İnceleme Poco x3 pro xiaomi eu miui 13

Decidueye

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan Savcı
Cihazım
Poco x3 pro
Meslek
Öğrenci
Konular
71
Selam.
Uzun süre oldu buralara gelmeyeli, her neyse yeniden dönüşüm üzerine miui 13 incelemesi yapayım dedim iyi okumalar =).

belki biliyorsanız ben asla global kullanmam o yüzden uzun süredir devam ettiğim aosp macerasına xiaomi eu miui 13 ile ara verdim. Şimdi inceleme zamanı.

Performans:
Diğer miui lara göre performans iyi. romu kurduktan sonra biraz kasıyor ama o da yavaş yavaş oturuyor ve düzeliyor. Oyun konusu fena değil çok oyun oynamıyorum ama yinede hızlı.
Aosp den sonra her yerin 120 fps olmaması can sıkıyor o ayrı
Görsellik:
En iyi miui budur kesinlikle harika yeni miui widgetları otomatik olarak açık geliyor ama yinede uygulamaları güncellemeniz gerekebiliyor. Hali hazırda yeni kontrol merkezi gelmiyor kendiniz "system ui plug in" adlı uygulamayı güncellemeniz gerek.
Yenilikler:
Bu konuya fazla değinmeyeceğim kendinizin denemesi daha doğru olacaktır ama yinede öne çıkan özellikleri söyleyeyim
"Sidebar" (yan çubuk gibi birşey) artık otomatik olarak açık geliyor. Bilmeyenler için video araç kutusunun benzerini hep görebileceğiniz gibi tasarlanmış versiyonu.
"Widgetlar" yeni widgetlar olarak değişmiş daha fazla widget isterseniz sistem uygulamalarını ve app vault u güncelleyin.
"Android 12" artık android 11 yerine 12 var ve fark ettiriyor. Ne kadarda az olsada monet tema motoru çalışıyor, asistan yeni versiyon ve sistem optimizasyonu daha iyi sağlanmış.

Dediğim gibi yenilikleri kendiniz keşfederseniz daha iyi olur

Kurulum:
Sadece fastboot üzerinden kurabilirsiniz romu (zip verisyonuna portlandı ama çok bug olduğu söyleniyor önermem)

romu bilgisayara indirin
Zipden çıkarın
Klasöre girince bat dosyaları göreceksiniz
Telefon üzerinden cihazı fastboot moda alın
Ardından klasördeki "clean all" olan bat dosyasını seçin (miui 12 den güncelleme yöntemi ile yapılmaz zorunlu format)
Komut sistemi açılacak ve size yes no sorusu soracak
Bütün sorulara evet dedikten sonra rom kurulmaya başlanacak
DİKKAT: bazen kendi kendine durabilir bir kaç dakika bekleyebilir tamamlandı yazdığına bakmayın bekleyin. İşlem bitince zaten otomatik olarak telefon yeniden başlayacak
Not: cihazda kullandığınız recovery(twrp orangefox) silinip miui recovery gelecek yeniden kendiniz yüklemeniz gerekecek
Not 2 :root kullanmak isteyenler için: magisk 24.0 veya üstü bir sürüm kurun öbürleri çalışmaz.

Ekran Fotoğrafları:
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Benden bukadar umarım faydalı olmuştur
İyi akşamlar...

mehmet_bayram

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
60
miui 13 e geçtikten sonra hangi uygulamaları güncellediniz sadece system ui plugin i mi güncellediniz?

Decidueye

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan Savcı
Cihazım
Poco x3 pro
Meslek
Öğrenci
Konular
71
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

mehmet_bayram

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
60
Çoğu sistem uygulamasını güncelledim zaten ingilizce kullanıyorum sıkıntı yaratmıyor
nereden güncelliyorsunuz. Resmi olmayan kanallardan sistem uygulamaları yüklenemiyor gibi bir hata veriyor

Decidueye

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan Savcı
Cihazım
Poco x3 pro
Meslek
Öğrenci
Konular
71
nereden güncelliyorsunuz. Resmi olmayan kanallardan sistem uygulamaları yüklenemiyor gibi bir hata veriyor
Modlu paket yükleyici var onun sayesinde bu hata olmuyor (yararlı magisk modülleri diye bir konum var bi bakın) telegram üzerinde miui system updater diye bir kanal var oradan

mehmet_bayram

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
60
Modlu paket yükleyici var onun sayesinde bu hata olmuyor (yararlı magisk modülleri diye bir konum var bi bakın) telegram üzerinde miui system updater diye bir kanal var oradan
deniyorum teşekkürler.
edit : Daha önce güncelleyip de sıkıntı çıkaran bir güncelleme oldu mu yoksa gelen bütün güncellemeleri kuruyor musunuz?

Ü

Üye silindi 278685

Guest
Selam.
Uzun süre oldu buralara gelmeyeli, her neyse yeniden dönüşüm üzerine miui 13 incelemesi yapayım dedim iyi okumalar =).

belki biliyorsanız ben asla global kullanmam o yüzden uzun süredir devam ettiğim aosp macerasına xiaomi eu miui 13 ile ara verdim. Şimdi inceleme zamanı.

Performans:
Diğer miui lara göre performans iyi. romu kurduktan sonra biraz kasıyor ama o da yavaş yavaş oturuyor ve düzeliyor. Oyun konusu fena değil çok oyun oynamıyorum ama yinede hızlı.
Aosp den sonra her yerin 120 fps olmaması can sıkıyor o ayrı
Görsellik:
En iyi miui budur kesinlikle harika yeni miui widgetları otomatik olarak açık geliyor ama yinede uygulamaları güncellemeniz gerekebiliyor. Hali hazırda yeni kontrol merkezi gelmiyor kendiniz "system ui plug in" adlı uygulamayı güncellemeniz gerek.
Yenilikler:
Bu konuya fazla değinmeyeceğim kendinizin denemesi daha doğru olacaktır ama yinede öne çıkan özellikleri söyleyeyim
"Sidebar" (yan çubuk gibi birşey) artık otomatik olarak açık geliyor. Bilmeyenler için video araç kutusunun benzerini hep görebileceğiniz gibi tasarlanmış versiyonu.
"Widgetlar" yeni widgetlar olarak değişmiş daha fazla widget isterseniz sistem uygulamalarını ve app vault u güncelleyin.
"Android 12" artık android 11 yerine 12 var ve fark ettiriyor. Ne kadarda az olsada monet tema motoru çalışıyor, asistan yeni versiyon ve sistem optimizasyonu daha iyi sağlanmış.

Dediğim gibi yenilikleri kendiniz keşfederseniz daha iyi olur

Kurulum:
Sadece fastboot üzerinden kurabilirsiniz romu (zip verisyonuna portlandı ama çok bug olduğu söyleniyor önermem)

romu bilgisayara indirin
Zipden çıkarın
Klasöre girince bat dosyaları göreceksiniz
Telefon üzerinden cihazı fastboot moda alın
Ardından klasördeki "clean all" olan bat dosyasını seçin (miui 12 den güncelleme yöntemi ile yapılmaz zorunlu format)
Komut sistemi açılacak ve size yes no sorusu soracak
Bütün sorulara evet dedikten sonra rom kurulmaya başlanacak
DİKKAT: bazen kendi kendine durabilir bir kaç dakika bekleyebilir tamamlandı yazdığına bakmayın bekleyin. İşlem bitince zaten otomatik olarak telefon yeniden başlayacak
Not: cihazda kullandığınız recovery(twrp orangefox) silinip miui recovery gelecek yeniden kendiniz yüklemeniz gerekecek
Not 2 :root kullanmak isteyenler için: magisk 24.0 veya üstü bir sürüm kurun öbürleri çalışmaz.

Ekran Fotoğrafları:

Benden bukadar umarım faydalı olmuştur
İyi akşamlar...
Şarj inanılmaz hızlı gidiyor bir çözüm bulur musunuz ? mmx , eu ikiside aynı .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Uygulamayı açar açmaz böyle oldu .

Decidueye

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan Savcı
Cihazım
Poco x3 pro
Meslek
Öğrenci
Konular
71
Şarj inanılmaz hızlı gidiyor bir çözüm bulur musunuz ? mmx , eu ikiside aynı .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Uygulamayı açar açmaz böyle oldu .
Garip...
Bende hiçbir sıkıntı yok

Decidueye

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan Savcı
Cihazım
Poco x3 pro