Soru Poco X6 Pro için custom rom önerisi

metinyazici741

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Sanley
Cihazım
Poco x6 pro
Meslek
Öğretmen
Konular
4
Herkese merhaba. Yabancı forumlar ve telegram kanallarını araştırmaktan çok yoruldum. Pil konusunda artık işimi görmüyor maks. 5 saat ekran süresi alabiliyorum. Pil sağlığında gerçek değer olarak 4400 mah falan gösteriyor (termuxtan baktım). Günlük kullanımda eskisi gibi günü çıkarmasını istiyorum (kullanımım ise sosyal medya nadiren mobile legends şeklinde) kullandığınız veya deneyimlediğiniz romlarla ilgili fikirlerinizi bekliyorum.

ckarakaya

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Canan
Cihazım
İPhone SE
Konular
3
Herkese merhaba. Yabancı forumlar ve telegram kanallarını araştırmaktan çok yoruldum. Pil konusunda artık işimi görmüyor maks. 5 saat ekran süresi alabiliyorum. Pil sağlığında gerçek değer olarak 4400 mah falan gösteriyor (termuxtan baktım). Günlük kullanımda eskisi gibi günü çıkarmasını istiyorum (kullanımım ise sosyal medya nadiren mobile legends şeklinde) kullandığınız veya deneyimlediğiniz romlarla ilgili fikirlerinizi bekliyorum.
Hangi romları denediniz. Ben o sürelerin daha fazlasını Poco X3 Nfc de alıyorum. X6 Pro var ama deneyemedim henüz. Yedek olarak duruyor.

M2007J20CG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

slymnguner8

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
süleyman
Cihazım
poco x6 pro
Konular
4
costumromlar arasında en sorunsuzu linageos zaten butun romlar bizim cihaz ıcın bu roma dayanıyor ana gelıstırıcı rio onun romu

QCerberusQ10

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Oppo FindX9 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
23

metinyazici741

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Sanley
Cihazım
Poco x6 pro
Meslek
Öğretmen
Konular
4
Custom romlarda batarya stock roma göre çok daha iyi gider ayrıca stock romdan çok daha akıcı ve gereksiz uygulamalardan arınmış olur.
Hocam xpower, tengeos, saanos gibi romları deneyimledim ancak hepsinde illa bir sorun çıkıyor. Mesela şuan xpower romda parmak izi açıkken beyaz ekran simgeleri sürekli yanıp sönüyor bu da beni rahatsız ediyor. Sorunu olmayan en az stock rom gibi stabil ayrıca şarjı daha iyi giden bi rom arıyorum hâlen bulamadım...

QCerberusQ10

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Oppo FindX9 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
23
Hocam xpower, tengeos, saanos gibi romları deneyimledim ancak hepsinde illa bir sorun çıkıyor. Mesela şuan xpower romda parmak izi açıkken beyaz ekran simgeleri sürekli yanıp sönüyor bu da beni rahatsız ediyor. Sorunu olmayan en az stock rom gibi stabil ayrıca şarjı daha iyi giden bi rom arıyorum hâlen bulamadım...
Custom romdan kastım Aosp tabanlı romlardı çünkü miui port romlar çoğu zaman iyi olmuyor bu yüzden port rom önermiyorum

slymnguner8

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
süleyman
Cihazım
poco x6 pro
Konular
4
Stock ROM’a göre hem daha serin hem de daha iyi. Eğer ekran süremi merak ediyorsanız, yaklaşık 10–12 saat civarı alıyorum; ama bende bazı özel durumlar var. GApps yok, custom kernel kullanıyorum ve App Manager ile tüm uygulamalara elle müdahale yaptım. Ayrıca bu temiz sayılabilecek ROM’da bile sistem bileşenlerinde ekleme ve çıkarma yaptım. Eğer uğraşmak isterseniz rehber hazırlayabilirim; ancak oldukça uzun ve zahmetli bir süreç.

metinyazici741

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Sanley
Cihazım
Poco x6 pro
Meslek
Öğretmen
Konular
4
Stock ROM’a göre hem daha serin hem de daha iyi. Eğer ekran süremi merak ediyorsanız, yaklaşık 10–12 saat civarı alıyorum; ama bende bazı özel durumlar var. GApps yok, custom kernel kullanıyorum ve App Manager ile tüm uygulamalara elle müdahale yaptım. Ayrıca bu temiz sayılabilecek ROM’da bile sistem bileşenlerinde ekleme ve çıkarma yaptım. Eğer uğraşmak isterseniz rehber hazırlayabilirim; ancak oldukça uzun ve zahmetli bir süreç.
O kadar vaktim yok maalesef hocam. Hangi romdan bahsediyorsunuz axionos mu ?

slymnguner8

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
süleyman
Cihazım
poco x6 pro
Konular
4
Hayır hocam, LineageOS üzerinde özelleştirme yaptım ama hangi ROM’da olduğunuzun bir önemi yok. Bu cihaz özelinde device tree’yi sadece Rio düzenlediği için tüm ROM’ların temeli aynı; sadece küçük özelleştirme farklılıkları var.

Üst Alt