Soru Port Rom Kullanmak Telefonun İşletim Sistemine Zarar Verir mi ?

elturco0935

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Toprak Enis
Cihazım
Redmi not 8
Konular
31
Miui 12 Revos port rom kullanıyorum cidden miui 12 harika ve çok hoşuma gitti ama ekran takılmaları vs küçükde olsa kasmalar anlık ekran parlaklığı düşmesi yaşıyorum. Port rom olması sebebi ile olağan durumlar ama telefona zarar verir mi diye bir düşünce oluştu..

joker80

Why so seriously?
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bahadır
Cihazım
Red mi note 10
Konular
6
Miui 12 Revos port rom kullanıyorum cidden miui 12 harika ve çok hoşuma gitti ama ekran takılmaları vs küçükde olsa kasmalar anlık ekran parlaklığı düşmesi yaşıyorum. Port rom olması sebebi ile olağan durumlar ama telefona zarar verir mi diye bir düşünce oluştu..
Port rom doğal. Ayrıca bazi aosp romlarda bende parlaklık sorunu yaşamıştım. Telefona zarar vermez lakin sinirlerinize veriir

Oyla:

elturco0935

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Toprak Enis
Cihazım
Redmi not 8
Konular
31
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Port rom doğal. Ayrıca bazi aosp romlarda bende parlaklık sorunu yaşamıştım. Telefona zarar vermez lakin sinirlerinize veriir

miui 12 kullanmak için mecbur katlanıyoruz hocam.. miu 12 stabil sürümler çıkana kadar sanırım en stabil versiyon miui 11 romlarından biri ile devam edeceğim. Takılmalar bazen can sıkıcı olabiliyor..

Oyla:

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konular
125
miui 12 kullanmak için mecbur katlanıyoruz hocam.. miu 12 stabil sürümler çıkana kadar sanırım en stabil versiyon miui 11 romlarından biri ile devam edeceğim. Takılmalar bazen can sıkıcı olabiliyor..
Kullandığınız RevOS port romda kasmalar çok hocam dün konusunu açtığım ve kasmaların en az olduğu port romu kullanabilirsiniz ve kendimde öneriyorum ve port romlar cihaza zarar vermez ama yanlış yapılan port rom cihazi brick eder tavsiyem bu port romu kullanin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hatta şunu söyleyebilirim hocam bu zamana kadar birçok port rom kullandım özellikle Miui 12 port romlarini test ettim hepsinde kalmak istedim ama kalmadim çünkü kasmalar ve donmalar bir süre sonra can sıkıcı bir hale geliyor ama dün konusunu açtığım port roma hala dönmek istiyorum gerçekten diğerlerinden daha akıcı bir romdu pil performansı MiRoom ile ayni diyebilirim akşama tekrar dönebilirim

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Kullandığınız romun cihaza zararı olması için farklı overclock edilmiş bi kernela sahip olması gerekiyor. kernel kullanmayın ve yüklediğiniz romlarda cpu-z aida64 gibi yazılımlarla işlemci gpu frekanslarının stok hızlarda çalıştığından emin olun. eğer bi telefonun yazılım optimizasyonu kötüyse işlemciyi 2.0ghzdan 2.8ghz overclock edilsede hiç bi işe yaramıyor yine kasıyor takılmalar yapıyor arayüzde.
Ben miui romları tamamen bıraktım aosp rom denediniz mi daha önce inanılmaz hızlı ve akıcı çalışıyor eğer özenle yapılmış hatasız aosp rom bulabilirseniz ne mutlu tabi :)

Oyla:

elturco0935

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Toprak Enis
Cihazım
Redmi not 8
Konular
31
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kullandığınız RevOS port romda kasmalar çok hocam dün konusunu açtığım ve kasmaların en az olduğu port romu kullanabilirsiniz ve kendimde öneriyorum ve port romlar cihaza zarar vermez ama yanlış yapılan port rom cihazi brick eder tavsiyem bu port romu kullanin

Hatta şunu söyleyebilirim hocam bu zamana kadar birçok port rom kullandım özellikle Miui 12 port romlarini test ettim hepsinde kalmak istedim ama kalmadim çünkü kasmalar ve donmalar bir süre sonra can sıkıcı bir hale geliyor ama dün konusunu açtığım port roma hala dönmek istiyorum gerçekten diğerlerinden daha akıcı bir romdu pil performansı MiRoom ile ayni diyebilirim akşama tekrar dönebilirim

Revos Rom'u çok sevdim o yüzden ıslarla denemek istedim hocam lakin ciddi can sıkıcı durumlar olabiliyor. Sanırım bende önerdiğiniz rom ile devam edeceğim. twrp ile revos port rom gibi flash yaparak yüklediğimizde sorunsuz yükleme yapmış olabiliriz sanırım.

Kullandığınız romun cihaza zararı olması için farklı overclock edilmiş bi kernela sahip olması gerekiyor. kernel kullanmayın ve yüklediğiniz romlarda cpu-z aida64 gibi yazılımlarla işlemci gpu frekanslarının stok hızlarda çalıştığından emin olun. eğer bi telefonun yazılım optimizasyonu kötüyse işlemciyi 2.0ghzdan 2.8ghz overclock edilsede hiç bi işe yaramıyor yine kasıyor takılmalar yapıyor arayüzde.
Ben miui romları tamamen bıraktım aosp rom denediniz mi daha önce inanılmaz hızlı ve akıcı çalışıyor eğer özenle yapılmış hatasız aosp rom bulabilirseniz ne mutlu tabi :)

Öncelikle öneriniz ve yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Ben revos rom sevenlerdenim diyebiliriz.Neredeyse her rom'a stabil sürüm çıkardı redmi not 8 üvey evlat gibi bekliyor.Miui 12 cidden harika olmuş beklemek istemediğimden port romları deniyorum. Stabil rom çıkınca tekrar yükleme yaparım diye dişünmekteyim. Xiomi.eu.beta rom'u deneyeyim birde bakalım onda durum nasıl o da ilgimi çekmezse revos 11 stabil rom ile miui 12 stabil güncellemesini bekleyeceğim..

Oyla:

teomanonal

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teoman
Cihazım
Poco x6
Meslek
Memur
Konular
12
Bence orjinal rom varken çakma romları kullanmak, sevgilisini aldatmak gibi ya... giggle~~

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Bence orjinal rom varken çakma romları kullanmak, sevgilisini aldatmak gibi ya... giggle~~

Ama sevgilisinden daha iyi.... Tövbe estağfurullah. :D

Çakma ROM derken, Custom ROM bence Stock ROM'a göre çok daha iyi ve başarılı.

Oyla:

teomanonal

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teoman
Cihazım
Poco x6
Meslek
Memur
Konular
12
Ama sevgilisinden daha iyi.... Tövbe estağfurullah. :D

Çakma ROM derken, Custom ROM bence Stock ROM'a göre çok daha iyi ve başarılı.
O senin fikrin, sahte sevgililerin çoğunu denedim bu arada :)

Oyla:

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım