Soru POCOPHONE F1 - DOWNGRADE

sedat5986

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Sedat
Cihazım
Pocophone F1
Konular
1
Merhaba arkadaşlar.

Telefonumu alalı yaklaşık bir ay oldu. İlk aldığımda Android 8.1 ve Miui 9.6 yüklüydü. Gelen güncellemeler ile Android 9 ve Miui 10.2.3.0 oldu. Fakat telefonun ilk halini arar oldum. Özellikle şarj konusunda ki zaten bu konuda forumda da okuduğum kadarıyla bir çok şikayet mevcut. Özellikle oyun oynadığımda şarj 3'er 5'er gidiyor anlamadan ve neredeyse günü tamamlayamıyorum.
Şimdi benim bu durumla ilgili sormak istediklerim şunlar;
- Telefonu yeniden Miui 9.6'ya downgrade yapabilir miyim?
- Yapabilirsem miui 9.6 rom indirip local update ile yükleme yapabilir miyim?
- Miui 9.6 downgrade yaparsam android 9 yüklü olduğu içib telefon brick olur mu?
- Android sürümünü de 8.1' mi downgrade yapmam lazım?
- Yoksa downgrade yapmadan yeni gelecek güncellemeler ile sorunun çözülmesini mi beklemeliyim?
- Miui 9.6 downgrade yaparsam telefonum garanti kapsamından çıkar mı?

Cevaplayabilirseniz çok sevinirim arkadaşlar.

Trissandom

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Pocophone F1
Konular
61
Bu soruların hepsini ben sormuştum ama net bir cevap kimse vermemişti, ben de denedim ve kendim gördüm, sırasıyla;
-Yapabilirsin, downgrade yapman için gereken şeyler adb, usb flash driver, mi flash tool gibi şeyler, bunlara başlamadan önce bootloader kilidini açman gerekiyor, bu da 72 ya da 74 saat tam hatırlamıyorum, bu saat bitiminde açılıyor, onun için de telefonu fastboot modunda miflash unlock tool ile yapman gerekicek ve başvuruyu da yine burada yapıyorsun, yaparken ekstra sorunlar yaşarsan google da arat, çözümü mutlaka var. Mi eşleştirmeni yapman gerekiyor mesela bl açmak için. Her neyse,
-Yapamazsın, ota local update ile sürüm düşürmek sadece redminin bazı serilerinde mevcut o da aynı sürüm ile olduğu için, çok kolay yapmışlar onlara.
-Kafamı en çok kurcalayan soru buydu, olmuyor, flash ile sürüm düşürdüğün için sistem dosyaları otomatik olarak android oreoya düşüyor. 8e yani. Android için ekstradan downgrade gibi bir şey yapmana gerek yok.
-Garanti kapsamından çıkmaz çünkü resmi sürümü yüklüyorsun, sadece bootloader kilidini garantiye teslim etmeden kapatman gerekir ama bence garanti boş iş, onun yerine bu forumdaki teknik servisi kullanman daha mantıklı.
-Bence sürüm düşürmek harika bir olay, miui 9a ben ayrı bir haz duyuyorum fakat gel gör ki yeniden miui 10 sürümüne EU olarak geçtim, globale geçmeden. Bu farklıdır diye, gerçekten globale göre eu daha hoş.
Şimdi root şu bu her şeyi kurdum, telefonun en dibine kadar kullanmak gerekiyor, sadece şarj olayından beklediğimiz 4000mAh tatminliğini alamıyoruz.
9 sürümünde gcam çalışmıyor, bazı uygulamalar hata veriyor, benim kullandığım özel programlar. Daha sonra, sistem sürekli güncelleme ister, bildirim kapatma yok. Bunlar olunca rahatsız oldum, ama miui 9 daha hoş emin ol.

Bu arada bl kilidini açmak için de o driverları kurman gerekicek, orada eksik cümle var okurken tamamlarsın, kolay gelsin :)

Oyla:

sedat5986

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Sedat
Cihazım
Pocophone F1
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam nasıl yapıcaz bu işlemleri? ben daha bootloader kilidini açamadım :(

Oyla:

Trissandom

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Pocophone F1
Konular
61
hocam nasıl yapıcaz bu işlemleri? ben daha bootloader kilidini açamadım :(

Telefonu fastboot moduna alıp mi flash unlock tool ile bağlanmanız lazım mi hesabınıza fakat bunlardan önce adb kurmanız xiaomi usb driver kurmanız gerek.

Oyla:
Üst Alt