- Adım
- Aşkın
- Cihazım
- POCO X3 Pro
- Konular
- 23
Artık POCO X3 Pro cihazımı kullanmıyorum ancak yine de ROM'lara olan ilgim devam ettiğinden ötürü cihaza yeniden ROM kurmak istiyorum. Denemek için crDroid 12.9 kurmuştum ancak hem yapımcısı bir süredir ezberden güncelleme yolluyor çünkü test cihazı malum anakart sorunundan dolayı ölmüş, hem de son güncelleme sonrası MIUI Kamera'yı silip yerine LineageOS'un stok kamera uygulamasını yerleştirmiş. Sanırım görüşme sırasında bildirim tarzı sorunları da varmış ve uzun zamandır da çözmüyormuş. Ek olarak Kamerayı fixlemek için modül kurmayı zorunlu tutuyor (normalde bu fix'i ROM içerisine gömse gerek olmayacak buna). Bu sebeple açıkçası şu sıralar ROM değiştirmek istiyorum. Tek sevdiğim özelliği de kendiliğinden KSU Next 3 desteğini sunuyor olması. Zamanında Infinity-X denemiştim o güzeldi ancak yapımcısı kendi Launcher'ını dayatıyor ve en son tabi telefon donup durup göçtüğü için de bu ROM'a pek sıcak bakmıyorum. MIUI'da geri dönmek istemiyorum çünkü alabildiğine bug'lı idi. Kafamda DerpFest var ama sürekli güncelleme alıyor mu fikrim yok. LineageOS baktım ancak her ne kadar güncel güvenlik yamasını dahil etseler de bile saçma şekilde Android 15'de kalmış. Android duyurulurken onların hala Android 15'de kaldığını görmek biraz can sıkıcı açıkçası.
Bu bağlamda sürekli güncelleme alan ve Kernelsu tabanlı kernellar ile de sorun yaşamayan Pixel tabanlı bir ROM arıyorum. Ne önerebilirsiniz? Sizin kullandığınız ROM nedir? Deneyimlerinizi anlatabilir misiniz?
Bu bağlamda sürekli güncelleme alan ve Kernelsu tabanlı kernellar ile de sorun yaşamayan Pixel tabanlı bir ROM arıyorum. Ne önerebilirsiniz? Sizin kullandığınız ROM nedir? Deneyimlerinizi anlatabilir misiniz?