Soru Port Romlar

xcosby

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ali
Cihazım
Redmi note 10 p
Meslek
Kamu çalışanı
Konular
10
Ustalar telegram da dönen pie port romlar için ne düşünüyorsunuz ? Denediğiniz, önereceğiniz romlar var mı ?

XiaoMiu

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Harun
Cihazım
Oneplus 9 5G
Konular
188
3.7. Mesajların ve konu başlıklarının tümü büyük ve/veya renkli harfler ile yazılamaz lütfen düzenleyin.

Oyla:

fragmagedon

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
ASD
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
1
Selamlar,
Hocam madem port rom kullanıyorsunuz romu denemenizi tavsiye ederim. Miroom Pie 11.0.5.1 sürümü, miui kamera portre modu çalışmıyor başka bir hatası yok. Ancak Gcam varken zaten orijinal kamera kullanılmıyor. Şu an yabancı forumlarda da en fazla tavsiye edilen sürümdür. Ayrıca 4pda sitesinde electronic.13 isimli arkadaş da güzel port romlar çıkartıyor. Telegram üzerinden whatsnew_official kanalını takip ederseniz tüm güncel port romlar yer alır. Ben uzun süredir port romlar kullanıyorum kesinlikle global veya aosp romlardan daha memnun kaldım.

Başka bir konuda da yazmıştım. Şu an bunu kullanıyorum hocam. Uzun zamandır port romlar kullanıyorum ve çok memnunum. Eğer romları iyi takip edip hatasız olanları seçerseniz pişman olacağınızı zannetmem. Şu an için Eu, Miroom, MiuiPro, Kosmos Pie romların portları aktif olarak paylaşılıyor.

Oyla:

xcosby

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ali
Cihazım
Redmi note 10 p
Meslek
Kamu çalışanı
Konular
10
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
3.7. Mesajların ve konu başlıklarının tümü büyük ve/veya renkli harfler ile yazılamaz lütfen düzenleyin.
Düzeltmeyi bulamadım... Silin gerekirse.

Oyla:

XiaoMiu

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Harun
Cihazım
Oneplus 9 5G
Konular
188
Oyla:

xcosby

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ali
Cihazım
Redmi note 10 p
Meslek
Kamu çalışanı
Konular
10
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ekli dosyalar

• Screenshot_20191129-222851_Chrome.png
    Screenshot_20191129-222851_Chrome.png
    258,2 KB · Görüntüleme: 26
Oyla:

Furkanemir

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Mesut
Cihazım
Redmi note 4
Konular
8
Miuipro dan portlanmış romlardan uzak durunuz. Türkçe kullanınca güvenlik sürekli çöküyor. İngilizce kullanacaklar açısından problem yok. İlk kurulum ingilizce yapılmak zorunda.

Aşağıda verdiğim miroom portlar gayet tatmin edici

Dikkat 2. Link Kurulum talimatı

- Öncelikle Dosyalarınızı PC ye yedekleyin ( Sebebi bazı cihazlarda bootloop durumu olmuş)
- Kurulumdan sonra Wipe Dalvik Cache zorunlu
- kesinlikle adblock ve türevlerini yüklemeyin. Reklam engelleyici host roma gömülü
- Kurulumu ingilizce tamamlayınız ( yoksa kurulum esnasında cloud durdu hatası alır ve kurulumu tamamlayamazsınız)
- Siyah ekran veya bootlop durumu olursa ; cihazı twrpde başlatın rom bilgisine bakınız Treble olarak mı yoksa non Treble olarak mı yüklenmiş ,Eğer non Treble yüklenmişse , dahili hafıza dahil herşeyi wipe yapın ayrıca format data yapın ( ilk maddedeki Dosyaları PC ye yedeklememizin sebebi)
- GPS hatası olursa Google map yükleyin, uygulamaya tüm izinleri verip bulunduğunuz yeri konumlandırın.

- Ota güncelleme uyarısı alırsanız kesinlikle güncllemeyin cihaz brick olur.

**Son olarak vereceğim bilgi tüm port romlarda işinize yarayacak.
Özellikle ziraat bankası başta olmak üzere diğer banka uygulamaları çalışmazsa yapılacaklar:

- Ziraat bankası uygulamasının tüm verilerini sildikten sonra uygulamayı kaldırın.
- Magisk manegerin ayarlarını açıp Magisk Manageri gizkeyi tıklayın .Biraz bekleyin Magisk manager kendini yeniden kurum başlatacak ( Farklı bir paket adıyla kurulum yapıyor böylelikle banka uygulamaları paket adını kontrol edince magiski göremiyor

- Verdiğim linkten Ethereal Kerneli indirin ve Twrpden Flashlayın, cihazınızı yeniden başlatıp Ziraat Bank uygulamasını yükleyin ama açmayın. Magiski açıp Magisk gide tıklayıp ziraat bankasına tik koyun. Daha sonra uygulamayı sorunsuz kullanabilirsiniz ( Franco vb diğer custom kernellerde olur ama denemedim. Çoğu port rom lineage kernel ile geliyor Bu kernelde cihazınızda Magisk yüklü olmasa bile Ziraat Bankası kesinlikle çalışmıyor.

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Bu port rom işi o kadar karışık ki. Zilyon tane farklı rom var. Kimi Android 7 beta kimi stabil, kimi Android 9 beta kimi stabil, hepsinin yüklerken dikkat edilmesi gereken bi noktası var falan.
İki gündür içinden çıkamadım ben. En iyisi gene global de kalmak heralde.

Oyla:

Hakanya

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Hakan
Cihazım
Redmi Pro
Konular
4
Xiaomi.eu miui 11.0.5.0 stable Android 9 port rom var. Deneyen oldu mu acaba? Forumda paylaşılmadi bu. YouTube linki var. Stabil görünüyor. Ama Türkçe dil var mı bilmiyorum.

Oyla:
Üst Alt