Yardım Poco X3 NFC Mikrofon sorunu !!!

emreozcn

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
1
Merhaba ;

Telefon düşme falan yok ama alt mikrofon da sıkıntı var . İlk aramada 3 5 saniye ses gidiyor sonra gitmemeye başlıyor . Ayarlardaki test menüsünden kontrol yaptım ama main mic tarafından ses almıyor . Tuş kilidi yapıp açınca almaya başlıyor ama tekrar gidiyor . Twrp den tekrar recovery yükledim ama maalesef .

12.09 global rom

tektonik1907

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Muzaffer
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
0
Sorunun çözümü iki türlü bulunabilir. 1. olarak donanımsal olabilir ki bu durumda mikrofon kısmının değişmesi gerekli. Böyle bir şey olursa parçalarını bulmak çok zor bu cihazların. 2. olarak ise yazılımsal; bilmediğiniz bir uygulama yüklemiş olabilirsiniz. Rom kurup deneyebilirsiniz. Eğerki rom kurulumu sonrası düzelir ise iyi ama düzelmez ise 1. madde geçerli olacaktır. Büyük sorun demektir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

ferro1989

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ferhat
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
0
Aynı sorun bende de var çözümünü çok merak ediyorum benim sorunum watsapp görüntülü ve normal aramada konuşmada karşı tarafa 2 3 saniye sonra sesim karşı tarafa gitmiyor microfon test indirdim bı sıkıntı görünmüyor çözümünü merak ediyorum

gimmeluck

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ozan
Cihazım
mi5
Konular
38
Aynı sorun bende de var çözümünü çok merak ediyorum benim sorunum watsapp görüntülü ve normal aramada konuşmada karşı tarafa 2 3 saniye sonra sesim karşı tarafa gitmiyor microfon test indirdim bı sıkıntı görünmüyor çözümünü merak ed
Merhaba ;

Telefon düşme falan yok ama alt mikrofon da sıkıntı var . İlk aramada 3 5 saniye ses gidiyor sonra gitmemeye başlıyor . Ayarlardaki test menüsünden kontrol yaptım ama main mic tarafından ses almıyor . Tuş kilidi yapıp açınca almaya başlıyor ama tekrar gidiyor . Twrp den tekrar recovery yükledim ama maalesef .

12.09 global rom
merhaba,merhaba
sorun
kronik mi yani?
çözüm bulabildiniz mi?

emreozcn

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşlar mikrofon değişimi yaptırdım bir sıkıntı kalmadı mecburen yaptırdım bu şekilde kullanılmıyor

TRMan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sulhi
Cihazım
Mi 10 Lite
Konular
12
Arkadaşlar bu sorun bende de olmuştu mi 10 lite ile.
Görüşme başladıktan yaklaşık 20 saniye sonra 5-6 saniyeliğine sesim karşı tarafa gitmiyordu. Her görüşmede böyleydi. Çok can sıkıcı bir durum açıkçası.
Mikrofonu denemek için 1 saat ses kaydı yaptım, hiç kesilme olmadı. Bu nedenle mikrofonda donanımsal sorun olmadığını düşündüm. Ancak donanım testinde mikrofon tepki vermiyordu.
Mi flash ile aynı romu clean all seçeneği ile tekrar yükledim. Donanım testi yaptım, test başarılı oldu. Görüşmelerde de hiçbir sorun yaşamaz oldum.

Twrp ile değil de, mi flash clean all seçeneği ile format atmanızı tavsiye ederim. Bu benim sorunumu çözdü.

__Olcay__

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ali
Cihazım
Lg G2
Konular
7
Aynı sorun bende de var Endonezya 12.06 yüklü ilk açılışlarda genel olarak 5-6 sn ses gitmiyor

Üst Alt