Yardım Poco x3 pro şebeke sorunu

eseUlas

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ulaş
Cihazım
Poco x3 pro
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI 12.5.2
Telefon Modeli
Poco x3 pro
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Telefonu alalı 2-3 gün oldu. Mieko yetkili servisinden aldım ve cihazım orijinal fakat bugün fark ettik ki arayanlar bana zaman zaman ulaşamıyor. Başka bir telefondan kontrol ettim ve durum şu: normalde 3/5-4/5 çeken şekebe biri beni aradığı zaman 1'e veya 0'a düşüyor ve bazen arama bana hiç ulaşılamıyor. Arayan kişinin tarafından telefon çalıyor gösteriyor fakat benim cihazımda herhangi bir hareketlilik yok. Kendim internetten bir çözümünü bulmaya çalıştım fakat başaramadım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ek olarak şunu belirtmek isterim; telefonumda normalde seçili olan ağ türü GSM/WCDMA/LTE(PRL) idi. İnternetten bunu değiştirdiğim takdirde sorunumun çözüleceği yönünde bilgiler aldım fakat o konuda da sorun yaşadım. Xiaomi kullanan arkadaşımın ağ tercihinde UMTS bulunuyor fakat benim telefonumda UMTS yok. İnternette de umts seçtiğim taktirde sorunun çözülebileceği bilgisine ulaştım fakat umts bulunmadığı için yapamadım.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Volte servisini kullanırsanız muhtemelen sorununuz çözülecektir.

4G ağları üzerinden Volte servisi açık olmadığında çağrı alamazsınız ve çağrı geldiğinde 3G'ye geçersiniz. Bulunduğunuz bölgede 4G ağları güçlü, 3G güçsüz ise bahsettiğiniz sorun yaşanır. Bu nedenle Volte aktif ettikten sonra tekrar gözlemlemenizi tavsiye ederim.

Oyla:

eseUlas

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ulaş
Cihazım
Poco x3 pro
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dediğiniz gibi volte servisini açık denedim fakat maalesef sorun düzelmedi.

Oyla:

eseUlas

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ulaş
Cihazım
Poco x3 pro
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorun hattımdan kaynaklıymış arkadaşlar. Tam olarak sebebini bilmiyorum fakat eski telefonda(samsung j7) sorunsuz çalışan hattım yeni telefonda bu sıkıntının temel kaynağıymış. Sorunu saptadıktan sonra turkcell'e taşıdım hattımı ve şu an sorun kalmadı.

Oyla:
Üst Alt