Soru POCO X3 Pro için en güncel Pixel tabanlı ROM hangisi?

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
23
Artık POCO X3 Pro cihazımı kullanmıyorum ancak yine de ROM'lara olan ilgim devam ettiğinden ötürü cihaza yeniden ROM kurmak istiyorum. Denemek için crDroid 12.9 kurmuştum ancak hem yapımcısı bir süredir ezberden güncelleme yolluyor çünkü test cihazı malum anakart sorunundan dolayı ölmüş, hem de son güncelleme sonrası MIUI Kamera'yı silip yerine LineageOS'un stok kamera uygulamasını yerleştirmiş. Sanırım görüşme sırasında bildirim tarzı sorunları da varmış ve uzun zamandır da çözmüyormuş. Ek olarak Kamerayı fixlemek için modül kurmayı zorunlu tutuyor (normalde bu fix'i ROM içerisine gömse gerek olmayacak buna). Bu sebeple açıkçası şu sıralar ROM değiştirmek istiyorum. Tek sevdiğim özelliği de kendiliğinden KSU Next 3 desteğini sunuyor olması. Zamanında Infinity-X denemiştim o güzeldi ancak yapımcısı kendi Launcher'ını dayatıyor ve en son tabi telefon donup durup göçtüğü için de bu ROM'a pek sıcak bakmıyorum. MIUI'da geri dönmek istemiyorum çünkü alabildiğine bug'lı idi. Kafamda DerpFest var ama sürekli güncelleme alıyor mu fikrim yok. LineageOS baktım ancak her ne kadar güncel güvenlik yamasını dahil etseler de bile saçma şekilde Android 15'de kalmış. Android duyurulurken onların hala Android 15'de kaldığını görmek biraz can sıkıcı açıkçası.

Bu bağlamda sürekli güncelleme alan ve Kernelsu tabanlı kernellar ile de sorun yaşamayan Pixel tabanlı bir ROM arıyorum. Ne önerebilirsiniz? Sizin kullandığınız ROM nedir? Deneyimlerinizi anlatabilir misiniz?

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
23
Geliştirici çok önemli bu konuda maalesef
Şöyle Pixel deneyimi vericek bir ROM lazım ancak adamakıllı aylık güncellemelerini alan bir ROM istiyorum. Lineage istemiştim ama sorun şu ki 22.0'da kalmış. Aylık güvenlik yamalarını almasına karşın Android 15'de kalmış. Açıkçası 16 istiyordum ama bakalım çıkacak mı.

Oyla:

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
23
Geliştirici çok önemli bu konuda maalesef
Hocam dediğiniz gibi Infinity-X kurdum ama cihaz yine aynı biçimde sapıtmaya başladı. Arayüz çökmeleri, cihaz donmaları ve kendini yeniden başlatma gibi tonla sorun mevcut. Her şeyi geçtim ne yazık ki navigasyon tuşları çok dibe gömülü. Kısaca çok kötü sınıfta kaldı bu ROM.

Oyla:

QCerberusQ9

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Oppo FindX9 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
23
Hocam dediğiniz gibi Infinity-X kurdum ama cihaz yine aynı biçimde sapıtmaya başladı. Arayüz çökmeleri, cihaz donmaları ve kendini yeniden başlatma gibi tonla sorun mevcut. Her şeyi geçtim ne yazık ki navigasyon tuşları çok dibe gömülü. Kısaca çok kötü sınıfta kaldı bu ROM.
hocam gruba yazsanız cihaza özel sorunlarda olabilir veya kurulum sorunları da olabilir. İnfinity recovery kullanarak sideload ile mi yüklüyorsunuz?

Oyla:

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
23
hocam gruba yazsanız cihaza özel sorunlarda olabilir veya kurulum sorunları da olabilir. İnfinity recovery kullanarak sideload ile mi yüklüyorsunuz?
Kusura bakmayın ama o gruba yazmayı düşünmüyorum. Geliştiricisi kesinlikle hataları kabul etmiyor. Geliştiricisi de ROM yapımcısı. Tejas Singh hem yapımcısı hem de X3 Pro cihazın maintainerı. Kendisine birkaç kez böyle sorun oluyor gibi bişey yazdım grupta ama hatayı kesinlikle kabullenmeyip bana suç atıyordu. Hatasını kabul etmeyen birinin ROM'unu kurmayı düşünmüyorum. crDroid 12.9'a geri döndüm ve o da ne? Donmalar sihirli şekilde puf diye yok oldu. Nikgapps Stock paketini kurdum her şey iyi hoş ama Circle to Search özelliği çalışmıyor. Ana ekran tuşuna uzun basıyorum ama açılmıyor.

Oyla:

QCerberusQ9

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Oppo FindX9 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
23
Kusura bakmayın ama o gruba yazmayı düşünmüyorum. Geliştiricisi kesinlikle hataları kabul etmiyor. Geliştiricisi de ROM yapımcısı. Tejas Singh hem yapımcısı hem de X3 Pro cihazın maintainerı. Kendisine birkaç kez böyle sorun oluyor gibi bişey yazdım grupta ama hatayı kesinlikle kabullenmeyip bana suç atıyordu. Hatasını kabul etmeyen birinin ROM'unu kurmayı düşünmüyorum. crDroid 12.9'a geri döndüm ve o da ne? Donmalar sihirli şekilde puf diye yok oldu. Nikgapps Stock paketini kurdum her şey iyi hoş ama Circle to Search özelliği çalışmıyor. Ana ekran tuşuna uzun basıyorum ama açılmıyor.
O zaman crd tek çare gibi gözüküyor

Oyla:
Üst Alt