Soru Poco X3 Pro neden güncelleme almıyor?

anilcaliskan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
A
Cihazım
Ç
Konular
3
Telefonu yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. İlk aldığımda sadece 1 kere MIUI 12'den 13'e güncelledim, bu işlemide bildirim gelmeme sorunundan dolayı servis yaptırdı.

MIUI 13.0.1 yüklü şu an, bu sürümde de gerek arayüz sorunları ve belli başlı güncelleme atılıp çözülmesi gereken teknik sorunlar var insan bir tane şu sorunları düzeltmek için güncelleme atmaz mı ya?

Poco'nun politikası ile alakalı bir durum mu? Ha birde servisi aradım sordum neden böyle güncelleme atılmıyor vs dedim bana denilen şu aslında o sürüm üstüne bir kaç güncelleme geldi ama sizin cihazınızda ki kurulu olan sürüme gelmemiş olabilir. Bu olay olalı neredeyse 2 ay oluyor, ne hikmetse o güncelleme bir bana gelmiyor sanırım.

mehmet_bayram

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
60
Bu sadece poco x3 pro'nun bir sorunu değil hocam. Onlarca xiaomi modeli var bu yüzden bütün telefonlar geç güncelleme alıyor. Anladığım kadarıyla telefonunuz yurtiçi garantili telefon. Eğer custom rom kullanmaya karar verirseniz bir sürü rom var. Benim de cihaz garantiliydi fakst dayanamadım açtım kilidi attım romu. Şu an gayet mumnunum bulunduğum romdan. Fakat gerek kilit açma aşamasında gerek rom atma aşamasında risk vardır. Eğer custom rom kullanmaya karar verirseniz bu konuları iyice inceleyip öyle bu işe kalkışmanızı tavsiye ediyorum.

Bu arada romunuz türkiye rom ise son sürüm, kullandığınız sürüm olan v13.0.1.0 . Yani telefonunuzun romu güncel

Berkeyalcnky

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berke
Cihazım
RedmiNote10 Pro
Konular
29
Hocam TR romu ise bazen bir tık geç geliyor sizinle alakalı bir durum değil gerçekten. Mehmet_bayram hocamin dediği gibi custom romlara göz atabilirsiniz tabiki garantiliyse garanti dışı kalma ihtimalini göze alarak

anilcaliskan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
A
Cihazım
Ç
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam TR romu ise bazen bir tık geç geliyor sizinle alakalı bir durum değil gerçekten. Mehmet_bayram hocamin dediği gibi custom romlara göz atabilirsiniz tabiki garantiliyse garanti dışı kalma ihtimalini göze alarak
Bu sadece poco x3 pro'nun bir sorunu değil hocam. Onlarca xiaomi modeli var bu yüzden bütün telefonlar geç güncelleme alıyor. Anladığım kadarıyla telefonunuz yurtiçi garantili telefon. Eğer custom rom kullanmaya karar verirseniz bir sürü rom var. Benim de cihaz garantiliydi fakst dayanamadım açtım kilidi attım romu. Şu an gayet mumnunum bulunduğum romdan. Fakat gerek kilit açma aşamasında gerek rom atma aşamasında risk vardır. Eğer custom rom kullanmaya karar verirseniz bu konuları iyice inceleyip öyle bu işe kalkışmanızı tavsiye ediyorum.

Bu arada romunuz türkiye rom ise son sürüm, kullandığınız sürüm olan v13.0.1.0 . Yani telefonunuzun romu güncel
Yanıtlarınız için teşekkürler, evet Türkiye rom var cihazda standart olarak Türkiye'den alınan cihazlarda gelen sürümü kullanıyorum. Daha önce iOS kullanırken yan cihazlarıma custom ROM kurmuştum fakat bu genelde cihazın Android sürümlerini yükseltmek içindi. Bunu yapar mıyım bilmiyorum ama bana sağlam bir ROM öner me şansınız var mı? Hiç güncelleme gelmemesi ve güncelleme ile çözülecek sorunlar olması biraz can sıkıcı açıkçası.

mehmet_bayram

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
60
Yanıtlarınız için teşekkürler, evet Türkiye rom var cihazda standart olarak Türkiye'den alınan cihazlarda gelen sürümü kullanıyorum. Daha önce iOS kullanırken yan cihazlarıma custom ROM kurmuştum fakat bu genelde cihazın Android sürümlerini yükseltmek içindi. Bunu yapar mıyım bilmiyorum ama bana sağlam bir ROM öner me şansınız var mı? Hiç güncelleme gelmemesi ve güncelleme ile çözülecek sorunlar olması biraz can sıkıcı açıkçası.
Custom rom olarak eu rom önerebilirim. Diğer çoğu rom eu tabanlı zaten. Ben çok kullanmadım açıkçası eu. pulse rom kullandım uzun bir süre kasma donma olmadı fakat şarjı biraz hızlı bitti. Şu anda cloudfive v13.0.1.0 kullanıyorum bu roma daha dün geçtim onun için şarjı için bir şey diyemicem. Sonuç olarak custom rom olarak eu rom kullanabilirisniz başlangıçta. daha sora memnun kalmazsanız değiştirirsiniz.

Toorop

F-Xiaomi
Premium Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ceyhun
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
5
Custom rom olarak eu rom önerebilirim. Diğer çoğu rom eu tabanlı zaten. Ben çok kullanmadım açıkçası eu. pulse rom kullandım uzun bir süre kasma donma olmadı fakat şarjı biraz hızlı bitti. Şu anda cloudfive v13.0.1.0 kullanıyorum bu roma daha dün geçtim onun için şarjı için bir şey diyemicem. Sonuç olarak custom rom olarak eu rom kullanabilirisniz başlangıçta. daha sora memnun kalmazsanız değiştirirsiniz.
Ben de şu an CloudFive 13.0.4.0 kullanıyorum, Eudan hiç bir artısını görmedim şimdiye kadar, şarjı da Euya göre daha az gidiyor. Sanırım default olarak decrypted diye yüklemiştim bunu ki Eu için de modlanmış recovery romları çıktı decrypted. Eu iyidir, ilk gelen güncellemede geri döneceğim, tekrar tekrar yedekle geri yükle uğraşmak istemiyorum şimdilik. Güncelleme konusunda genel olarak yavaş cihaz doğru fakat 13.5 çıkmamışken daha birşey beklemek gereksiz bence, 13 geldi zaten. Ha diğer cihazlardaki gibi 13.0.10.0 sürümleri görsek iyi olurdu, olmadı, olsun. Cihaz çalışıyor ne işte ne istiyorsunuz daha :D, sıkıntılı bir hata/sorun olsa ayrı tabii. Güvenlik güncellemeleri gelse yeterli şu an için, 13.5 çıkınca da fazla bekletmesinler tamamdır. Sözde treble olaylarını güvenlik güncellemelerini direk googledan alacak edecek diye çıkartmışlardı zamanında, yalan oldu para akışı kesilmesin diye diğer markaların - yada ben öyle okudum doğru olmayan kaynaklardan.

Üst Alt