Yardım Poco f2 pro suya düştü Görüntü vardı

voidstring

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emre
Cihazım
Red Mi Note 4
Konular
4
Arkadaşlar herkese selam, poco f2 pro telefon sahibiyim. Bazı problemler Yaşadım Danışmak istiyorum
1-) telefon az bir su birikintisine cebimden düştü
2-) telefonu hızlıca çıkarıp kontrol ettim ekran kırık lcdinin yarısı zarar görmüş fakat diğer yarısı dokunmatik dahil çalışıyordu
3-) telefonu hızlıca kapattım
4-) akşam saatlerinde benden habersiz telefon açılmaya çalışılmış sanırım
5-) bir kaç gün sonra telefon açtığımda sanki ekran gelecek gibi hafif bir aydınlık gelip gidiyo gelip gidiyordu

Bende bütün bu süreçten sonra ekran değişimi yapmayı uygun bularak amazon üzerinden ekranı sipariş geçtim. Fakat şimdi ekranı taktığımda yine benzer sorun oldu ekran sanki gelecek gibi tuşa basıyorum hafif bir aydınlık gelip kısa süre sonra gidiyor.
Bu konuda problemin teşhisini yapabilecek üstad var mıdır?

voidstring

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emre
Cihazım
Red Mi Note 4
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fastboot modda falan açmayı deneyin ekran gelecek mi
Birde maddelerin arasına eklememişim. Ben telefonu o süreçte ses kısma ve telefon açma tuşuna basmışım. Fastboot modu bu muydu acaba veya bu işlemden sonra telefon bu hale gelmiş olabilir mi

voidstring

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emre
Cihazım
Red Mi Note 4
Konular
4
Birde maddelerin arasına eklememişim. Ben telefonu o süreçte ses kısma ve telefon açma tuşuna basmışım. Fastboot modu bu muydu acaba veya bu işlemden sonra telefon bu hale gelmiş olabilir mi
Stock rom yüklüydü, fastboot moduna stock romlardada geçilebiliyor değil mi

Ü

Üye silindi 278685

Guest
Ekran çatlak olduğu için illaki su girmiştir . Poco X3 Pro ile suda video çekiyorum hiç bir sorun olmadı bu zamana kadar

voidstring

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emre
Cihazım
Red Mi Note 4
Konular
4
Ekranı zaten değiştirdim. Fakat ilk başta ki yere düşürdüğüm ekran gibi tepki veriyor. Tuşa basıldığında ekran gelip hızlıca gidiyor. Bu geliyor dediğimde ekran açılacakmış gibi olup hafif geri gidiyor. Siyah ekran hep yani anakart falan mı zarar gördü acaba
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kurtarma moduna almak için ses kısma ve güç açma tuşuna basıyorum fakat görüldüğü gibi oluyo

Son düzenleme:

haktanerk

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haktaner
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
28
Ekranı zaten değiştirdim. Fakat ilk başta ki yere düşürdüğüm ekran gibi tepki veriyor. Tuşa basıldığında ekran gelip hızlıca gidiyor. Bu geliyor dediğimde ekran açılacakmış gibi olup hafif geri gidiyor. Siyah ekran hep yani anakart falan mı zarar gördü acaba
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kurtarma moduna almak için ses kısma ve güç açma tuşuna basıyorum fakat görüldüğü gibi oluyo
Hocam su temasında telefon açık kaldığı için kısa devre olmuş olabilir maalesef. Ekran değiştirmekten anladığınız için keşke düşürdükten sonra açıp temizleseydiniz telefonun içine giren suyu

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Telefona su girmiş, büyük ihtimalle ekran ile anakart arasında bağlantıyı sağlayan flexler zarar görmüş. Yazılımsal bir durum değil hangi tuşlara basarsanız basın buna sebep olmazsınız. Keşke telefonu direkt pirince falan yatirsaydiniz

voidstring

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emre
Cihazım
Red Mi Note 4
Konular
4
Telefona su girmiş, büyük ihtimalle ekran ile anakart arasında bağlantıyı sağlayan flexler zarar görmüş. Yazılımsal bir durum değil hangi tuşlara basarsanız basın buna sebep olmazsınız. Keşke telefonu direkt pirince falan yatirsaydiniz
Cevaplar için herkese teşekkür ederim, bende dün yaptığım testte benzer bir durumla karşılaştım. Flexi bir kere takıp çıkardım ve sonuç daha farklıydı ekran bu sefer gelecek gibi olmuyordu. Ekranda komple bir ışık var şuan, yani gri tonlu bir ışık hakim. Fakat ana karta giden iki flex kablosu var sanırım birisi bataryanın altından geliyor birisi de bataryanın üstünüden aşağıda sayılarıyla belirttim, acaba bunları nasıl debug ederim ? Yani hangi flex zarar görmüş ayırt etmenin bir yolu var mıdır ?

NOT: Birde telefon şarj alıyor yani o altta ki ünite zarar görmemiş, bana 3 numaralı flex sorunlu olabilir geliyo bu sebepten dolayı

Görseller
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Üst Alt