleme alan bir rom.
Performans konusuna gelirsek, performansı kernel değiştirerek arttırabilirsiniz. Eğer oyun için bir kernel arıyorsanız fikrimce en iyileri Positron, Kiki ve Kinesis kernel.

Üst Alt