Yardım POCO X3 Pro neden donup duruyor?

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
19
Telefonum son 2 aydır özellikle kafayı yemiş halde donup duruyor. Şöyle söylemem gerekirse ki: donmaya başladığı anda sistem tamamen kaskatı kesiliyor. Hiçbir tuşla yanıt vermiyor, ekran kapanmıyor ve öylece bekliyor. Şarja tak çıkar yapsam da bile ne led yanıyor ne de şarj alma animasyonu çıkıyor. Çok böyle 20-25 kere yeniden başlatmamda tutarsa 1 kerelik düzeliyor ve sonraki yeniden başlatmaya kadar da hiç daha öncesinde donmamış da sorunu yokmuş gibi tam performans çalışıyor.
Oyun açmaya çalıştığımda bu oyun basit bir oyun olsa da ağır bir oyun olsa da oyunu açamayıp donuyor ya da dona dona açılıyor ve oyun ortasınsa tamamen kaskatı kesiliyor yine. Aynı şekilde sosyal medya da gitsem ya da WhatsApp açsam da yine sistem tamamen donuyor ve hiçbir tuşa yanıt vermiyor.
Çok ağır durumlarda ben yeniden başlatma komutu vermediğim halde pat diye kendini kapatıp yeniden başlıyor, bazen de hiç POCO yazısı gelmeden sadece boot animasyonuna geliyor ve orada 1-2 dakika bekleyip açılıyor. Ancak donması da devam ediyor belirli durumlarda.
Bazen de donmaları geçtikten sonra "system işlemi yanıt vermiyor, Sistem Arayüzü yanıt vermiyor, <uygulama adı> yanıt vermiyor." hataları da baş gösteriyor. Bekle'ye dokunduğumda yine aynı hatayı gösteriyor ve yine tabi ki sistemim kaskatı kesilmeye devam ediyor.
Bu telefonun sorunu nedir? Ben artık özellikle son 1 aydır başımı bu sorun çok fazla ağrıtıyor. Mecburi yeniden başlatıyorum çünkü kamera uygulamasında aynı şekilde mesela otomatik modda ya da gece modunda uzun çekim yapmaya çalıştığım zaman 1-2 fotoğraftan sonra kameraya asla bağlanamıyor ve yazılım sorunu da değil. Direkt hiçbir uygulama kameraya erişemiyor. Yani ortada donanımsal bir sorun mevcut. Mecbur yeniden başlatıyorum ve öyle düzeliyor ancak yeniden başlattığım anda da böyle sorunlar ortaya çıkıyor. Ne yapacağımı şaşırdım artık. Nasıl düzelir bu sorun? Telefona bu sorundan ötürü 2 kere clean flash yaptım ancak hayır. Hiçbir şekilde sorun çözülmüyor.

Aliimran7

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
X3 Pro
Meslek
BT Öğretmeni
Konular
21
Farklı bir rom yükleyerek gözlemleyin hocam. Ancak sorununuz donanımsal gibi görünüyor.

Oyla:

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
19
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Farklı bir rom yükleyerek gözlemleyin hocam. Ancak sorununuz donanımsal gibi görünüyor.
Düşündüm ancak Ağustostan beridir aynı ROM ve kernel'deyim. Ayrıca bu sabah bir şey fark ettim ki mesela düşük sıcaklıklı bir odaya geçtiğimde telefon 45 derecede çalışıyor ve sorunsuz oyun oynanabilirken nispeten daha sıcak odaya geçtiğimde 55-60 derecelere çıkıyor ve yukarıda bahsettiğim sorunları yaşamaya başlıyorum. Deneme amaçlı yeniden oyun sırasında soğuk odaya geçtim ve kılıfı çıkartıp hem kendim hem kılıfla hava yapıp soğuttum ve kaskatı kesildiği yerden çözülüp çalışmaya da devam etti. Ne sorunu bu akıl erdiremiyorum. PMIC sorunu değildir diye düşünmekteyim. Sizce?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada oynadığım oyun Wild Rift. Düşük ayarda bir de.

Oyla:
Üst Alt