Yardım Poco X6 Pro için Çin Romu mu Tayvan Romu mu?

madestchzqwd

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ali
Cihazım
Redmi K70E
Konular
14
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
2.0.110.0.VNLCNXM
Telefon Modeli
Redmi K70E (Poco X6 Pro)
Bootloader Kilidi
Açık
Başlıkta da sorduğum gibi sizce Poco X6 Pro için Çin Romundan devam mı etmeliyim yoksa Tayvan Romu mu kurmalıyım?
Bunu sormamın temelde bazı sebepleri var.
1) Türkçe Dil Desteği Yok.
2) WhatsApp'dan arama gelince bildirim düşmüyor.
3) Hadi İngilizce dille idare edilebilir desem de bazı uygulamalar Çince.
Fakat Tayvan Romu da tek bir sebepten dolayı gözüme kesmiyor.
Bu sebep de Poco Launcher. Arayüzde kasmalar olduğu için Poco Launcher'ı sevmiyorum. Xioami'nin kendi Launcher'ı her türlü daha hızlı.

Dexter7.7

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Memati
Cihazım
13t pro
Konular
3
Dil modülü var root kullanmayı biliyorsanız gerekli modülleri paylaşabilirim

Oyla:

madestchzqwd

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ali
Cihazım
Redmi K70E
Konular
14
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Root kullanmayı bilmiyorum, ama telefonuma da root atmak istemiyorum hocam. Root telefonlarda sorun çıkardığı için hiç içime sinmedi bu zamana kadar.

Oyla:

Dexter7.7

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Memati
Cihazım
13t pro
Konular
3
2 gün oldu çin romuna geçeli meğersem rom değilmiş diğer bölgelerinki 😑 bildirim için arkaplanda başlatı aç ve pil modunu piltasarufundan kısıtlama yok yap
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Root kullanmayı bilmiyorum, ama telefonuma da root atmak istemiyorum hocam. Root telefonlarda sorun çıkardığı için hiç içime sinmedi bu zamana kadar.
Root için sorun istemiyorsanız gerekli modüller var onlar olmadan olmuyor malesef

Şuan telelfon %99 Türkçe bildirim sorunu yaşamadım ve play store eklenebiliyor

Dil Türkçe olduğu için play store uygulama dili Türkçe olarak yüklüyor

Oyla:

madestchzqwd

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ali
Cihazım
Redmi K70E
Konular
14
2 gün oldu çin romuna geçeli meğersem rom değilmiş diğer bölgelerinki 😑 bildirim için arkaplanda başlatı aç ve pil modunu piltasarufundan kısıtlama yok yap

Root için sorun istemiyorsanız gerekli modüller var onlar olmadan olmuyor malesef

Şuan telelfon %99 Türkçe bildirim sorunu yaşamadım ve play store eklenebiliyor

Dil Türkçe olduğu için play store uygulama dili Türkçe olarak yüklüyor

Play Store'u bende kurdum. Fakat anlamadığım bir şey var. Telefon %99 nasıl Türkçe oldu? Ek olarak telefonum ingilizce olduğu için arkaplanda başlat ayarını da bulamadım.

Oyla:

Dexter7.7

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Memati
Cihazım
13t pro
Konular
3
Bunun için çeviri yapıp modül olarak paylaşanlar var Xiaomi ai birkaç kısmı bile Türkçe , çoğu zaman Türkçe yazınca çok iyi anlamıyor ve çeviriyi çinceye çekiyor. Ekranda çeviri yapacağın zaman translate to turkish yazınca mevcut ekranı çeviriyor , get apps sunucuya bağlı diye çince ama hyper ai ile çeviriyom

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-06-05-16-18-26-387_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2025-06-05-16-18-26-387_com.android.settings.jpg
    1,4 MB · Görüntüleme: 8
  • Screenshot_2025-06-05-16-17-10-991_com.miui.voiceassist.jpg
    Screenshot_2025-06-05-16-17-10-991_com.miui.voiceassist.jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 8
  • Screenshot_2025-06-05-16-16-45-040_com.miui.voiceassist.jpg
    Screenshot_2025-06-05-16-16-45-040_com.miui.voiceassist.jpg
    1,4 MB · Görüntüleme: 8
  • Screenshot_2025-06-05-16-16-19-910_com.miui.home.jpg
    Screenshot_2025-06-05-16-16-19-910_com.miui.home.jpg
    1,2 MB · Görüntüleme: 7
  • Screenshot_2025-06-05-16-16-11-553_com.miui.home.jpg
    Screenshot_2025-06-05-16-16-11-553_com.miui.home.jpg
    1,5 MB · Görüntüleme: 7
Oyla:

madestchzqwd

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ali
Cihazım
Redmi K70E
Konular
14
Bunun için çeviri yapıp modül olarak paylaşanlar var Xiaomi ai birkaç kısmı bile Türkçe , çoğu zaman Türkçe yazınca çok iyi anlamıyor ve çeviriyi çinceye çekiyor. Ekranda çeviri yapacağın zaman translate to turkish yazınca mevcut ekranı çeviriyor , get apps sunucuya bağlı diye çince ama hyper ai ile çeviriyom
Hocam valla resimlere göz attım da baya iyimiş. Fakat ben telefona root atmayı tercih etmiyorum. Keşke şu MTK işlemcili telefonlar üvey evlat muamelesi görmese de onlara da ücretsiz EU Rom paylaşsalar. Ek olarak benim bildiğim Root olmadan direkt Elite Rom Lite kurunca Türkçe destekli geliyor bizzat kendim kurdum. Fakat oyun performansını pek beğenmediğim için Çin Romuna geri döndüm. Şuan nasıldır pek bir fikrim yok.

Oyla:

Dexter7.7

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Memati
Cihazım
13t pro
Konular
3
Hocam valla resimlere göz attım da baya iyimiş. Fakat ben telefona root atmayı tercih etmiyorum. Keşke şu MTK işlemcili telefonlar üvey evlat muamelesi görmese de onlara da ücretsiz EU Rom paylaşsalar. Ek olarak benim bildiğim Root olmadan direkt Elite Rom Lite kurunca Türkçe destekli geliyor bizzat kendim kurdum. Fakat oyun performansını pek beğenmediğim için Çin Romuna geri döndüm. Şuan nasıldır pek bir fikrim yok.
Keşke MTK açık kaynaklı olsa bende aynı şekil ücretsiz paylaşmlarını beklerdim artık sinir bozdu bi el attım 😁 . 6 aydır root kullanıyorum hiçbir sorunum olmadı , sorun yaşayanlar magisk kullananlarda , apatch ve kernelsu root gizlemede daha başarılı , ek olarak desteği verilen uygulamalar için ek ayar açılabiliyor (rahatsız edici kişiler yüzünden WhatsAppda iletildi bilgisini kapattım.) birde söylediğim arka planda başlatmaya dönelim uygulamaya basılı tutun bilgi kısmında ilk üstten 3. Pil (battery) olmalı ona tıklayın açılan sayfadan en üsstekine tıklayın battery safe yazması lazım ingilzice ise ordan piltasarufu yerine üstündekini seçin

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-06-05-16-54-54-911_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2025-06-05-16-54-54-911_com.miui.securitycenter.jpg
    407,4 KB · Görüntüleme: 7
Oyla:

madestchzqwd

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ali
Cihazım
Redmi K70E
Konular
14
Keşke MTK açık kaynaklı olsa bende aynı şekil ücretsiz paylaşmlarını beklerdim artık sinir bozdu bi el attım 😁 . 6 aydır root kullanıyorum hiçbir sorunum olmadı , sorun yaşayanlar magisk kullananlarda , apatch ve kernelsu root gizlemede daha başarılı , ek olarak desteği verilen uygulamalar için ek ayar açılabiliyor (rahatsız edici kişiler yüzünden WhatsAppda iletildi bilgisini kapattım.) birde söylediğim arka planda başlatmaya dönelim uygulamaya basılı tutun bilgi kısmında ilk üstten 3. Pil (battery) olmalı ona tıklayın açılan sayfadan en üsstekine tıklayın battery safe yazması lazım ingilzice ise ordan piltasarufu yerine üstündekini seçin
Hocam çok geç baktım kusura bakmayın :( . Rootu dediğim gibi tercih etmiyorum. Ayrıca WhatsApp sorununu da çözdüm sağolun. Biraz daha dayanıcam olmazsa Taiwan Rom'a geçmeyi düşünüyorum.

Oyla:
Üst Alt