Yardım Poco x6 pro.. parmak izi donanımı kullanılamıyor hatası

bymyblade

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Melih
Cihazım
Mi9t
Konular
10
Herkese iyi geceler arkadaşlar.

Çözümünü bir türlü bulamadığım bir konu hakkında yardım istiyorum.. telefonu yaklaşık 6 aydır düzenli olarak kullanıyorken 1 hafta önce durduk yere parmak izimi okumadı. Elim tozlu vs sandım sonradan denediğimde hatayı atmaya devam etti.

Bazı yerleri okudum parmak izini sil tekrar tanıt demişler ama imkanı yok. Silmeye çalışınca parmak izi silinemedi daha sonra tekrar deneyin uyarısı atıyor. On gün oldu neredeyse ekran deseniyle kilidi açıyorum.

Bilgi olması açısından kullandığım stabil sürümün resmini de ekliyorum
Ekranda bütün hataların görüntüleri mevcut dikkatli bakalım lütfen çözemedim.

Dümdüz kullanıcısıyım ROM MOM anlamam güncelleme geldikçe yaparım. Sebebi nedir ? Günlük kullanım sırasında neden böyle bir sorun olur anlam veremiyorum kafayı yiyeceğim

Aynı zamanda bu başlığı açtıktan bir ay sonra ayarlardaki parmak izi kısmıda gözükmüyor şuan. Yüz tanıma ve desen ile açma ekranı mevcut. Parmak izi vardı artık oda yok oldu saçmalık.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-11-19-21-43-14-291_lockscreen.jpg
    Screenshot_2024-11-19-21-43-14-291_lockscreen.jpg
    1,5 MB · Görüntüleme: 204
  • Screenshot_2024-11-19-21-42-37-520_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2024-11-19-21-42-37-520_com.android.settings.jpg
    316 KB · Görüntüleme: 34
  • Screenshot_2024-11-19-21-42-35-372_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2024-11-19-21-42-35-372_com.android.settings.jpg
    182,5 KB · Görüntüleme: 28
  • Screenshot_2024-11-25-21-24-53-757_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2024-11-25-21-24-53-757_com.android.settings.jpg
    300,5 KB · Görüntüleme: 25
  • Screenshot_2024-11-25-21-24-44-732_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2024-11-25-21-24-44-732_com.android.updater.jpg
    117,7 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:

bymyblade

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Melih
Cihazım
Mi9t
Konular
10
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Birisi lütfen şu başlığa yazsın artık ya. Kimse ilgilenmiyor mu kimsede mi problem yok anlamadım çözüm istiyoruz çözüm önerisi dahi olan yok. Lütfen yardım

BySafderun

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Ömer
Cihazım
Redmi Note 8 pr
Konular
23
Ekran değişimi yapmadıysanız poco x6 pro fingerprint calibre başlıklı videoları izleyin..
Olmadı yedeklerinizi alıp temiz kurulum yapılabilir.
Önce parmak izi nasıl kalibre edilir onları izleyin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birisi lütfen şu başlığa yazsın artık ya. Kimse ilgilenmiyor mu kimsede mi problem yok anlamadım çözüm istiyoruz çözüm önerisi dahi olan yok. Lütfen yardım
Ekran değişimi yapmadıysanız poco x6 pro fingerprint calibre başlıklı videoları izleyin..
Olmadı yedeklerinizi alıp temiz kurulum yapılabilir.
Önce parmak izi nasıl kalibre edilir onları izleyin.

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Dümdüz kullanıcısıyım ROM MOM anlamam güncelleme geldikçe yaparım.

dediğiniz için yazan olmamıştır :)

Çözüm olarak önerilerim;

Öncelikle parmak izini kalibre etmeyi deneyebilirsiniz. Ayarlar/Cihazım/Tüm Özellikler atında yer alan çekirdek sürümüne arka arkaya tıklayarak test menüsüne girin ve buradan parmak izi testi ve kalibrasyonu gerçekleştirin. Kalibrasyon için siyah ve beya karton kullanabilirsiniz. Forumda konuları vardı bir göz atın.

Daha ileri çözümler için

Eğer donanımsal bir arıza değilse fastboot ile yeni bir temiz kurulumla rom kurduğunuzda düzelir. Eğer düzelmezse son çare olarak persist yüklemesi de denenebilir. Ancak bunlar için bootloader kilidi açılmalı. Bu da cihazı garanti dışı bırakır. Servise göndermeniz daha mantıklı olur.

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
20

Çözüm olarak önerilerim;

Öncelikle parmak izini kalibre etmeyi deneyebilirsiniz. Ayarlar/Cihazım/Tüm Özellikler atında yer alan çekirdek sürümüne arka arkaya tıklayarak test menüsüne girin ve buradan parmak izi testi ve kalibrasyonu gerçekleştirin. Kalibrasyon için siyah ve beya karton kullanabilirsiniz. Forumda konuları vardı bir göz atın.

Daha ileri çözümler için

Eğer donanımsal bir arıza değilse fastboot ile yeni bir temiz kurulumla rom kurduğunuzda düzelir. Eğer düzelmezse son çare olarak persist yüklemesi de denenebilir. Ancak bunlar için bootloader kilidi açılmalı. Bu da cihazı garanti dışı bırakır. Servise göndermeniz daha mantıklı olur.
Basitçe konu sahibi en iyisi cihazı garantiye versin. :D

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
20
Ama o zaman da ilgilenilmemiş gibi oluyor, sitem ediliyor :(
Hocam hani Bootloader kilidi açıp ROM atma, sıfırlama gibi işlemleri de konu sahibi istemiyor. Bu durumda kendisi için en iyi çözüm garantiye vermek olur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Biz sonuç olarak işe yarayabilecek yöntemleri söyledik ama en baştaki mesajında bu tip işlere girmek istemediğini açıkça belirtmiş. Böyle demekten başka çaremiz yok. :)

bymyblade

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Melih
Cihazım
Mi9t
Konular
10
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Çözüm olarak önerilerim;

Daha ileri çözümler için

Kalibrasyonu denedim hata atıyor delireceğim durduk yere neden böyle olur ya

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Kalibrasyonu denedim hata atıyor delireceğim durduk yere neden böyle olur ya
Bazen güncellemeler böyle duruma sebep olabiliyor.

Bl açık cihazım v.1.0.13 den v.1.0.15 e çıktıktan sonra wifi ve bluetoth çalışmayı kesti. Açılmıyor. Fabrika ayarlarına döndüm, sonuç yok. Bl açık, mi flash 2016 64bit sürümüyle stok rom yükledim yine aynı. Tesadüf greeshan custom rom yüklemeyi denedim, onla durum çözüldü. Sonra stok roma döndüm. Xioami cihaz sayısını artırdıkça böyle saçma sorunlar yaşanabiliyor. Genelde boot img dosyası zarar görürse wifi çalışmıyor. Sizin vendor_boot yada init_boot zarar görmüş olabilir. Bilemiyorum, denemek lazım

xqeqeret12

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Şevket
Cihazım
Poco x3 Nfc
Konular
7
Bazen güncellemeler böyle duruma sebep olabiliyor.

Bl açık cihazım v.1.0.13 den v.1.0.15 e çıktıktan sonra wifi ve bluetoth çalışmayı kesti. Açılmıyor. Fabrika ayarlarına döndüm, sonuç yok. Bl açık, mi flash 2016 64bit sürümüyle stok rom yükledim yine aynı. Tesadüf greeshan custom rom yüklemeyi denedim, onla durum çözüldü. Sonra stok roma döndüm. Xioami cihaz sayısını artırdıkça böyle saçma sorunlar yaşanabiliyor. Genelde boot img dosyası zarar görürse wifi çalışmıyor. Sizin vendor_boot yada init_boot zarar görmüş olabilir. Bilemiyorum, denemek lazım
Klasik xiaomi. Dediğiniz gibi donanım açısından çok öndeler ama her sene alt üst orta cihaz çıkaracağım diye 30 cihaz çıkarınca böyle hatalar kaçınılmaz oluyor. Güncellemeler üst segment cihazlar için yapılıp alt segmen cihazdlarda test edilmeden sadece adapte ediliyor gibi hisettiriyor.

Üst Alt