Yardım Poco X3 OEM kilit kaldırma yapamıyorum

İnshew

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mert
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global 12.0.9
Telefon Modeli
Poco X3
Bootloader Kilidi
Açık
Telefonumun OEM kilidini açmıştım şu an kapatmak istediğimde kapatamıyorum çünkü açık bir şekilde pasif halde duruyor. 2. bir sorunum ise magisk yüklemiştim root için root kaldırmak istediğim için twrp ekranına gitmek istediğimde twrp ekranına gidemedim telefonun kendi boot menüsü geliyordu root kalkmış mıdır yoksa magiski silip tekrar yükleyip root kaldırmam gerekiyor mu? Ayrıca root kalktığını nereden görebilirim nereden anlayabilirim?

SerseristyLe

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi 10 T
Konular
44
Telefonumun OEM kilidini açmıştım şu an kapatmak istediğimde kapatamıyorum çünkü açık bir şekilde pasif halde duruyor. 2. bir sorunum ise magisk yüklemiştim root için root kaldırmak istediğim için twrp ekranına gitmek istediğimde twrp ekranına gidemedim telefonun kendi boot menüsü geliyordu root kalkmış mıdır yoksa magiski silip tekrar yükleyip root kaldırmam gerekiyor mu? Ayrıca root kalktığını nereden görebilirim nereden anlayabilirim?
Cihaz yurt içi cihaz ise mi flash tool ile Stock rom kurulumu yapın hem rootu hem twrp kaldırır hem oem dediğiniz boot kilidi oluyor herhalde boot kilidini kilitler (clean and lock) seçeneğinde seçili kalsın Stock rom atarken flash tool

Oyla:

İnshew

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mert
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cihaz yurt içi cihaz ise mi flash tool ile Stock rom kurulumu yapın hem rootu hem twrp kaldırır hem oem dediğiniz boot kilidi oluyor herhalde boot kilidini kilitler (clean and lock) seçeneğinde seçili kalsın Stock rom atarken flash tool
Yurt içi değil cihaz.

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Yurt dışı cihazlarda kilidi kapatmanıza gerek de yok, önermiyoruz da. Bazı cihazlarda, bazı kişilerde BL kilidi sonrası IMEI kayboluyor. Tekrardan kilit açıp IMEI atmak veya yedeği yüklemek gerekiyor. Zaten sizin garantilik bir durumunuz yok, BL kilidini kapatmayın.

Ki BL kilidini kapatmak istiyorsanız Mi Flash ile stok romu kurarken seçim yapmanız lazım.

Stok rom kullanıyorsanız cihaz kapalıyken ses açma ve güç tuşuna basılı tutun. Eğer TWRP değil de stok recovery açılıyorsa root yoktur cihazınızda.

Oyla:

İnshew

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mert
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yurt dışı cihazlarda kilidi kapatmanıza gerek de yok, önermiyoruz da. Bazı cihazlarda, bazı kişilerde BL kilidi sonrası IMEI kayboluyor. Tekrardan kilit açıp IMEI atmak veya yedeği yüklemek gerekiyor. Zaten sizin garantilik bir durumunuz yok, BL kilidini kapatmayın.

Ki BL kilidini kapatmak istiyorsanız Mi Flash ile stok romu kurarken seçim yapmanız lazım.

Stok rom kullanıyorsanız cihaz kapalıyken ses açma ve güç tuşuna basılı tutun. Eğer TWRP değil de stok recovery açılıyorsa root yoktur cihazınızda.
BL kilidi açık olduğu için bazı uygulamalar Google Play'de yok, en basiti netflix.

Oyla:

SerseristyLe

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi 10 T
Konular
44
BL kilidi açık olduğu için bazı uygulamalar Google Play'de yok, en basiti netflix.
SafetyNET aşın sizde hocam bir sürü talimat ekliyoruz değişik değişik istifade ederseniz Netflix vs sorunları saniyesinde Ortadan kalkıyor

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Buradaki fix modülünü Magisk üstünden yükleyin, %99 sorununuz çözülecektir.

Çözülmezse forumumuzdaki rehber konuya bakabilirsiniz:

Oyla:
Üst Alt