foor.cun hocam şu anda Poco X6 Pro'da poco launcher ve google arama ve mesajlaşma uygulamalarından kurtulmak amacıyla çin romundayım. Dil dışında aslında her şeyden memnunum fakat bazı şeyler de çince olduğu için biraz sıkıntı yaratıyor. Acaba hız açısından da diyorum ki Elite Lite Roma'mı geçsem? Şuanda 2.0.107.0 sürümü mevcut. Siz ne dersiniz?
Merhabalar. Öncelikle sırf launcher ve çevirici için Çin romu işkencesi çekmenize gerek yok
Bana sorarsanız xiaomi.eu tercih edebilirsiniz. O da köken olarak Çin tabanlı olsa da, romun globale dönüştürülmüş hali ve tamamen Türkçe. İnternete sızan bir sürü sürümü var deneyebilirsiniz.
Ama benim şahsi fikrime göre; Hyper 2'den uzak durun. Sistemde çok yoğun bir pil tüketimi var. Biz 1'den şikayet ederken 2 daha da beter oldu.
Ben o yüzden şu an eu 1.0 son sürüm kullanıyorum. Size de tavsiye ederim.
Elite rom falan boş. Ben ücretli sürümlerini bile kullanılmıştım zamanında, onlar daha beterdi pil konusunda.
Global rom düşünürseniz özellikle, kesinlikle stok romlardan uzak durun derim.
Global tabanlı rom olarak şimdiye kadar kullandığım en stabil rom Greeshan Repack romları oldu.
Dipnot olarak; stok global romda bile olsanız, root kullanıcısı iseniz, launcher ve çevirici, hatta mi mesajları bile kurabilirsiniz modüllerle.
Rom linki, modül linkleri veya herhangi bir yardıma ihtiyacınız olursa buradayım..