Rehber Poco X4 Pro 5G - TWRP - KSU (A11 - A16)

Ramazan.T

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Reagle
Cihazım
POCO X4 PRO 5g
Meslek
öğrenci
Konular
29
Merhabalar. Veux kod adıyla bilinen bu cihaza android 11 ve 16 ya kadar destekli TWRP ve KSU (kernelsu) nasıl kurulur onu anlatacağım. Aslında kurmanın yolları klasik yöntemle img dosyalarını flash edip kullanmaktır. Fakat bu cihaz için güncel img dosyaları yok ya da ben bulamadım. Dolaylı yollardan nasıl TWRP ve KSU kurulur senaryosuna göre anlatacağım.

Başlamadan önce Android konusunda ileri seviye denilebilecek bilginiz varsa bu rehberi kullanın. Aksi halde oluşabilecek sorunların sorumluluğunu kabul etmiyorum.

1. Hangi özellikler lazım?
Size vereceğim zip dosyasında isterseniz sadece TWRP yada sadece KSU yükleyebilirsiniz. Ya da ikisini birden yüklemeden kullanabilirsiniz performans amaçlı yada ikisini de aynı anda kullanabilirsiniz. Seçim sizin...

- Varsayılan olarak dosya bu şekilde geliyor. Eğer bu halde flash ederseniz TWRP yüklemiş olursunuz. KSU olmaz.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

- Hem KSU hem TWRP isterseniz resimdeki gibi zip dosyanın içerisine "KSU_UNLOCK" adında uzantısı olmayan bir dosya eklemeniz yeterlidir.

- Sadece KSU olsun istiyorsanız "TWRP_LOCK" adında uzantısız bir dosya oluşturmanız lazım ve "KSU_UNLOCK" dosyası da mevcut olacak.

İkiside olmayacaksa üstteki senaryolara göre ne yapacağınızı çözmüşsünüzdür :D

2. Nasıl Flash edeceğiz?
Dosyasınızı hazırladıysanız artık flash etme kısmına gelelim.

AOSP rom kullanıcıları:
- Aosp romların recovery menüsünde adb sideload özelliği zaten mevcut. Adb Sideload üzerinden flash ederek kullanabilirsiniz.

- MIUI/HyperOS kullanıcıları:
- Cihazınızda twrp veya ofox olmadığını var sayarak devam ediyorum olsa zaten dosyayı flash edip geçebilirsiniz. (KSU için)
- Cihaza öncelikle root atmanız gerekiyor. Magisk veya Apatch kullanarak kolay bir şekilde root atabilirsiniz. Profilimde nasıl root atacağınıza dair rehberde mevcut.
- Dosyamız cihazımızda hazır olsun
- Rootu attıktan sonra aşağıda bulunan kernelflasher uygulamasını indirin. Root erişimi verip açın.

- Resimdeki gibi bir ekran gelecek ve işaretli olan kısma dikkat edin. Orası aktif olan slotun yerini gösteriyor. Biz de dosyayı aktif olan slota flash edeceğiz.

- Slotunuz hangisiyse ona tıklayın
- Flash Butonuna basın
- Flash AK3 butonuna tıklayın ve dosyanızı seçin flash etme işlemi başlayacaktır
- Bittikten sonra cihazı yeniden başlatın

3. Son dokunuşlar
İşlemleri sorunsuz bir şekilde halletiyseniz bilmeniz ve yapmanız gereken bazı şeyler var. Eğer magisk ile root attıysanız ilk başta bildiğiniz sebeplerden ötürü magiski manuel olarak uygulama üzerinden kaldırmanız lazım. Kaldırdıktan sonra eğer kernelsunun rootu gitmişse sorun etmeyin. TWRP hala duruyordur aynı dosyayı twrp üzerinden flash edip keyfinize bakın. Apatch ile attıysanız zaten kernelsu yüzünden kendisi gitmiş olmalı. Ek olarak söylememe gerek var mı bilmiyorum, kernelsu yönetici uygulamasını kendiniz yüklemelisiniz.
sürüm önerisi olarak "KernelSU_v1.0.5_12081" bu sürümü öneriyorum. Dosya yöneticisi olarak Mt Manager kullandım. Alternatif olarak zarchiver de kullanabilirsiniz.

Kernel Yapımcısı: Tg/@dereference

İyi forumlar :)

Üst Alt