Soru poco x3 pro islemciye limit koyulmus?

samirqelender

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
samir939
Cihazım
mi9 lite
Konular
21
merhabalar forum sakinleri.soyle bir durum var.x3 pro pubgde 90 fps oynatacak islemci gucune sahip bir cihaz.ama su stok miui romlarinda islemcinin fazla isinmamasi icin limit koyulmus.normalde 90 fps oynuyorum ve telefon isindikdan sonra 60 fpslere iniyor.drop oluyor fazla.buda 50 dereceden yukari derecede oluyor.bana oyle rom lazimki islemci isindigi zaman bile islemci tam gucunde calissin,performans kaybetmesin.bu butun telefonlarda boyle mi10t dede boyle isindigi zaman 90dan 60a iniyor fps ve stok miui surumunden kaynakli.buda bilerekden yapilmis ki islemci fazla isinmasin.hangi romlari tavsiye edersiniz? rica etsem bana yardimci olun.

bob_marley_232

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
8
Bahsettiğin olay thermal throttling ve bu sadece Xiaomi yada mobil işlemcilerde degil tüm işlemcilerde mevcuttur.

Aksi taktirde cihazı yakarsın. Bu işin abc si bu.

samirqelender

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
samir939
Cihazım
mi9 lite
Konular
21
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bahsettiğin olay thermal throttling ve bu sadece Xiaomi yada mobil işlemcilerde degil tüm işlemcilerde mevcuttur.

Aksi taktirde cihazı yakarsın. Bu işin abc si bu.
peki hic olmassa azda olsa limiti kaldira bilirmiyim?

bob_marley_232

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
8

Yapacağın şey limiti kaldırmak değil cihazı serin tutmak. Soğutucu ekipmanlar satılıyor fan vs gibi. Bunları kullanabilirsin.

Yada cihazın için custom kernel varsa kernel manager Ler ile müdahale edebilirsin.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Görüntü kalitesini düşür, cihazı serin ortamda kullan, elinle arka kapağın tamamını kapatma, kılıf kullanma, arka planda olabildiğince az uygulama çalıştır, telefon fanı al, romu değiştir (eski hafif sürümlere alabilirsin); bunlar cihazı serin tutmaya yarar ve olabildiğince performansı korur ama işlemci ısınacaktır mutlaka bir yerden sonra. En hızlı çözüm soğutucu telefon fanı almak olur direkt fiziksel müdahale olduğu için.

Decidueye

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan Savcı
Cihazım
Poco x3 pro
Meslek
Öğrenci
Konular
71
Gerçektenmi? Bende aynı cihazı kullanıyorum desteklediği grafiklerde 1 2 saat düzgünce oynuyorum zaten uzun süre oynamak iyi değil arada bir ihtiyaç molası zaten veriyorsun o anda teledonu 5 dk salarsan telefon zaten soğur kendi desteklediği ayralarda oynamanı öneririm adamların bi bildiği varki o ayarlarda oynatıyorlar(sadece öneri olarak yazdım dinleyip dinlememek size kalmıştır)

Poco x3 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

samirqelender

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
samir939
Cihazım
mi9 lite
Konular
21
Gerçektenmi? Bende aynı cihazı kullanıyorum desteklediği grafiklerde 1 2 saat düzgünce oynuyorum zaten uzun süre oynamak iyi değil arada bir ihtiyaç molası zaten veriyorsun o anda teledonu 5 dk salarsan telefon zaten soğur kendi desteklediği ayralarda oynamanı öneririm adamların bi bildiği varki o ayarlarda oynatıyorlar(sadece öneri olarak yazdım dinleyip dinlememek size kalmıştır)

Poco x3 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
kardesim x3 proda her grafiki 60fps aciyor.bu yerinde bende 1 2 saat oynayip 10 15 dk mola veriyorum telefona.ben pubg oynarken 60fps sabit oynatiyor iyi guzel ama 1saat gectikten sonra fps droplar basliyor fps 57e 56 kut diye iniyor ve fps drop oluyor onu hiss ediyorum ben.power monitorda islemci sicakligida cok degil 50 derece filan oluyor.bilmiyorum oyundami problem var yoksa telefondami anlamadim gitti.sahsen bu fpsin 60dan 57e inmesi benim canimi sıkıyor eger telefon 60 fps destekliyorsa o fps de 60 dan asagi inmeyecek.inmemelide zaten koskoca snapdragon 860 var.855+ un neler yaptigini biliyorum bu islemcide oyle zaten guclu.ama sistemde bisey engel oluyor islemciye sen tam performansinda calismayacaksin

aylakbakkal

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özcan
Cihazım
Mİ 8SE
Konular
5
60 a düşüyor demişsin birader. Neyine yetmiyor? Root varsa sistemden termakl dosyalarını silebilirsin. Mi5s te ben de kısıtı kaldırıyordum. Araştır

samirqelender

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
samir939
Cihazım
mi9 lite
Konular
21
60 a düşüyor demişsin birader. Neyine yetmiyor? Root varsa sistemden termakl dosyalarını silebilirsin. Mi5s te ben de kısıtı kaldırıyordum. Araştır
90 fps varken neden 60 oynayimki ben.root var.ama hangi modulle kaldiriyodun sen?

aylakbakkal

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özcan
Cihazım
Mİ 8SE
Konular
5
Modülle değil. Sistem etc gibi bir dosya dizininde vardı. Üzerine 5 Android sürümü geldi değişmiştir. Kernel auditor diye bir uygulama vardı onda termal kısıtlamayı devre dışı bırakabilirsin sanırım

Üst Alt