Soru Poco f2 Pro İçin Rom Önerisi

Hidensa

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Önder
Cihazım
POCO F2 PRO
Konular
3
Arkadaşlar selamlar, Imei gittiği için geçenlerde imei atıldı telefona. Sürüm çok eski diye MIUI GLOBAL 14.0.1 'i yükledi. Sonra işlemlere başladı. Neyse yeni sürümde kullanıyorum bu telefonu ama problemli bir sürüm olduğunu gördüm. Ben bu sürümden memnun kalmadım. Sizden ricam bana global sürümden bir rom önerir misiniz ? Ayrıca imei gitmemesi için rom yükleme örneği var mı ?

burak25863

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
burak
Cihazım
note 10 pro
Konular
24
MIUI Global 14.0.3: Aynı MIUI 14 serisinde daha güncel ve hata düzeltmeleri içeren bir versiyon.
Xiaomi.eu ROM (14.0.3 veya üstü): Global ROM’a göre daha az bloatware içerir, daha stabil çalışır ve topluluk tarafından sıkça önerilir.
HyperOS Global ROM: MIUI’nin yerini alan yeni sistem. Eğer cihazın destekliyorsa, HyperOS 1.0 sürümleri daha akıcı ve güncel olabilir

IMEI atılmış cihazlarda ROM yüklerken dikkat edilmesi gerekenler:
EFS Yedeği Al: IMEI bilgileri genellikle EFS klasöründe saklanır. TWRP üzerinden EFS yedeği alırsan, IMEI silinse bile geri yükleyebilirsin.
TWRP ile Yükleme: Custom ROM yüklerken TWRP kullanmak daha güvenlidir. “Wipe” işlemi sırasında “EFS” bölümünü silmemeye dikkat et.
Stock ROM’dan Kaçın: Bazı stock ROM’lar IMEI’yi sıfırlayabilir. Özellikle cihazın kaçaksa veya IMEI yazılmışsa, stock ROM yüklemek risklidir.
MTK İşlemcili Cihazlar: Eğer cihazın MTK işlemciliyse, IMEI koruma biraz daha karmaşık olabilir. Bu durumda modem ve NVRAM yedeği almak da önerilir.

Hidensa

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Önder
Cihazım
POCO F2 PRO
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
MIUI Global 14.0.3: Aynı MIUI 14 serisinde daha güncel ve hata düzeltmeleri içeren bir versiyon.
Xiaomi.eu ROM (14.0.3 veya üstü): Global ROM’a göre daha az bloatware içerir, daha stabil çalışır ve topluluk tarafından sıkça önerilir.
HyperOS Global ROM: MIUI’nin yerini alan yeni sistem. Eğer cihazın destekliyorsa, HyperOS 1.0 sürümleri daha akıcı ve güncel olabilir

IMEI atılmış cihazlarda ROM yüklerken dikkat edilmesi gerekenler:
EFS Yedeği Al: IMEI bilgileri genellikle EFS klasöründe saklanır. TWRP üzerinden EFS yedeği alırsan, IMEI silinse bile geri yükleyebilirsin.
TWRP ile Yükleme: Custom ROM yüklerken TWRP kullanmak daha güvenlidir. “Wipe” işlemi sırasında “EFS” bölümünü silmemeye dikkat et.
Stock ROM’dan Kaçın: Bazı stock ROM’lar IMEI’yi sıfırlayabilir. Özellikle cihazın kaçaksa veya IMEI yazılmışsa, stock ROM yüklemek risklidir.
MTK İşlemcili Cihazlar: Eğer cihazın MTK işlemciliyse, IMEI koruma biraz daha karmaşık olabilir. Bu durumda modem ve NVRAM yedeği almak da önerilir.
Hocam uyarılar için sağ olun. Açıkçası yeni sürümler sanki biraz problemli gibi. Sizce eskileri yüklemek mantıklı mı ?

burak25863

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
burak
Cihazım
note 10 pro
Konular
24
Neye göre soruyorsunuz açıklarsanız açıklarım sıze

Hidensa

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Önder
Cihazım
POCO F2 PRO
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Neye göre soruyorsunuz açıklarsanız açıklarım sıze
Hocam bu yeni sürümde telefon kapanıp açılıyor. Sık sık yapmıyor tabi. Telefon ısısı çok artıyor. Telefonun şarj performansı düştü. Ben eski sürümdeyken daha iyidi telefon. Ondan dolayı sordum eski sürüm yüklersem telefon kendine gelir mi diye?

burak25863

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
burak
Cihazım
note 10 pro
Konular
24
custom rom atın daha ıyı

Üst Alt