Yardım Poco F2 pro Ghost Screen Sorunu

• Konbuyu başlatan TeAmo
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 6
  • Görüntüleme 2K

TeAmo

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Oneplus 8t
Meslek
Turkcell
Konular
90
Merhaba, kuzenime 6 ay önce poco f2 pro almıştık. Kendisi sürekli full parlaklık kullanır ve pubg oyuncusu.
Ekran da amoled ekrana benzer bir durum oluştu. Ama tam emin olamadım.
Ekranda tiktok anasayfasinin + işareti kalmış ve hiç gitmiyor sürekli orda. Hayalet ekran bir süre sonra kaybolur diye biliyorum. Koyu modda problem yok sadece beyaz renkte görünüyor.
Ne olduğu hakkında yardımcı olabilecek varmı

Ekli dosyalar

• IMG_20210404_140217.jpg
    IMG_20210404_140217.jpg
    3,6 MB · Görüntüleme: 79
  • IMG_20210404_140214.jpg
    IMG_20210404_140214.jpg
    3,4 MB · Görüntüleme: 75

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Ekranda Amoled yanığı oluşmuş olabilir, Amoled yanığı SS ile görünmez :) Ekran değişimi tek çözümü. Garantisi var ise servise verebilirsiniz, garantisiz ürün ise alt forumdan ücretli destek talebinde bulunabilirsiniz.

ultraasln5098

KRAL olmak, Taç giymek demek değildir. ✔ 2.2.1936
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mrtbhdr
Cihazım
note 9/8 pro
Konular
8
Full parlaklıkta kullanım sıkıntı, aşırı ısınma buna bağlı olarakta aşırı parlaklıkta kullanım bu sorunu beraberinde getirebiliyor. Ben genelde en fazla %50 seviyelerinde kullanırım parlaklığı. Sizin yaşadığınız Ghost Screen değil, cihaz amoled olduğu için Burn-in sıkıntısı yaşıyorsunuz yani ışıkları yayan pikseller ve diyotlar zamanla işlevsiz kalıyor ve belirli bir görüntü yayamıyor, görüntüyü değiştiremiyor. Ekran değişimi yapmanız gerekiyor. LCD ekranlarda belirli bir süre sonra panelde kalan görüntü cihaz paneli soğumaya başladığı anda kaybolur ama amoled ekranlarda kalıcıdır. Geçmiş olsun..

TeAmo

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Oneplus 8t
Meslek
Turkcell
Konular
90
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekranda Amoled yanığı oluşmuş olabilir, Amoled yanığı SS ile görünmez :) Ekran değişimi tek çözümü. Garantisi var ise servise verebilirsiniz, garantisiz ürün ise alt forumdan ücretli destek talebinde bulunabilirsiniz.

Ss çekmedim hocam başka telefon ile çekip attım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Full parlaklıkta kullanım sıkıntı, aşırı ısınma buna bağlı olarakta aşırı parlaklıkta kullanım bu sorunu beraberinde getirebiliyor. Ben genelde en fazla %50 seviyelerinde kullanırım parlaklığı. Sizin yaşadığınız Ghost Screen değil, cihaz amoled olduğu için Burn-in sıkıntısı yaşıyorsunuz yani ışıkları yayan pikseller ve diyotlar zamanla işlevsiz kalıyor ve belirli bir görüntü yayamıyor, görüntüyü değiştiremiyor. Ekran değişimi yapmanız gerekiyor. LCD ekranlarda belirli bir süre sonra panelde kalan görüntü cihaz paneli soğumaya başladığı anda kaybolur ama amoled ekranlarda kalıcıdır. Geçmiş olsun..
Evet ghost Screen daha önce başıma gelmişti o kayboluyordu bu malesef kalıcı o zaman amoled yanığı olduğu kesinleşti. Sadece o kısım da var bunun içinde ekranı şimdilik değişim düşünmüyoruz çünkü çok pahalı bir süre bu şekilde kullanalım

ultraasln5098

KRAL olmak, Taç giymek demek değildir. ✔ 2.2.1936
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mrtbhdr
Cihazım
note 9/8 pro
Konular
8
Ss çekmedim hocam başka telefon ile çekip attım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet ghost Screen daha önce başıma gelmişti o kayboluyordu bu malesef kalıcı o zaman amoled yanığı olduğu kesinleşti. Sadece o kısım da var bunun içinde ekranı şimdilik değişim düşünmüyoruz çünkü çok pahalı bir süre bu şekilde kullanalım

Bende aynısını yapardım, şuan için kullanın derim hani Ips Lcd ekran olsa muadili bir ekran alıp takılır pek tat verir vermez uyguna gene bulursunuz piyasada ama iş Amoled ekran olunca piyasada orjinalini bulmak sıkıntı anca yetkili servisine götürür taktırırsınız pahalı olur tabi. Amoled diye çoğu özel servis TFT Lcd ekran takıyor bu arada anlamaz çoğu kesim diye maalesef. Güzel ama pahalı bir teknoloji şu Amoled. Eğer Amoled bir cihazım varsa garantili olsun veya olmasın mutlak yetkili serviste ücreti mukabilinde değişim yaptırıyordum ben genelde daha garanti ve temiz oluyordu.

Kaan_M

°¯\_(ツ)_/¯°
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Meslek
Öğrenci
Konular
56
Geçmiş olsun :( . Garanti varsa göndermek en iyi seçenek.

TeAmo

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Oneplus 8t
Meslek
Turkcell
Konular
90
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Malesef cihazım yurt dışı. Herkese yardımları için teşekkür ederim. Cihaz bu şekilde kullanılacak

Üst Alt